Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této komedii je divák svědkem toho, že i při výzkumu vesmíru může být legrace a spousta překvapení. Dva smolaři nás dovedou dokonce až na Venuši, aby zde objevili podivný nárůdek, u kterého zažijí své velké a možná i životní dobrodružství. (Pitryx)

Recenze (5)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: NA JEDEN SVĚT JSOU AŽ PŘÍLIŠ DIVOCÍ!!! ___ Bud Abbott a Lou Costello byli komická dvojka, jejichž popularita byla ve 40. a 50. letech srovnatelná třeba s Budem Spencerem a Terence Hillem o dvě desítky let později. No jak tohle hodnotit? Tvůrci se svezli na vzrůstající populariě sci-fi žánru 50.let, ale název je trochu zavádějící. O Mars tu nejde, v první půli se mrcasíme v maškarní New Orleans, v té druhé na planetě Venuši, obývající pouze ženskou populací. Příběh nepostrádá občas zajímavé nápady, triky jsou pěkné (průlet raketou skrze New York, obří venušanský pes), kdy na vás nekřičí okaté zadní projekce, výprava je bohatá, podpořená i exkluzivní účasti missek z celého světa, ten film má ale zásadní 2 problémy: humor a Lou Costella. Humor je křečovitý, chvílemi infantilní, zhusta předvídatelný, i když pár povedených fórů se tady najde. A ten druhý problém je Costello sám – „herec“, smím-li to tak nazvat, který nemá ani špetku talentu, ale myslí si o sobě opak, trapně se pitvoří a stále háže pohledy přímo do kamery, aby jako zvýraznil joke, který právě učinil. Sledování jeho působení způsobuje skoro až divácká muka. Hodnocení je rozporuplné. Film nenudí, rychle uteče, oko se popase, ale Costella máte celou dobu chuť vystřelit až na Pluto. Resumé – 3 hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ano, jde patrně o nejlepší film s Abbottem a Costellem, který jsem kdy viděl, což ale neznamená, že jde o film jakýmkoli způsobem dobrý. Humor této podivné dvojice mi prostě zůstal utajen a asi tři dobré vtipy za 79 minut dojem z této "komedie" moc nezachrání. První půle filmu, která se odehrává na Mardi Gras, je opravdu k uzoufání slabá a nudná, ty opičárny nemají šťávu a nejsou nijak vtipné, jen napůl nudné a napůl trapné. Nemá cenu hodnotit sci-fi prvky, ale po příletu na Venuši obývanou (jak jinak než) pouze krásnými pin-up girls té doby se alespoň něco zajímavého začne dít. A přestože i pobyt na Venuši slouží jen jako kulisa k nudnému blbnutí těch dvou, alespoň se na to dobře kouká a vylepší to jinak slabý dojem. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Abbott a Costello omylem nastartujou vesmírnou loď určenou pro první cestu na Mars a po chvilce zběsilého poletování po USA přistanou v New Orleans, což samozřejmě netuší. Obyvatele města jsou v maskách, neboť zde probíhá Mardi Gras, a tak naši hrdinové věří, že jsou skutečně na Marsu. ____ Tento sci-fi díl považuju za jeden z těch lepších, co jsem zatím viděl. Atmosféra New Orleans je skutečně hodně komická, no a výlet na Venuši, kterou obývají top modelky, taky potěší :-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nedá se říci, že bych se u toho nějak moc bavil. Párkrát jsem se zasmál a to je všechno. První půle byla i trošku nudná a už jsem to chtě vzdát, když se naši hrdinové dostali konečně do skutečného kosmu a na Venuši. Ale ani zde se nějaká velká legrace nekonala. Nějak jsem se neubránil srovnání s komediemi Laurela a Hardyho, a musel jsem konstatovat, že na ně tihle dva absolutně nemají. Takže dávám dvacet procent za těch pár zasmání. ()

Reklama

Reklama