Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Žít na "konci světa" může někomu připadat jako vyhnanství, jako místo, kde se ani žít nedá. Pro sourozence Vuka, Jurku a malou Gábinu je horská chata vysoko v horách nejkrásnějším domovem. S rodiči, kteří tu zvolna a s příkladnou poctivostí v podnikání vybudují prosperující penzion, se děti cítí bezpečné a šťastné. O téhle rodině, žijící v harmonické symbióze s nádhernou, ale i krutou horskou přírodou, vypráví úspěšný třináctidílný televizní seriál. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadil bych se, že tak blbej naivní komoušskej seriál točili na nejmíň 20 let vyexpirovaný východoněmecký ORWO nějakejma béčkovejma kamerama made in Kamčatka s objektivama vyrobenejma z dioptrických brýlí, protože takhle odporný barvy a neostrá kresba se jen tak nevidí. Taky bych zabíjel za ty neustálý zoomy a roztřesený záběry na dlouhých sklech. No hrůza, děs, ještě že ten ovladač má tlačítka previous a next. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Oddechový seriálek, na jehož díly se pokaždé těším, byť jsou velmi nevyrovnané - v některých se toho odehraje skutečně mnoho podstatného a některé jsou jen "tlachání" o ničem. Přesto všechno je to pohodový rodinný "maloseriál" ze zajímavého prostředí se sympatickým panem Lukavským a mladým O. Viznerem :) Btw, nečekal bych tragédii na konci předposledního dílu... Příjemná atmosféra na vás může dýchnout, zvlášť, když máte rádi hory... ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Další z řady dětské seriálové předlistopadové produkce, seriál byl vyjímečný hlavně prostředím, ve kterém se odehrává. Horská chata, penzion, ve kterém své dobrodružství prožívá Jurka s Gábinou, jejich dva bernardýni, rodiče a starší bratr Vuka (Oldřich Vízner), nás ve 13 dílech vtáhl do života a práce horalů, horské služby i obyčejných lidí, kteří vyměnili život ve městě, za ten na horách. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Seriál zachytává kus života jedné prima rodiny žijící na horách. Život někdy letí, někdy se zas vleče. Proto i tento snímek občas jakoby strácí dech. Filmy s takto poklidným tempem a přesto zajímavým příběhem mám rád. Učím se u nich odpočívat. Dal bych o něco víc jak tři hvězdičky, ale na čtyři to není. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál z konce světa. Babička taky bydlela v takovém zapadákově, takže to pro mě byla taková srdcovka a hezké vzpomínky na mládí. Srdíčko zaplesá, když vidí tu spoustu sněhu o kterém si dnešní generace může nechat jen zdát. Rozhodně bych se nestyděl ji doporučit malým i velkým ke zkouknutí... U toho konce jsem čekal na navázání na druhou řadu či tenkrát na volné pokračování, ale marně... 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Když si Vuk (Oldřich Vízner) vezme v kuchyni tác s polévkami a rozbije ho, tak na zemi jsou střepy a vylitá polévka. Vuk odejde a hned se za ním rozběhne Jurka (Jiří Máša), ale v tu chvíli už je podlaha zase čistá. (P.Machy)
  • V restauraci zní píseň „Vítr mi odvál těch mých pár let“ interpretovaná Karlem Gottem. (sator)

Reklama

Reklama