Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koho by napadlo, že kouzelník Magiáš (V. Hašek) bude potřebovat doktora! Když však spolkne švestku a ztratí hlas, musí se jeho pomocník Vincek (M. Pešek) hodně snažit, aby dostal na Hejšovinu slovutné lékaře – hronovského, kosteleckého a skalického (V. Menšík, P. Nárožný a L. Lipský). Nejdříve mu ale dají pěkně za vyučenou – pořádně ho vystraší… Protože ale doktoři musejí pomáhat nemocným, i kdyby si o nich nic dobrého nemysleli, kouzelníka Magiáše nakonec vyléčí nejen z nemoci, ale i od zla. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Čistě studiová hříčka s laškujícími a očividně lehce improvizujícími herci (domnívám se že Vladimír Menšík by to jinak asi ani neuměl) a pěknou hudbou z pera Otmara Máchy. Musím se na Hejšovinu někdy podívat, nemám to daleko a ten kout země na pomezí ČR a Polska je malebný! ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Pane doktor, děkuju. Balim, stěhuju se na Slovensko." Veselá a notoricky známá studiová pohádka, na jejíž oblíbenosti má bezesporu velkou zásluhu i charakteristická hudba od Otmara Máchy, stejně jako práce výtvarníka Ivo Houfa a jeho loutky medvídka, schovávajícího se za stromem nebo hopkajících zajíčků. ()

Reklama

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Opět skvostný Menšík, kterého krásně doplňuje Lipský a v zápřahu Nárožný, herecký koncert těchto velikánů v klasické Čapkovské pohádce. V délce 3/4 hodiny se vyskytnou i jména jako Dvořák, nebo Cízler, spousta herců, popř. scénáristů by se zde mohlo učit, jak se správně nakládá se stopáží, aby se divák bavil. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Karel Čapek psal krásné pohádky a měl by obrovskou radost, že ještě krásněji byly ztvárněny. Doktorská pohádka navíc exceluje plejádou nejlepších komediálních a dětských herců. A i když mě tentokrát moc nezaujaly kulisy, velkoryse to přehlédnu, protože díky dámám a pánům bavičům jsem se bavil i jako dospělý. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vynikající Čapkova pohádka, která nebyla ani tak o léčení zlého čaroděje Magiáše jako spíš o nadčasovém humoru nejenom z lékařského prostředí. I přes dnes už téměř směšně chudičkou studiovou formu má dětem i dospělým mnoho co nabídnout, i když je to především zásluha hvězdné herecké sestavy, zejména pánů doktorů. Na Císlerova Hejkala vyléčeného v operního pěvce se nedá zapomenout:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Hejšovina (Szczeliniec Wielki), kde sídlí kouzelník Magiáš, je pískovcová stolová hora v Polsku stojící kousek od českých hranic. Karel Čapek ji zmiňoval ve svých pohádkách, neboť pochází z blízkých Malých Svatoňovic. (rakovnik)

Reklama

Reklama