Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samotný počátek příběhu o bratrech, jež ovládají nejsmrtelnější vražedné umění – Hokuto Shinken. O tom, jak nejmladší Kenshiro přijde o svou dívku v bitvě se Shinem, získá přítele Reie a po mnoha útrapách se postaví tyranu Raohovi – svému bratru, jež ve světě zdecimovaném nukleární válkou touží po absolutní kontrole nad tím, co ze světa zbylo. Má vůbec život v tomhle období šanci a existuje nějaká spravedlnost? Kenshiro se bude muset hodně snažit, aby tohle vše dokázal a dal lidem v této nové době temna naději… (t_gon)

(více)

Recenze (9)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Legenda mezi anime filmy, ale mě to připadalo jako plitký příběh z hlavy desetiletého dítěte. Po jaderné válce vládnou pouze ti krutí a zde se odehrává rodinné drama v rozsahu globálních katastrof. Na jedné straně se tu sekají ruce, drtí hlavy, tahají střeva a explodují celá těla a na straně druhé tu jsou šišlající děti, které jsou vzorem dospělých a jejich rady mají stejnou váhu. Chlapi zde měří 5-10 metrů, mají paže tlusté jako dva sekvoje, ruce jako lopaty a krky silnější než hlavu. Jejich obočí je hustší než má medvěd před tuhou zimou, metají energetické vlny a vznášejí se ve vzduchu jako duchové. Jejich hlášky působí zhovadile, dětinsky a stále se chovají jako kohouti na malém pískovišti. Sice je zde myšlenka o přežití lidstva, ale je zašlapána dementním chováním, heroickým megalomasntvím a příběhem pro malé děti ve školce. Animace dobrá, ale když vidíte hlavní postavu, která má 2x delší nohy než horní trup, tak si řeknete, že tady to asi nebude zcela normální. Konec ještě více plitký než celý vývoj před tím. Nic, co by stálo za pozornost. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

2 roky po roztáhlé TV sérii přichází tento ucelený pohled na legendu jménem Kenshiro a jeho svět plný násilí, bojů a smrticího umění Hokuta Shinken. Z dnešního pohledu jde zoubek času po více než 20 letech poznat zřetelně a jak kolegyně Natascha poznamenala u novějších dobrodružství Kenshira v Shin Hokuto no Ken, tak nehromadné hromady svalů působí minimálně „divně“. Stejně tak celý audiovizuál, pohnutky a chování jednotlivých postav a En dabing (jinak se to snad sehnat nedá) taky k dobrému prožití nepomáhá. Pro fanoušky tedy jakási nutnost, ostatní, kteří by do Kenshirova universa vstoupit chtěli, bych odkázal k novějšímu zpracování celého příběhu okolo Hokuta a Kenshira (2006 - 2008), posléze si popř. doplnit mezery v charakterech a ději zde a ostatní nechť se tomuto raději vyhnou… ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Narazil som na to náhodou na You tube a keďže ten názov poznám tak som si to teda pozrel. Príbeh nestojí za viac než obsah nočníku, statočný hrdina chce vyslobodiť svoju milú z pazúrov akéhosi pritepleného mangáckeho Krasomila, ešte pred tým však pomôže kamošovi vyslobodiť jeho sestru ktorú väzní jeho brat ( teda brat hrdinu väzní sestru kamoša ) a napokon musí zabiť ďalšieho brata ktorý má zasa svetovládne chúťky. Skrátka typicky japonské rodinné mecheche. Dejovo je to teda na draka, ale čo zaujme je akcia a brutalita. Hrdinovia ovládajú špeciálne bojové umenia pomocou ktorých sekajú protivníkov holými rukami na jemné plátky. Stačí úder a zasiahnutému chudákovi naboptná hlava až vybuchne v krvavom gejzíre a takých scén sú vo filme desiatky. Mne ako milovníkovy absurdného filmového násilia sa to páčilo aj keď by sa to tiež dalo ľahko označiť za poriadnu koninu rovnako ako fakt že záporácky pankáči sú často kľudne aj 20 metrové ozruty a majú takú muskulatúru až človek nevie či sa má smiať. Takže v celku taká priblblá bratovražedná bojovka so slušnou animáciou a množstvom krvi, poodtŕhaných údov a explodujúcich hláv. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Neskutočne milujem tieto "uber masculin" bizzare, absurdné anime. Hokuto no Ken mi pripomenul staré časy Jojos bizzare adventure. Tento stupidný žáner proste žeriem. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jako většinou děj dost zmatený a nezasvěcený divák si toho musí spoustu domyslet nebo to považuje za úplnou debilitu, co nedává smysl ... já jsem někde na hranici těch dvou možností, ale tyhle snímky mi nesedí, mám to jen na zabití času a pasivní odpočinek ... nevidět to ... nic se neděje ... ()

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Kristalicky čistá osmdesátková řež na motivy stejnojmenné mangy. Paradoxně se zde nebojuje fyzickou silou, jak by naznačoval název, nýbrž stlačováním určitých akupresurních bodů, které následně vyvolávají (dlužno říci že velmi komické) zduření a exploze částí těl. Příběh sám o sobě nestojí za zmínku (chlapík hledá unesenou přítelkyni a likviduje ty, kteří mu při tom skříží cestu), ale akční část patří mezi klasiku 80. let. Krvavé, tupé, leč zábavné. ()

Reklama

Reklama