Reklama

Reklama

Maxipes Fík

(seriál)
  • Československo Maxipes Fík I.
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1976–1977), 1 h 27 min (Minutáž: 6–7 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příhody malé holčičky Áji a jejího kamaráda velkého psa, maxipsa Fíka.  Kde se vzal Fík? Jednou přinesl tatínek Áje štěně. Holčička pojmenovala pejska Fík. Fík strašně rychle rostl - vyrostl z krabice od bot, z košíku i z boudy. A jak se stalo, že přestal růst? Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl. Fíkovy příběhy pokračují seriálem DIVOKÉ SNY MAXIPSA FÍKA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Já byfem chtěla pfa!" "Říká se já bych." "Dobře, tak já bych, ale stejně byfem chtěla pfa!" Nejen Ája, i moje vlastní sestra by chtěla pfa, a než rodiče pfa konečně pořídili, byla jsem na vodítku voděna já, coby mladší sestra a tudíž subjekt vhodný tak k tomu běhat s vyplazeným jazykem. Jizva na mém čele svědčí o tom, že v roli pfa jsem někdy nestíhala běhat dost rychle. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších večerníčků a určitě patří mezi moje nejoblíbenější, které jsem moc rád sledoval. Příběhy Reka teda Feka, nakonec se pejsek pojmenoval Fík, to už Ája vyslovit dokázala. A taky jsem přestal růst, když jsem se napil poprvé piva. / Viděné epizody *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Když psa, tak jedině Fíka, nebo Dášenku. Já bych volil Fíka a to jen kvůli jeho velikosti a ochoty pomoci v každé situaci. Jo a ještě, narozdíl od jiných psů umí Fík i mluvit. Je to nádherný večerníček, který mohu doporučit. Na závěr vzkaz pro všechny maminky malých ratolestí. Nebojte se, když uvidíte vaše děti si hrát s velkými psy. Třeba to budou potomci maxipsa Fíka. ()

Rebeca35 

všechny recenze uživatele

Čechurův text je tak úžasný, že je těžké ho převést do obrázkové podoby a nebojím se říct, že trošku utrpět zkrátka musí. Přesto se to panu Šalamounovi povedlo skvěle a luxusní Dvořákovo namluvení to jenom podtrhlo. Úvodní díly mi přijdou nejkouzelnější. A jestli někdo plánuje založit Fíkův fanclub, tak já jsem rozhodně pfo! ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Josef Dvorak je genialni vypravec a jeho Maxipes Fik neni vyjimkou. Na techto klasickych, starych kreslenych pohadkach je fantasticka jedna vec a to sice, ze je sice kazdy zna nazpamet, ale nemuze se jim dodnes neustale prestat smat. Je to nesmrtelna studnice smichu a pohody, kterou oceni nejen deti, ale i prave dospeli lide. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Na základě seriálu vznikla během 80. let řada LP a MC, ve kterých byly Josef Dvořákem načteny ty nejlepší příběhy. (mnaucz)
  • Grafickou podobu Maxipsa Fíka vytvořil Jiří Šalamoun podle psa, kterého s manželkou pořídili své dceři Barbaře. Dcerka sama přišla s tím, že chce psa, tak rodiče koupili štěně rasy bobtail ze švédského chovu a vzor pro vzhled slavného Fíka byl na světě. (Zdroj: časopis Interview, duben 2015). (Karolek)

Reklama

Reklama