Reklama

Reklama

Muž na radnici

(seriál)
Československo, 1976, 11 h 30 min (Minutáž: 54–72 min)

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Zdeněk Buchvaldek, Jan Hartl, Jiřina Bohdalová, Milena Steinmasslová, Martin Růžek, Míla Myslíková, Josef Bláha, Jaroslav Moučka, Jiří Štěpnička (více)
(další profese)

Epizody(11)

František Bavor je aktivním poslancem a funkcionářem Městského národního výboru ve Starém Kunštátu. Je to obětavý člověk, který prožívá s městem jeho radosti i starosti. Jeho rodinu postihne tragédie – při dopravní nehodě ztratí manželku a matku svých dětí. Tím víc se pak věnuje své práci. Má v plánu zmodernizovat a přestavět město. V jednotlivých příbězích sledujeme i jeho soukromý život, problémy se synem Přemyslem a dcerou Bohunkou. Poznáváme i práci členů občanských výborů, poslanců a funkcionářů národních výborů, kteří se starají o rozvoj města. (TV JOJ)

(více)

Diskuze

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

kozloid

@kozloid: Ale tak ty, jsi fakt kozloid, že to je natočeno dle směrnic UV KSČ, no a co? Jak to říkal pan Donutil v Pelíškách, to se hodí přesně na tebe: "Jak není něco z USA, tak se to pánům nelíbí!".... Možná, že kdyby to točil Fiala s Pekarvou, dal by jsi 5 hvězdiček. Jinak ale po letech musím částečně souhlasit, že to je fakt dnes už trochu jako pohádka, to s tím sbouráním města, dost silný kafe.... Ale stejně se na to rád podívám. Ale jednu věc mi, kdo to ví, vysvětlete: Proč tyhle ultra propagandistické filmy od KSČ (tenhle soudruh na radnici a hlavně Okres na severu a další....) mají soudruzi natočené v tak odporné, řekl bych až devastujíci kvalitě? Přitom dodobé filmy jako Tchán, Když rozvod, tak rozvod a podobně jsou v luxusní kvalitě ve FullHD?

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Seriál zpestřuje především Josef Bláha svými bonmoty.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Seriál se zbytečně politizuje.V seriálu jde především o přestavbu starého města.

Uživatel M.B smazal svůj příspěvek.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Dialogy take normalne ... na urovni a stale lepsie ako Ordinace Ruzovych dementu 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

reich

hovno, serial by som si rad znovu zopakoval! Nie je to odpad, aj ked komunistickeho normalizacneho balastu tam je viac nez dost. Hnoj a zakaz vysielat by mali dostat vsetky tie Ordinace, Doktori z Pocatku, Horne Dolne, Panelaky, Pojistovny a podobne "klenoty"

na příspěvěk reagoval reich

reich

reich (hodnocení, recenze)

Neskutečná píčovina o ničem. Viděl jsem pouze 30 minut prvního dílu a úplně jsem cítil, jak stárnu každou sekundou. Zákaz vysílat v televizi!

na příspěvěk reagoval Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Zena za pultem uz ma 30 % a tento serial je podla mna neskutocne podhodnoteny. V modrej to malo byt uz davno

moriaty

moriaty (hodnocení, recenze)

Celá zhoubnost tohoto seriálu tkví především v propagaci plošného bourání historických památek, kdy po přijaté „Koncepci rozvoje státní památkové péče" z roku 1973 došlo ke kategorizaci a příkladně třetí kategorie byla v kompetenci Národních výborů určena k demolici.  

Ducha doby snad nejlépe charakterizoval populární Dietlův

televizní seriál Muž na radnici. Autor v něm jízlivě zesměšnil památkáře a glorifikoval

smělost a odvahu mladého architekta, bořícího celé historické jádro svého města, z

historického zámeckého parku vytvářejícího sídlištní zeleň a tlačícího své panelové bytovky až

těsně k budově zámku (skutečným předobrazem filmu byla středočeská Vlašim). / Josef Štulc-

ÚVOD DO STUDIA PAMÁTKOVÉ PÉČE /

JSYSMHJF

JSYSMHJF (hodnocení, recenze)

