Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný Boccacciův Dekameron přináší deset krásných příběhů, které si pro ukrácení dlouhé chvíle vyprávěli ti, kteří unikli z Florencie před jistou smrtí, když se v ní roku 1348 rozšířil mor. Čtyři středověké povídky zpracoval režisér Zdeněk Zelenka jako televizní milostný cyklus. Režisér v této komedii svěřil hlavní roli Viktoru Preissovi. Jeho koňský handlíř je ženatý, ale na cestách si rád domlouvá dostaveníčka s různými ženami. Není divu, že se stane terčem žertu hospodských kumpánů, během různých eskapád se dostane mezi vrahy i do hrobky bohatého šlechtice, ale všechny situace dokáže s vtipem přece jen vyřešit… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dobré, škoda jen, že scénář nedal více prostoru Preissově brilantní komické nadsázce, jako třeba v případě jeho vstupu do domu Jany Paulové...to je přesně onen moment, kdy naplno vynikne genialita jeho hereckého projevu. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Škoda že Zelenka nenatočil víc povídek, opravdu je to dle mého gusta zpracovaný skvělý "bokačo". Viktor P. je luxusní herec, to ví každej. Ale zvláštní kategorií je Preiss-komik; obzvlášť v Zelenkově inscenacích. Podívejte se na všechny jeho grimasy v dvojroli Brouk v hlavě třeba. ()

Reklama

Reklama