Reklama

Reklama

Zlá a závistivá Markyta (P. Mourková) touží po manželovi (P. Štěpánek) hodné Marjánky (M. Reifová), ale ještě víc se jí líbí jeho hostinec. A tak zavede nebohou Marjánku do bažin. Když se po mamince ptá malý Matýsek, pošle ho za ní. Naštěstí se o tom od bludiček dozví statečná Hančí (M. Kuklová), a protože má pro strach uděláno, vydá se těm dvěma na pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ona je to spíš balada nebo mortyát s dobrým koncem, než pohádka. Přece jen už jako dítěti mi tady vadilo to topení lidí jak na běžícím pásu, a i když je Pavlína Mourková dokonalá zlosyně neboli zlodcera, Kuklová je až táák strašně kladná a statečná, že to celé zase potopí (vtip). Celkově poněkud rozpačitý dojem, průměrné a někdy zbytečně zdlouhavé zpracování. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Na začátku uvidíme vražedný útok shozením z dvoumetrové výšky do kaluže, přičemž o další takové akční momenty nebude nouze. Další drsný prvek přidává Zindulka s frajerským lookem "na Brežněva". V průběhu se dozvíme i různé věci použitelné do praktického života, například, že pokud jste poctivý, nemůžete se utopit. No na nakonec všechno vyřeší boty, vedle kterých se i Baťa může jít utopit. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že je to velice zajímavá pohádka už jen tím, kolik dějových linek se zde odehrává. Že je pohádka chodská jsem teda nepoznal. Zajímavější mi ale přišlo, jak Hančí nejprve touží po Jiřím Langmajerovi a když ji odmítne a ona zase sama sebe utopit, tak se velmi rychle přeorientuje na Davida Prachaře. Přičemž se sama spokojí s pouhým konstatováním: "Vlastně se mi vždycky líbil." To mě fakt pobavilo. Na třiapadesát minut je to vcelku povedená pohádka. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pavlína Mourková je přesně ten typ herečky, která může bez sebemenší námahy hrát potvory a pěkně zákeřné postavy.Právě takové postavy jí vždycky zblajznu i s navijákem. Kdo s čím zachází, tím také schází. Na štěstí v pohádkách vyhrává dobro nad zlem. Zlo je samozřejmě po zásluze potrestáno. Jinak by to ani být nemohlo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Marjáno, posílám ti kluka !!" ;) Na začátku 90.let byla Vlasta Janečková ještě pořád ve velké formě, a tak když přišla s poněkud morbidnější pohádkou plnou takřka geniálních vtipných hlášek inspirovanou chodskou poudačkou, která si pohrává s motivy závisti a samozřejmě i následujících božích mlýnů, nemohlo to dopadnout špatně.. O travičce už jsem slyšel, na Chodsku však žila Markyta, která našla zalíbení v topení !! Prostě topička !! ;) Netopila však v kamnech, ani koťata, ale především vesničany, jmenovitě svoji kamarádku Marjánku, záviděla jí manžela v podání jako vždy skvostého Petra Štěpánka, toho si Janečková očividně velmi oblíbila - Pokud lze se takto eufemisticky mluvit o muži, za něhož se vdala !! ;) - a prakticky v každé ze svých pohádek ho obdařila pořádným chlapáckým knírem, a hlavně hospodu, i jejího syna, který sociopatickou Markytu v podání až nechutně věrohodné Pavlíny Mourkové zase nakonec rozčiloval svým nekončícím steskem po pravé matce.. Jen by mě opravdu zajímalo, po kom to pískle zdědilo tak zrzavé pačesy..;) Jaké štěstí, že tu byla ještě Hančí, s níž se právě rozešel místní tlučhuba a přizdisráč Jirky Langmajera, v podání ještě ne, tolik jako dnes, otravné Michaely Kuklové, se svojí absencí pudu sebezáchovy hraničící až s poruchou osobnosti, která pomohla nejen bludičce Dany Morávkové, ale i těm dvěma nešťastníkům.. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama