Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na radnici oslavují dotčené strany a instituce úspěšnost projektu, ale jen na základě schůze s občany. Architekt Mikuláš (František Němec) se dvoří Bohunce (Milena Steinmasslová), ta je však ohledně projevených citů opatrná. Začíná vykupování soukromých objektů od obyvatel Kunštátu, které podlehnou asanaci. Marková, maminka Vítka Marka (Jiří Štěpnička), otce dcery Bohunky, chce přímluvu od Jitky Bavorové (Jiřina Bohdalová) za záchranu jejich domu, s tím že se chce Vít vrátit. U svého muže však Jitka neuspěje, protože ten mezitím zjistil, že Vítkovi jde o zbudování autoopravny a ne o dceru. Dochází k vyhrocené hádce, kde se Jitka ukazuje v pravém světle a v afektu opouští Františka i Bohunku. Hospodu na Símalce zbourají po oslavě Silvestra v jakémsi teatrálním happeningu samotní občané oslavy, a tím odstartují bourání velké části města. Bohunka se dostává mezi dva muže, protože Vítek dal najevo, že už by jej rodina nezatěžovala a architekt Mikuláš se nevzdal svých nadějí. Díl končí katastrofickou zprávou, že celá výstavba města se zastavuje z důvodu nejasností v projektové dokumentaci. (sator)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tycián-Břetislav Slováček :-) Na radnice oslavují dotčené strany a instituce úspěšnost projektu, ale jen na základě schůze s občany. Architekt Mikuláš (František Němec) se dvoří Bohunce (Milena Steinmasslová), ta je však stran projevených citů opatrná. Začíná vykupování soukromých objektů od obyvatel Kunštátu, které podlehnou asanaci. Marková, maminka Vítka Marka (Jiří Štěpnička), otce dcery Bohunky, chce přímluvu od Jitky Bavorové (Jiřina Bohdalová), za záchranu jejich domu, s tím že se chce Vít vrátit. U svého muže však Jitka neuspěje, protože ten mezitím zjistil, že Vítkovi jde o zbudování autoopravny, a ne o dceru. Dochází k vyhrocené hádce, kde se Jitka ukazuje v pravém světle a v afektu opouští Františka i Bohunku. Hospodu na Símalce zbourají po oslavě silvestra v jakémsi teatrálním happeningu samotní občané oslavy, a tím odstartují bourání velké části města. Bohunka se dostává mezi dva muže, protože Vítek dal najevo že už by jej rodina nezatěžovala a architekt Mikuláš se nevzdal svých nadějí. Díl končí katastrofickou zprávou, že celá výstavba  města se zastavuje z důvodu nejasnosti v projektové dokumentaci. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě, že si člověk při sledování říká, že je to fuj a hnůj (asanace, přístup Buchvaldka a jeho kumpánů k obyvatelům Kunštátu a vlastně skoro všechno ostatní taky), ale já tu jednu hvězdu prostě musím přidělit - kvůli Kováříkovi a jeho klasickému přednesu, a také kvůli naději v jeho očích, když ho soudruh Bavor zavolá zpátky, aby mu sdělil, že "místo pro vaše knihy vytvoříme!" Slzičku jsem zamáčkla a těším se, co přinese další epizoda. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl se hodně točí kolem citové situace dcery Bohunky. A mě to oproti té monumentální výstavbě vůbec nezajímá. Čímž asi mohu definitivně rozluštit záhadu toho, proč současným seriálům (kde to o ničem jiném než o mnoha takových Bohunkách není) házím jeden odpad za druhým, zatímco tady i tomuto dílu dám aspoň 2 hvězdy. ()

Zajímavosti (3)

  • V epizodě sděluje Jitka Bavorová (Jiřina Bohdalová) Bohunce (Milena Steinmasslová), že Vít Marek (Jiří Štěpnička) se vrací z Mladé Boleslavi a nejspíš pochopil, že z něj žádný Fittipaldi nebude. Díl se odehrává v roce 1974, kdy se Emerson Fittipaldi stal podruhé mistrem světa šampionátu F1. (Robbi)
  • Sníh na Silvestra před hospodou na Símalce se opravdu nepovedl, na první i na druhý pohled je zřejmé, že se jedná o hasičskou pěnu. (sator)

Reklama

Reklama