Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní zpracování známé pohádky Boženy Němcové z roku 1984 vypráví o tom, jak se chudý vandrovník (V. Beneš) zamiloval do princezny Johanky (I. Andrlová). Aby ji dostal za ženu, upsal se ďáblu. Šťastné manželství a Jiříkovo kralování mělo ale brzy skončit. Blížil se den, kdy si pro Jiříka přijde čert (F. Němec). Ten ovšem nepočítal s tím, že jeho pekelné plány zkříží chytrá a milující Jiříkova manželka… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci studiových televizních pohádek nesporný nadprůměr daný kvalitou dialogů a příjemnému obsazení - Ivana Andrlová se do rolí temperamentních princezen skvěle hodila a František Němec má jako ďábel taky svůj šarm. Celkový dojem 60 %. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zaplést se s čertem není jen tak, ale naštěstí je tu chytrá princezna, která určitě všechno napraví. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

To by tak hrálo, aby si peklo nepohlídalo své duše, co se mu už jednou zaprodaly a přelstila je nějaká princezna, co neprošla žádnou pořádnou zkušeností a čím by tedy mohla vyzrál na protřelého zástupce pekel? To snad jen v pohádce je možné. Ale děti, život není žádná pohádka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo nějaké veledílo, to není. Na plácku metr krát metr je zahrada, kde mi nevadí, že jde o kulisu, ale že se v ní herci nutně musejí pohybovat toporně, po centimetrech, aby dekoraci neshodili, a tak se na to soustředí, že to hraní jim již moc nejde a poněkud je vypouštějí. Celkově je to navíc takové emancipované a chlapi jsou zde všichni jen ta boží hovádka, která nic neumí a z průšvihu je musí dostat ženská. Němcův čert je však excelentní. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Tyhle studiovky zdaleka nenaplňuji mé představy o pohádce, obzvlášť, když herci vypadají, že pouze zevlují a vydělávají si na činži... V tom vynikal vykuk Bořek vyjadřující se z velké části v příslovích. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Moje Johanka vydá za tisíc takových kouzel !!" - "A nápady má k nezaplacení !! Po čertech chytrá princezna !!" - "Oooh, uznání od odborníka, to potěší !!" ;) ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentní, nenáročně natočená "zámecká" pohádka. Příjemná díky občasným slovním průpovídkám veličenstva Lukavského a jeho služebníka Vinkláře. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Aneb jak si chytrá princezna vzala totálního hňupa, kterej nedokázal alespoň trochu samostatně uvažovat a musel mu radit jeho kamarádíček i v těch nejjednodušších věcech. Vladislav Beneš byl v té roli trefný, jeho kámoš Bořek (Ivan Richter) taky, zejména, když citoval různá přísloví. Princezna Andrlové sedla, stejně tak i ďábel Františkovi Němci. Král Radovan Lukavský jako sběratel brnění si žil tak trochu ve svém světě a rád hrál šachy s komořím Josefem Vinklářem a komplet sestavu doplňovala Blanka Bohdanová jako dvorní dáma. Studiové kulisy patří k těmto pohádkám jako prdel na hrnec. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám TV pohádky moc rád. Chybí jim ta výpravnost celovečerních skvostů. Ale tohle je milý nadprůměr. Obzvláště F. Němec v roli čerta má své kouzlo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční studiová pohádka na motivy pohádky Boženy Němcové "O chytré princezně", která je takovým tím typickým produktem bez výraznějšího zájmu herců či štábu. Nebýt Andrlové a charakterního Němce tak to je bída s nouzí. Nakonec však přeci jen po zvážení všech pro a proti lze říct, že 50 % si to zaslouží. Hudba: Zdeněk Šikola. Hláška: "Co koukáš jako slepice do kornoutu?" ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na těchto pohádkách mi vadí odporná televizní kamera v kontrastu s načančanýmy kostýmy. Na neskutečné herecké obsazení docela slabá pohádka. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Ach, ta Ivanka - nebo vlastně Johanka... Už jsem málem zapomněl, jak jsem ji mívával rád. Asi se čas od času budu muset na nějakou tu Violu, Bělu, Anku či Andulu mrknout. Budu se těšit. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mimoradne unavna pohadka s vynikajici Blankou Bohdanovou. Lukavsky, Vinklar, Nemec standard, ostatni spatenka. Zadne kouzlo, zadne charisma... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně chudá televizní pohádka, která mě ani vůbec nebavila. Vladislav Beneš coby princeznin nabalovač byl hroznej tydýt a František Němec mi spíše připomínal operního dirigenta než čerta. [779. hodnocení, 31. komentář, 60%] ()

Reklama

Reklama