Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš se opět setkal s Hankou a v hotelu proběhlo velké noční usmiřování. Doma to ale Hanka schytala, protože kamarádka Majka, na kterou se vymluvila, za ní přišla, právě když byla pryč. Vojenská posádka vyráží na zimní cvičení na Šumavu. Těsně před tím se z kurzu vrací Vlado, aby nastoupil jako řidič bojového vozidla pěchoty. Ctibor přinesl knihovnici Anně svoji knížku a zapsal se do klubu náročného diváka. Už po cestě na cvičení se Vladovi udělá špatně ve vlaku. Později jej znovu chytí prudké křeče a s akutním zápalem slepého střeva je přímo z cvičiště odvezen do vojenské nemocnice. Na cvičení se moc nedaří ani Ctiborovi. Propadne se do zamrzlého jezírka a utopí v něm samopal. Poté, co ho kamarádi vytáhnou, se dá zlomený na bezhlavý útěk. O malého Martínka se během cvičení stará děda Ráž, bývalý důstojník, protože Martinova maminka je na kongresu v Berlíně. Chlapec si dědu oblíbí, a když pak odjíždí, je očividně smutný a přemlouvá ho, aby ještě zůstal. (TV Nova)

(více)

Recenze (2)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát jsme se podívali do zimního terénu, prohlédli si akční scény s prohánějícími se tanky. Evžen Sokolovský jako divadelní režisér nám to předložil jako na dlani. Ale jako někdo, kdo byl na vojně v roce 2000, jsem žasl nad tím množstvím použité munice. Za nás se šetřilo úplně na všem a všude. Ale do toho vnese jasno spíše nějaký vrstevník hrdinů seriálu. Jinak, to Láďa Štaidl nedokázal vytáhnout z rukávu víc než jeden hudební motiv? ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já přece nechci nic jinýho, než si pořádne zasportovat..." Naši hrdinovia vyrážajú užiť si snežné tankistické radovánky, Kyslík hysterčí, Vlado kolabuje, Guláš zachraňuje teplú stravu a Majkl kradne samopaly. Dedko opatruje vnuka, na Tomášovu milú s materským schválením doráža inžiniersky seladón, Kyslík to skúša na knihovnicu. Štyri plné ešusy. (Hambatý bonus: Žákovej bradavka pri nezhasnutom svetle.) ()

Reklama

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Vladimír Javorský (Ctibor Voříšek zvaný Kyslík) priniesol svojej známej z knižnice Michaele Dolinovéj (knihovníčka Anna) knihu z názvom "666 profilů zahraničních režisérů" od autorov Jaroslav Brož & Myrtil Frída, ktorá vyšla v roku 1977 iba v jedinom obmedzenom náklade 10 000 kusov a v súčasnej dobe ju vlastniť je rarita. (Raccoon.city)
  • Když kapitán Šiška (Ivan Vyskočil) velí: „102 - pal,“ odpoví mu jednotka: „Palba 101 pal.“ (Nick321)

Reklama

Reklama