Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Tůma (Z. Řehoř) a jeho žena (J. Krulišová) se po ztrátě svého jediného syna Ondry ujali syna bratrance Skalského Pavla (O. Kaiser). Bratranec (F. Vicena) se totiž po smrti své ženy o chlapce nebyl schopen postarat a dal ho do dětského domova. Mladík je pořádný, má rád své adoptivní rodiče, baví ho řemeslo a má úspěchy ve sportu. Adoptivní otec by však rád, aby Pavel studoval, aby nebyl „jen“ řemeslníkem. Za vzor mu stále klade svého zemřelého syna Ondru. Pavel nemá o studium zájem a nemá ani potřebné předpoklady, ale poslechne. Věnuje se přípravě na zkoušky, v nichž však neobstojí… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Další typická televizní inscenace ze 70. let., pracovní prostředí, Oldřich Kaiser a Marcel Vašinka, plus k tomu všemu ještě mladý člověk, který nechce studovat, má svoji paličatou hlavu a jeho „rodiče“ zase vysoké ambice. 👍🏻😀 Film mě docela překvapil, nedávala jsem mu moc šancí, že by mě zaujal, ale opak byl pravdou. Je to zajímavý psychologický snímek, se kterým jsem se ještě nesetkala. Moc mě bavila role Zdeňka Řehoře, který jakožto velmi ambiciózní strýc dělá všechno proto, aby jeho synovec domů nosil dobré zprávy. 📚 Téměř začínající Oldřich Kaiser taky velmi mile překvapil a ukázal, že jeho herecká dráha bude stát opravdu za to. 🔥 Film bych doporučila převážně milovníkům starých televizních inscenací. Protože je to naprosto typická televizní inscenace ze 70. let… a upřímně musím říct, že Oldřich Kaiser by se hodil i do nějakého štafetového týmu, páč běhat teda fakt umí. 🤩 ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Běžecké tréninky hlavního hrdiny Pavla Skalského (Oldřich Kaiser) se odehrávají na atletickém stadionu Spartaku Praha 4 na Děkance nedaleko areálu České televize na Kavčích horách. (bomber7)

Reklama

Reklama