Reklama

Reklama

Mufíme si pomáhat

  • USA Mufenheit 7/10
Dokumentární / Krátkometrážní / Komedie / Akční
Česko, 2003, 12 min

Obsahy(1)

Píše se začátek jednadvacátého století, doba ztráty hodnot a okupace dětského vysílání Teletubbies. Z výstavy k 50 letům České televize konané během 38. ročníku Mezinárodního festivalu v Karlových Varech je v noci z 10. na 11. července odcizena loutka Mufa, známého moderátora Studia Kamarád. Ještě během festivalu se čtyři přátelé rozhodují strávit léto pátráním po ztracené loutce a zároveň natáčením dokumentu, který se pokusí zodpovědět palčivou otázku, která se vznáší nad úrovní současného dětského vysílání: "Hledal by vůbec někdo odcizenou Libuši Havelkovou?"

K velkému překvapení policie (a hlavně svému) jsou v pátrání úspěšní už na samém začátku, čímž přicházejí o spoustu plánované zábavy. Zamýšlené osmihodinové dokumentární dílo Spřízněni loutkou: Nový Muferion - Klíče od Studia Kamarád aneb Kdo bude hledat hledače se tedy scvrkává na dvanáctiminutový dokumentární videoklip, jehož primárním cílem je současná nevzdělaná "generace MTV".

Při výrobě filmu byly použity nejmodernější technologie (kamera, počítač, mikrofon) a při náročné postprodukci byly použity dosud neviděné digitální efekty ('zpomalení' a 'zrychlení'), které se zřejmě v budoucnosti stanou filmařským standardem.

Film byl úspěšně uveden na Letní filmové škole v Uherském Hradišti za přítomnosti válečného zpravodaje Petera Arnetta, který jej podle dobře informovaných zdrojů vůbec nepochopil. Nicméně ohlas u domácích diváků přivádí film Mufíme si pomáhat do pražského kina Evald, kde bude celý týden promítán jako předfilm Nudy v Brně. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
pankreas DVD
08.12.2006
Maelstroem VHS
08.01.2006
Lhurgoyf Jiné
08.01.2006
Cival Jiné
08.01.2006
Ringo DVD
08.01.2006

Reklama

Reklama