Reklama

Reklama

Třetí patro

(seriál)
Československo, 1985, 6 h 38 min (Minutáž: 61–71 min)

Režie:

Karel Smyczek

Scénář:

Ivo Pelant

Kamera:

Kristian Hynek

Hudba:

Zdeněk John

Hrají:

Lukáš Vaculík, František Husák, Miroslav Zounar, Michal Suchánek, Jiří Langmajer, Jan Potměšil, František Němec, Markéta Fišerová, Blanka Bohdanová, Josef Somr, Evelyna Steimarová, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Martin Brázda se vrací z vojny. Jeho dívka Hanka asi čekala, že se teď konečně vezmou, ale Martin se ženěním nijak nespěchá. Nastupuje jako mistr v Praze, v učilišti, kde se sám před lety vyučil. Začátek je trochu tvrdý, ředitel Beran mu svěří třeťáky, postrach učiliště. Martin se seznamuje s Vojtou, který už chodí na melouchy k atraktivní paní Mádlové, s Jakubem, který má konflikty s otcem, získá dokonce důvěru Mikyho Kadlece, vůdce party. Martin ho pustí na den domů, protože Miky tvrdí, že má problémy s rodiči. Místo toho však Miky jede za holkou a na Jakubově mopedu ho podnapilého chytí silniční kontrola (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele freddy k tomuto seriálu (1)

Třetí patro (1985) 

Tento seriál z učňovského prostředí by mi měl být teoreticky docela blízký, protože i já jsem absolvoval tříleté studium na učňáku, ovšem k tomuto studiu jsem nastoupil až 17 let po vzniku tohoto seriálu a bylo to na úplně jiný obor, než je předmětem děje v tomto seriálu. Jenže tenhle seriál mě oproti očekáváním příliš zaujmout nedokázal, respektive nedokázal mě nějak více nadchnout. Samozřejmě je to zajímavý seriál, který má snahu o příblížení života na internátu a o přiblížení učňovské výuky a výchovy učňů širokému publiku. Nicméně na můj vkus je seriál docela rozvleklý, některé dějové linie pro mě byly vysoce neatraktivní, ale naopak zase jiné části seriálu pro mě byly docela atraktivní. Herecké výkony jsou víceméně v pohodě, Lukáš Vaculík, Jiří Langmajer, J. A. Duchoslav, František Němec a další hrají svůj standard a ve výsledku vše působí docela přirozeně a reálně, nicméně zub času se přece jen na atraktivitě seriálu podepsal, takže hodnotím průměrnými třemi hvězdami. ()

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama