Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Dobrodružný seriál pro celou rodinu o napínavém pátrání po pachateli, který ohrožuje unikátní stádo bílých jelenů. (Česká televize)

Recenze (61)

Paity 

všechny recenze uživatele

Vskutku povedená věc, která ale nebyla úplně dotažena do konce, což je škoda. Vše je ok, až na dě tský casting, to se opravdu nepovedlo a proto také nedávám čtyři hvězdy. Holka co vypadá jako kluk, holčina co neumí mluvit, aby jí bylo rozumět, zrzavý kluk, co je sice samá ruka samá noha, ale jen se přitrouble hihňá a takhle bych mohl pokračovat. Skutečně největší slabina opravdu příjemného seriálu. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatickej seriál, kterej rozhodně nezastaral ani nic podobnýho, kterej ale až moc srážej nepřesvědčivý dětský herci i nepřirozený a neuvěřitelný dialogy jejich rolí (ale i jinejch postav - třeba pani učitelka apod.), z nichž bohužel téměř pořád čuměl scénář a očividný režisérovy instrukce typu "...rozeběhni se, pak se zastav a otoč, zavolej tohle a tohle a pak zase běž dál" atd. Za všechny byl učebnicově na pěst třeba prvoplánově žoviální cirkusák Pepík, otravnej a nesympatickej syn policajta Zedníčka, afektovaná Leontýnka - dcera Kanyzy apod. Seriál je tak téměř výhradně pro děti, dospělýmu divákovi totiž budou kromě zmíněnejch trapnejch dětí vadit i další věci, jako třeba samotná stavba seriálu - pachatele známe od začátku a jen se čeká, až se na vše přijde; dál třeba jednoduchej a příliš průhlednej děj; spousta zjednodušení a zkratek... Ale nechci to nijak snižovat, protože pro děti to furt může bejt krásnej a dobrodužnej zážitek s výborně obsazenejma dospělejma rolema. Naopak skvělá je tradičně Hapkova hudba, a dle očekávání vynikaj herecký osobnosti jako Zázvorková, Sovák, Hlaváčová, Růžek, ale i ten Zedníček s Kanyzou a třeba Suchánek. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

No, vzhledem k tomu, že už dávno nepatřím do cílové skupiny tohoto seriálu, budu při hodnocení benevolentní a ty tři hvězdy dám. Mám sice řadu výhrad, ale v podstatě u všech si říkám, že děti to holt mohou vidět jinak. Já měl hlavní problém s rádoby komickou postavou chlapce od cirkusu, ale dětem se třeba líbí. Detektivní zápletka mi přišla průhledná, ale pro děti je to možná akorát. Navíc mi chování dětských postav místy přišlo dost nesmyslné, ale možná už jsem prostě starý a nemám z toho pojem:-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to samozřejmě nerozeznal, ale Bílí Králové jsou dnes už v mnohém naprosto neopakovatelní - a tím nemyslím jen specifickou dobovou "módu", která je tu k vidění. Pan režisér Ráža dokázal skloubit detektivku s dětským dobrodružstvím, humorem, milostnými trampotami, všemožnými rodinnými vztahy, trochu (trošičku) nastavit zrcadlo době plné nadějí, a jelikož k tomu zlákal i řadu zajímavých herců, a hudbu k tomu všemu svým neopakovatelným způsobem zkomponoval Petr Hapka, není z mého pohledu o čem diskutovat. Vzhledem k tomu téměř čtvrt století od vzniku seriálu se dnes už navíc můžeme i bavit tím, kdo tu vypadal jak mladě, ale taky povzdechnout nad tím, kteří herečtí klasikové, objevující se tu na prahu svého stáří, stále ještě plné síle jak fyzické, tak herecké (paní Zázvorková, pánové Sovák a Růžek), už mezi námi nejsou. A nutno říct, že když se máte v Bílých Králích o někoho strachovat, tak to tak funguje - i navzdory tomu, že hlavní dětští hrdinové nejsou zrovna přirození. Zkrátka a dobře se nemůžu dočkat, až za nějaký ten rok budu moct zasednout před televizi ke sledování Území Bílých Králů se svými dětmi. A to i přesto, že jim budu muset vysvětlit, že suverénně nejnesympatičtější postava - hospodský Kubát - s námi nemá nic společného:)) 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Seriál, který již vyčpěl a dnes spíše působí směšně. Je to dáno dobou vzniku, která byla svobodná a přitom všelijaká. Hrdinové běhají v plesnivých džínách, policejní auta jsou ještě stále žluto-bílá avšak VB nahradil nápis POLICIE.. Herecké výkony dětských herců jsou hrozné. Zaujmou tak spíše někteří jen skuteční herci, kterých se ve filmu mihlo dost... Dnes je to tak za dva parohy. * * ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje policejní Favorit, který má oranžovou kapotu a střechu, černé dveře a nápisy "policie". Jedná se o vymyšlený atyp, který v takovémto zbarvení nikdy u policie nejezdil. (Stejšn)
  • Jan Kanyza vzpomínal, že natáčení scény do posledního dílu, kdy jede průvod v kočárech do obory, bylo na dvě hodiny přerušeno vydatnou dešťovou přeháňkou. Herci byli schovaní pod provizorními stany, zatímco do kočárů pršelo a jejich plyšová sedadla vodu nasávala, což Jiří Sovák okomentoval slovy: „Teďka přestane pršet, já si do toho sednu a budu mít mokrej zadek, pak si vedle mě kecne Zázvorková a bude to jako bych se vykoupal“. (cundak)
  • Seriál se natáčel v Třeboni a Žehušicích. (M.B)

Reklama

Reklama