Připomínka k zajímavostem...Myslím, že není úplně pravda, že byl Zdeněk Buchvaldek v době natáčení ředitelem Realistického divadla, tím se stal někdy v roce1976, tipovala bych, že od nové sezóny 1976/1977, protože poslední premiéru v Mostě měl 15.2.1976 a první v Realistickém 25.3.1977, a to už byl seriál jistě natočen. Spíš si myslím, že to byla cestička, léta dobré práce v Mostě, popularita a vyjádření světonázoru seriálem a ředitel divadla. Jinak myslím, že když přehlédneme nepřehlédnutelné, všeobjímající stranu a vládu, tak seriál není úplně až tak špatný, něčím mě docela zaujal, ještě nevím čím...možná tomu napomáhá současná kvalita, že ač s tisíci výhradami, co do hereckých a vůbec profesionálních kvalit se to s dneškem nedá srovnávat, možná taky hutnost, dneska by se v nekonečném seriálu Kunštát stavěl déle než ve skutečnosti, kdepak pouhých 11 dílů, to jen první manželka by odcházela nějakých minimálně 100 dílů...;-)

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Ten seriál je o lidské slušnosti a lidských hodnotách, které v dnešní době nic neznamenají.  Komu tyto lidské hodnoty nic neříkají, neříká nic ani tento seriál. Rozhodně dobře zahraný a hlavní hrdinové se nemají za co stydět.  Že je ideologický, no to je jasný a jaký by měl být, když byla taková doba. Kdyby se takový seriál točil dnes, a Bruce Willis jako starosta chtěl zbourat půlku Kunštátu, tak by nejdříve Mafie vyhodila Brucovi dům, unesla a znásilnila dceru, popřípadě by Bruce dostal nakládačku a  na pokraji smrti, až by se Bruce naštval, by ke konci buldozerem zničil sám všemocnou Mafii, kulometem roztřílel zbytky tlup a nakonec v cárech a zkrvavený osvobodil svoji dceru ze spárů padouchů atd, atd. A došlo by i na nějakou tu slzičku, kdy bychom nechali rozčtvrit či umučit tajemníka úřadu alias Bláhu.

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

Uživatel nervoznideda smazal svůj příspěvek.

DanušeGr.

DanušeGr. (hodnocení, recenze)

Karlos80:  A co dělá současná vláda?  Staví drahé byty,  které  většinou  zejí prázdnotou, bourá  památky  a  fabriky  a  staví nesmyslné  supermarkety. Nemyslí na  obyčejné  lidi, ale  jen  na  své  kapsy.

JSYSMHJF

JSYSMHJF (hodnocení, recenze)

Nemyslím, že je to skvost mezi seriály, ale ani naprostej odpad, docela se mi líbí ten až moc kladnej hrdina, aspoň má nějaký ideály (i když sporný) a dovede se za ně prát, popravdě jsem nečekala, že mě to takhle zaujme a dostane, možná je v tom ta poťouchlost ideologie, ale možná je to jen, ať si kdo chce co chce říká, umění Jaroslava Dietla vzít za srdce. A dobrá příležitost pro Zdenka Buchvaldka, kterého by jinak člověk neměl šanci ani poznat.

DanušeGr.

DanušeGr. (hodnocení, recenze)

Svata: Žádná hovadina.Takové seriály jako je Ordinace v růžové zahradě,Rodinná pouta,Velmi křehké vztahy,to sjou hovadiny,ale tento seriál mezi ně nepatří.

xxlch

xxlch (hodnocení, recenze)

kvůli nostalgickým vzpomínkám to maj za 1* ale je to určitě lepší než VKV!

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Tohle je dobrej seriál, kam se hrabou nějaký Křehký vztahy..

Gemini

Gemini (hodnocení, recenze)

Madam má v něčem pravdu, ale jaksi nezaregistrovala rozdíl mezi tím, když něco zcela programově a jak velmi názorně předvedl Cooper, v podstatně větším měřítku dělá Strana a vláda (a tím pádem se proti tomu nikdo nesmí odvážit byť jen křivého slova) a tím, když totéž provede jakási soukromá osoba. To že jsou právní poradci města buď nevzdělanci nebo špatní vyjednavači, případně oboje, pročež chybí nějaký efektivní nástroj k zabezpečení toho, co bylo sjednáno, je už něco zcela jiného. A vrátím-li se na začátek, za minulého režimu byste se těžko mohla dívat na něco jako Černé ovce, má drahá;)

woody

woody (hodnocení, recenze)

Nerad to říkám lidi, ale ona má pravdu. Věřme ji. Volme její stranu. A pak už definitivně nebude cesty zpět, protože jak se dostanou zpátky k lizu tak se nepustí, éé, teda chci říct to napraví...

