Reklama

Reklama

Obsahy(1)

František Bavor (Zdenek Buchvaldek) ovdověl a dcera Bohunka (Milena Steinmasslová) i syn Přemek (Jan Hartl) se snaží, každý po svém, se smutnou situací vypořádat. Na schůzi si občané města stěžují na tristní stav Starého Kunštátu, jeho zaostalost, chybějící služby, a na to, že s tím vedení města nic nedělá. Poslanec Bavor místo aby hájil vedení města a funkcionáře, se postaví na jejich stranu. To rozjede zastrašování a intrikování mocných soudruhů, kteří se tím cítí dotčení. Jsou ve svých teplých funcích, jak se dozvídáme, zabydlení dlouhá volební období, a chtějí v nich v klidu dožít. Zvláště předseda MNV Chovanec (Martin Růžek) hledá cestu, jak se Bavora zbavit. K překvapení všech, předseda MěV KSČ Brandejs (Jaroslav Moučka), nabídne Bavorovi funkci předsedy MNV. Dceru Bohunku pozve na její první schůzku řemeslník Vít Marek (Jiří Štěpnička) a vzniká mezi nimi vztah. (sator)

(více)

Recenze (2)

topi80

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok před antichartou bylo natočeno dílo, kterak jeden soudruh řekl na schůzi, že by se mělo něco dělat, neboť se dělá málo a město padá lidem na hlavu, načež ostatní rozhořčení soudruzi požadují, aby svá slova odvolal, že tohle je skandální a měl by takové nahlodávání důvěry řešit stranický výbor. Mimochodem, podobné scény se poté odehrávají i v novějším Okresu na severu :-D ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

František Bavor (Zdenek Buchvaldek) ovdověl a dcera Bohunka (Milena Steinmasslová) i syn Přemek (Jan Hartl) se snaží, každý po svém, se smutnou situací vypořádat. Na schůzi kde si občané města stěžují na tristní stav Starého Kunštátu, jeho zaostalost, chybějící služby, a na to že s tím vedení města nic nedělá. Poslanec Bavor místo aby hájil vedení města a funkcionáře, se postaví na jejich stranu. To rozjede zastrašování a intrikování mocných soudruhů, kteří se tím cítí dotčení. Jsou ve svých teplých funcích jak se dozvídáme zabydlení dlouhá volební období, a chtějí v nich v klidu dožít. Zvláště předseda MNV Chovanec (Martin Růžek) hledá cestu jak se Bavora zbavit. K překvapení všech, se za Bavora vezme předseda MěV KSČ Brandejs (Jaroslav Moučka) a nabídne mu funkci předsedy MNV. Dceru Bohunku pozve na její první schůzku řemeslník Vít Marek (Jiří Štěpnička) a vzniká mezi nimi vztah. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama