Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na scéně fiktivního města Starého Kunštátu se objevují důležité postavy příběhu. František Bavor (Zdenek Buchvaldek), poslanec místního národního výboru, profesí vedoucí cechu v místní továrně a čestný člověk a soudruh. Jeho rázná manželka Ludmila (Svatava Hubeňáková), pracovnice odboru sociální péče, plachá dcera Bohunka, účetní (Milena Steinmasslová) a syn Přemysl (Jan Hartl), hejsek, dívkař a student gymnázia. Je tu též otec Bavora (Ota Sklenčka), důchodce a zedník, který se se synem nestýká a na jeho politickou práci se dívá z vrchu. Nejen z obrazu, ale i ze slov je vidět a slyšet, že město je ve velmi zanedbaném stavu. Stará výstavba padá lidem na hlavu, nová se v podstatě neděje. Projekty ku zlepšení bydlení a vybavenosti zůstavují jen sny. Příběh končí rodinnou tragédii. (sator)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scéně fiktivního města Starého Kunštátu, se objevují důležité postavy příběhu. František Bavor (Zdenek Buchvaldek), poslanec místního národního výboru, profesí vedoucí cechu v místní továrně a čestný člověk a soudruh. Jeho rázná manželka Ludmila (Svatava Hubeňáková ) pracovnice odboru sociální péče, plachá dcera Bohunka, účetní  (Milena Steinmasslová)  a syn Přemysl,(Jan Hartl) hejsek, dívkař a student gymnázia. Je tu též otec Bavora (Ota Sklenčka) důchodce a zedník, který se synem nestýká a na jeho politickou práci se dívá z vrchu. Nejen z obrazu ale i ze slov je vidět a slyšet, že město je ve velmi zanedbaném stavu. Stará výstavba padá lidem na hlavu, nová se v podstatě neděje. Projekty ku zlepšení bydlení a vybavenosti zůstavují jen sny. Příběh končí rodinnou tragédii. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzbrojen očekáváním skutečně toho nejhoršího, pustil jsem se do další legendy z díla Evžena Sokolovského. A nebylo to nijak hrozné, silnou zbraní seriálu jsou docela svěží dialogy, vtipné situace i samotná svérázně pojatá postava soudruha Bavora, který jakožto vyvolený zvolený zástupce je uháněn požadavky všeho druhu od občanů majících na srdci své blaho, pro které Strana dělá příliš málo. K obveselení slouží i vždy vděčná figurkovitost některých vedlejších postav. Seriál dokonce nastavuje zrcadlo tozpadajícím se stavbám ve městě i bující byrokracii, jež chudákovi údržbářovi ani neumožní opravit okap. Nechybí obvyklá rodinná idylka, kdy se dospělá dcera hrozně těší, až se táta vrátí domů a ona s ním bude moci všechno probrat, toť běžná rekvizita seriálů tohoto typu. Myslím, že ztráta času to nebude, ani nějaké veledílo, ale nad seriálovou produkcí o několik desetiletí pozdější se to stále bude vyjímat. . ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec dojemný. Ani nebudu psát, že nechápu zdejší hodnocení. Já ho totiž chápu. Již jsem pochopila, že hledět na hodnocení nemá smysl. Je třeba si udělat vlastní názor. A za mě první díl velmi kvalitní. Obstojný. A ten konec ? Jsem zvědavá na další díly. ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele

Věci nefungují, i když se soudruzi tolik snaží. A ještě jsou na ně lidí zlí. Z davu vyčnívá jen soudruh Bavor. Je slušný, idealistický a nenechá to tak. Zajímavá dobovka odpovídající na otázku, proč byl socialismus pod taktovkou KSČ slepou uličkou. ()

Reklama

Reklama