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

vy se snad nedíváte na černé ovce, na vlastní oči a podobné pořady. téměř neustále tam jsou případy, město prodá pozemek firmě, ona historický dům zbourá a postaví tam zbytečný supermarket a podobné architektonické skvosty, nebo dům zbourá a pozemky za pěkný peníz rozprodá po kouskách, ač se ve smlouvě s městem zavázala ke všemu možnému, jen ke zbourání onoho historického domu ne..

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Je pravda že dříve komunisté zbourali na co přišli a památky jim vůbec nevadily a nepřekáželi! Ctěli a měli prostě svoji architektůru a to jim tenkrát nikdo nevymluvil. Každá doba má přeci své stavitele a svoji architektůru. Kolikrát sice museli ale kolikrát se to dalo i bez nich a bez toho bourání! Já vím dnes by nestáli ty nechvalně proslulé králíkárny ale díky za ně, vždyť by dnes nejméně polovina našich obyvatel neměla kde bydlet! Další věc metro. Jenom kvůli jeho výstavbě kolik padlo starých domů a jiných různých památek! Ale proč? Kvůli výstavbě (pro lidi) nebo nějakým jiným zájmům?

Cooper

Cooper (hodnocení, recenze)

Že by se dnes bouraly historicky chráněné památky kvůli supermarketům? No nevím...snad v případě kauzy Hladové zdi v Praze, ale obecně? Vzpomeň Josefíno na dobu 20 let před...město Jablonec nad Nisou bylo například v dlouhodobém urbanistickém plánu ze 70. let připraveno na opravdu uchvaldkovské změny...historické jádro s nejcennější secesní zástavbou (rozuměj s největší koncentrací správních a obytných secesních budov na určité výměře vystavěných za období cca 30 let, Jablonec tehdy disponoval poštovním úřadem s po Vídni největším odchodem zásilek a zboží v monarchii) v České republice mělo být vybouráno a postaveno nově, zhruba jako Most, ale bez uhlí v podloží. Do památkově chráněných domů byli nastěhování méně přizpůsobiví občané, kteří měli památky vybydlet, aby se pak už musely zbourat. Betonové centrum města s gigantickým domem strany a domem pionýrů by se přirozeně propojilo s betonovým sídlištěm na předměstí a po dostavění betonového sídliště v údolí řeky Nisy (proč taky mít kolem města zeleň, když už jsme splodinami z elektráren zlikvidovali Jizerské hory, vypadalo by to na mapě dost blbě, že...) v městské části Proseč, to s betonovým sídlištěm v liberecké městské části Vratislavice, to se sídlišti Králův Háj, Broumovská, a centrum Liberce s vídeňskou radnicí? No s tím kapitalistickým šmejdem bychom si taky nějak poradili...a vůbec by to nebylo neosobní...na každém osmém kilometru samoobsluha, v den otevření bychom stádu dovezli mandarinky, ať se taky poměje ta naše dělnická třída, jo a pomeranče...ale jen kubánský, ty hnusný co se nadaj oloupat..no pořád lepší než podporovat to imperialistický svinstvo...super, moc mě mrzí, že přišel kapitalistický puč a tohle všechno zhatil...teď všude blikaj nápisy supermarketů, dolar je alfou i omegou zkaženého světa, no ale pořád tady máme pár zemí, kde žijí osvícení vůdci, kterým jde především o člověka... pojď, přestěhujeme se do Severní Koreje, to je země zaslíbená, žádný kapitalismus, žádné imperialistické globalistické mobily, na pumpách žádný benzín krví ždímaný od utlačovaných rozvojových národů.. tedy pardon, vlastně žádné pumpy, žádné strakaté nápisy reklam (ony bez elektřiny nefungují!), a víš, možná bychom se mohli prohodit s nějakými vesničany od Pchjongjangu, my tam a oni sem. Já byh řek´, že by se nenechali dvakrát přemlouvat...

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

pro předsedu: a dnes se likvidují historické části měst kvůli supermarketům...takže když už likvidace...tak je užitečnější, aby měli lidé kde bydlet...

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Moučka

Zemřel herec Jaroslav Moučka

27.12.2009

Krátce po úmrtí herečky Mileny Dvorské, odešel do pomyslného hereckého nebe také její kolega Jaroslav Moučka. Došlo k tomu v sobotu 26. prosince. Dnes to oznámilo Vinohradské divadlo, jehož členem… (více)

Reklama

Reklama