Reklama

Reklama

Třetí patro

(seriál)
Československo, 1985, 6 h 38 min (Minutáž: 61–71 min)

Režie:

Karel Smyczek

Scénář:

Ivo Pelant

Kamera:

Kristian Hynek

Hudba:

Zdeněk John

Hrají:

Lukáš Vaculík, František Husák, Miroslav Zounar, Michal Suchánek, Jiří Langmajer, Jan Potměšil, František Němec, Markéta Fišerová, Blanka Bohdanová, Josef Somr, Evelyna Steimarová, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Martin Brázda se vrací z vojny. Jeho dívka Hanka asi čekala, že se teď konečně vezmou, ale Martin se ženěním nijak nespěchá. Nastupuje jako mistr v Praze, v učilišti, kde se sám před lety vyučil. Začátek je trochu tvrdý, ředitel Beran mu svěří třeťáky, postrach učiliště. Martin se seznamuje s Vojtou, který už chodí na melouchy k atraktivní paní Mádlové, s Jakubem, který má konflikty s otcem, získá dokonce důvěru Mikyho Kadlece, vůdce party. Martin ho pustí na den domů, protože Miky tvrdí, že má problémy s rodiči. Místo toho však Miky jede za holkou a na Jakubově mopedu ho podnapilého chytí silniční kontrola (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Paity 

všechny recenze uživatele

Další z iks miniseriálů, které u nás vznikly a další, který není nijak extra kvalitní, nebo dokonce, že by měl nějaký pořádný příběh. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, na který se dá koukat i dneska - politika se tam neřeší nijak divoce, ani agitace ani zvyšování výkonů o stovky procent, ale tématem je třeba šikana. Vaculík borec. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

...bych se jako nikoho či ničeho nechtěl dotknout, leč zřejmě jsem neviděl důvěryhodnější seriál o lidech cca 16 let věku. a veškeré debaty o četnosti užití slova "soudruh" a jiných dobových souvislostí považuju za nedůležité. Smyczek, stejně jako v datově souvisejicích Sněženkách či Proč?, zkrátka uměl. ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Mnohonásobně lepší než dnešní seriály, to jest pravda soudruzi. Zatím hodnoceno po třech dílech. Edit: Tak po zhlédnutí celého seriálu jsem přeci jen jednu hvězdu ubral, jelikož druhá půlka už mě tolik nebavila. I tak velmi slušné dílo se skvělým Vaculíkem a sígrem Duchoslavem. ()

#47 

všechny recenze uživatele

No nebylo to nic extra, taková solidní odpočinková záležitost, tenkrát to určitě holky hltaly hlavně kvůli tehdejšímu idolu Vaculíkovi (škoda že se nenašla role i pro Sagiho), ale jsem rád že právě tyhle seriály občas někdo nenechá hnít, vytáhne je z útrob Kavčích hor a dá nám později narozeným možnost je zhodnotit. ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený socialistický seriál :o), ta doba byla zla, ale tenhle seriál se jim povedl a aspon je videt, jak to v ty dobe chodilo, jaky byly priority a kdo byl v tý době hrdina a kdo naopak moc neznamenal. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Dobré chutnání a bez povídání.. Děkujeme za přání!" A já odkud jsem si tu hlášku pamatoval... Komediálně to ale jinak moc nebylo, ale jinak jsem se na tento socialistický dramatický seriál znovu rád podíval. ""Kam to běžíte? .. My musíme, soudruhu! .. Aha, tak to můžete..." ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený ,že toho nenatočili viac alebo sa k tomu nvrátili neskôr s iným obsadením nkoľko možnosti tématiky sú v podstate nevyčerpatelné.PS.Markéta Fišerová tam bola bohyňa. ()

Karajda 

všechny recenze uživatele

Na dobu svého vzniku je tento seriál skoro zbaven komunistických klínů do hlavy... ovšem dá se říct, že mu něco chybí, ale to bude tou dobou... jinak je to velmi dobrý seriál, který odráží vztahy mezi učiteli a skupinkou teenagerů... když to shrnu tak velmi slušný pokus o hoodně dobré dílo ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Problémy studentů jsou zkreslené a účelové. Celkové pojetí je dosti umělé, a všudepřítomný socialismus kouká ze všech koutů. Jediný Vaculík a Langmajer podávají hezké výkony. Dalo by se zde o tom diskutovat donekonečna. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Jsem ročník 1974 a podobným učňákem (strojařským) jsem si prošel... Dnes je to krásně nostalgické... Tehdy to až tak krásné nebylo... Co se kvality týče, je to výborně natočeno, hlavně vzhledem k době ve které to bylo natočeno a s plejádou skvělých herců! ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Vlastně jediná zajímavá dějová linka celého seriálu je ta, která se týká Mikiho Kadlece. Jeho představitel je pravý démon v rouše beránčím. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Klasika českých seriálů. Ačkoliv nejde scénáristicky o nějaké světové dílo, je zde příjemným způsobem ukázán život učitelů i studentů se všemi jejich starostmi a radostmi. Herecky výborně obsazeno a nechybí zde ani humorné scény, důležité to koření všech dobrých filmů. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

No hraje si to na seriál ze života, ale je to de facto komunistická moralitka. Tohle se projevuje skoro ve všem. Langoš se vrátí k debilním rodičům, Potměšil opustí starší svobodnou matku, protože pije, Duchoslav má patku a náušnici a tak je nepolepšitelný atd. Hlavně je to ale vidět na motivu Vaculík a ženy: Vaculík se vychrápe s nádhernou manželkou Marka Ebena a má to spontání drajv. Ovšem on místo aby dal přednost svému srdci a vysral se na holku s kterou chodí osm let a je to přechozený vztah, její nemastnost se projevuje hlavně v omýlání hlášky "Martine když já nevím" nakonec téhle puťce dá přednost, protože je těhotná. Takže co ? Vztah z povinosti protože tam je dítě vs. zkusit to s šuknou, která tě baví víc... ()

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama