Reklama

Reklama

Bob a Bobek - králíci z klobouku

(seriál)
  • angličtina Bob and Bobby - Top Hat Rabbits (více)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Objevili se na televizních obrazovkách poprvé v roce 1979. Podobu jim dal kreslíř Vladimír Jiránek, hlas jim propůjčil Josef Dvořák. K jejich prvním dobrodružstvím, která podle scénářů Jaroslava PacovskéhoJiřího Šebánka natočil režisér Václav Bedřich, rychle přibývala dobrodružství další. Bylo jich nejdříve třináct, pak šestadvacet a potom dokonce celých devětatřicet. Bob a Bobek se za ta léta příliš nezměnili. Jsou to pořád ti milí braši, ochotní kdykoliv přiložit pracku k dílu anebo přispět někomu na pomoc. Že se jejich dobrá vůle nesetká vždy s tím nejlepším výsledkem? Inu, takový je už zákon grotesky. Kdo z nás se ostatně někdy neocitl v podobné situaci. Seriál o králících z klobouku patří k těm nejrozsáhlejším kresleným seriálům, které v produkci nejdříve Československé a později České televize vznikly. Na rozdíl od mnoha zahraničních animovaných seriálů se tým realizátorů příliš nezměnil. Pouze režiséra Václava Bedřicha nahradil při režii závěrečných dílů jeden z animátorů seriálu Miroslav Walter. A protože ti dva braši z kouzelníkova klobouku rozhodně patří k těm večerníčkovským hrdinům, kterým jejich oblíbenost mezi malými i velkými diváky zajistila nesmrtelnost, můžete se s nimi setkávat také v nových pokračováních na cestách. (Česká televize)

(více)

Recenze (161)

mnaucz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta jednoduchost zejména první a druhé řady je prostě famózní. Málokterý večerníček na mě působí tak nostalgicky a zároveň zcela jinak než v mládí. Jako malý jsem měl radši ty novější díly. Časem jsem si ale oblíbil ty původní. To je večerníček, na který se mohu dívati v 10, 20, 30, 40 letech a prostě mě chytne. O kvalitě Josefa Dvořáka a geniální hudbě Petr Skoumala nemluvím už vůbec. ()

Elan1 

všechny recenze uživatele

Bob a Bobek Na tomto detskom seriály ma veľmi zaujalo ako ukázal krásne časti sveta pomocou dobrodružstva dvoch hovoriacich zajacov ktorý sú aj veľmi zábavný. Legendárna hláška,, Vstávať a cvičiť" a k tomu skvelá znelka z tohto seriálu robí obľúbený detský seriál môjho detstva. Veľmi sa mi páči a ako jednoducho ale tak presne ukazujú aký sú ľudia. Ja si myslím že si tento seriál zaslúži 5 hviezd. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na domácí scéně jim prostě nikdo konkurovat nemohl. Křemílek s Vochomůrkou nesahali téhle dvojce ani po kotníky a spolu s "Maxipsem Fíkem" patřili jednoznačně k nejoblíbenějším večerníčkům mého dětství. V obou dvou se také odráží bezkonkurenčně nejlepší herecký projev Josefa Dvořáka. Kdyby za nic jiného, tak za tohle si moje sympatie stále uchová. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Myslím, že větu :Vstávat a cvičit! nenávidí všichni, kdo měli tak blbé rodiče, že je těmito slovy budili. Tím myslím, moje děti, ale já jsem si ty jejich otrávený zaškňuřený ksichty užívala:-) Jiránek je perfektní, jeho a Renčína mám nejradši, no a nápad na večerníčky od těchto klasiků byl ženiální, nejen proto, že se u večerníčků mohli konečně bavit i rodiče. U Renčínových Zvířátek pana Krbce se možná bavili víc než děti..... ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný večerníček který se mi v dětství vždy hrozně moc líbil. Jak Bob a Bobek dělali různá zaměstnání a dobrodružství. Josef Dvořák je bobově namluvil a hudba a animace byla také skvělá. V první sérii se mi vždy nejvíce líbil a bude líbit díl U pumpu v druhé sérii jednoznačně vítězí díl V restauraci a ve třetí Zachránci. Na večerníček Pat a Mat který je za mě nejlepší ze všech Bob a Bobek nemá ale i tak je na druhém či třetím a místě a proto si rozhodně zaslouží pět hvězdiček a proto i .............. 100 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Bobek projde v letadle plynule z nákladního prostoru do prostoru pro cestující, což by v reálu nebylo možné. Prostory jsou totiž hermeticky oddělené. (sator)
  • Šlo o jeden z prvních seriálů pro děti, který se v Československu distribuoval na VHS. V roce 1988 vydala společnost Supraphon ve spolupráci s Československou televizí jednu z prvních kazet u nás – Bob a Bobek - králíci z klobouku. (mnaucz)
  • V roce 2013 byl Bob a Bobek zvolen třetím nejlepším Večerníčkem (od r. 1965) v historii. (mnaucz)

Reklama

Reklama