Reklama

Reklama

Karel Zeman dětem

  • angličtina Karel Zeman for Children (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1980, 20 min

Režie:

Karel Zeman

Hrají:

Otakar Brousek st. (vypravěč), Karel Zeman

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak už napsal-a Ruut moc krátký. Ano, na tomto dokumentu mě štve akorát ta délka, inu vydržel bych se dívat klidně i hodinu ale i tak vše podstatné z jeho vyjímečné tvorby nám v něm tento génius českého animovaného a trikového filmu nabídne. Uvidíme tak například ukázky z Barona prášila, Pohádky o Honzíkovi a Mařence, Pana Prokouka, Krále Lávry, Cesty do pravěku aj. Mimochodem tento dokument vlastně taková režisérova pocta (malá rekapitulace) byl natočen k jeho sedmdesátinám a k třicetileté dosavadní práci. Celým dokumentem nás provází hlas O. Brouska. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pouze kratičký dvacetiminutový dokument snažící se zjednodušeně dětskému divákovy přiblížit tvorbu genia českého filmu. I na tomto omezeném prostoru je ukázáno několik nejpoužívanějších fíglů a jenom lituji toho že nejsou k dispozici pořádné dokumenty po vzoru současných DVD edicí zahraničních fimů. Největší prostor je věnovaný práci s miniaturamy a a zapracovávání živých herců do takto vzniklých kulis. Zajímavé jsou i hrátky s kouřem. Dokument jen potvrzuje vyjímečný talent režisera. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který zcela očividně posloužil tvůrcům novějšího celovečerního dokumentu "Filmový dobrodruh Karel Zeman" jako základní stavební kámen, čímž se splnil sen velké většiny místních komentujících, kteří volají ve starších komentářích po dokumentu s delší stopáží. Zeman byl génius a asi nejvíc nedoceněný český/československý filmař a chci o něm vědět víc! 80% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Malý film o velkých kouzlech neboli jak se dělaly filmy Karla Zemana. Dnešní filmová tvorba za pomoci 2D i 3D grafiky a jiných počítačových vymožeností je ohraničená již jen lidskou fantazii. Vypadá to až moc jednoduše, ač jednoduché to rozhodně není. Avšak vynalézavost filmových tvůrců bezpočítačových časů je úžasná, kouzelná a různorodá, i když to zní jako největší klišé. Jediným minusem je, že ten film je tak krátký. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Přes krátkou stopáž se jedná o dokument, který dokázal zachytit to podstatné z tvorby výjimečné osobnosti s velkým nadáním a s bezbřehou fantazií. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Dokument obsahuje tytéž scény, co se už objevily v dokumentu Kouzelný svět Karla Zemana. Přibyly snad jen krátké ukázky z jeho pozdějších filmů. Hlavně se ale změnil komentář. Zatímco v Kouzelném světě K. Z. můžeme slyšet věty o "pokračovateli G. Mélièse", tady je Zeman představován jako "básník rozdávající radost a úsměv dětem celého světa". ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Kratučké a stručné, ale tak pútavé, že si ihneď zaraďujem do kategórie "Chcem vidieť" všetky Zemanove filmy! ;) ()

tavvva 

všechny recenze uživatele

Pěkné ... ovšem i s krátkou metráží jsem čekal, že těch kouzel uvidím víc :) No, asi toho více během tvorby nezdokumentovali. Škoda. ()

Reklama

Reklama