Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Kto má rád autá, zvuk motorov a preteky, určite si príde na svoje. Celkovo podpriemernú snímku zachraňuje vynikajúca kamera a strih. Režisér Louis-Pascal Couvelaire natočil viacero reklamných spotov pre veľké svetové automobilky. A je to na snímke vidieť. Film samotný by som hodnotil *1/2, ale vďaka kamere sa to vyšplhalo na ***. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

He he, další z těch cool filmů, u kterých jsem nevěděl, jestli se smát na celé kolo nebo plakat...Tak jsem tomu nechal volný průběh a ono se to tak nějak střídalo...Uvědomte si jednu důležitou věc - tohle není film pro milovníky automobilových závodů!!! Právě naopak - žaludek mi dělal nepředstavitelné věci při pohledu na destruction derby vydávanou za rallye nebo legendární závod v Le Mans. K tomu naprosto šílený scénář a nechtěně směšné dialogy - jediné pozitivum jsou pěkná auta (akce s nimi už ne), zvuk vytáčeného dvanáctiválce v Pagani Zondě S, a koneckonců i pohled na Lisu Barbuscia v roli majitelky konkurenční stáje byl příjemný. Toť opravdu vše. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Režisér Couvelaire si myslí, že tým najdôležitejším cool faktorom súčasných akčných filmov je farebný filter a rôzne kameramanské hókusy pókusy. Lenže nie je Tony Scott (u ktorého to tiež funguje na preskáčku), takže vznikol vizuálny bordel, podtrhnutý ešte tým pre filmy základným na papieri. Iba pre najväčších fanúšikov Diane Kruger, ktorí potrebujú vidieť každý jej film. Hlavnou postavou ale nie je, takže aj v tomto smere je film sklamaním. Ak by to bolo natočené oldschoolovo, bol by som relatívne spokojný. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem film s tématem formulí a dostalo se mi i dokonce něco málo reallye, působivé záběry, velký rozpočet, veleslavný scénárista, hezcí herci ... jenže to prostě vůbec nefungovalo jako zajímavý film. Herci krásní ale bez charismatu a já se do poloviny filmu nechytal o čem to jako má být. Těžké zklamání. Jestli něco z formulema tak zatím vede Sly v Driven ( ono snad nic lepšího s námětem závodů formule nebylo natočeno než ten sportovní film předělaný na akční ). ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Film je dobrou oddychovou zábavou, ale jeho slabinou je, že tak v polovině už víte, jak to celé dopadne. Tvůrci se soustředili zejména na akční scény jak vystřižené ze závodů F1 (záběry z pohledu řidiče v rychlosti 200 – 300 km/h, šílená jízda po okruhu se zavřenýma očima – ne abyste to někde zkoušeli), a důkladnější propracování psychologie postav i jejich motivace jim uteklo. Na plný plyn má místy skutečně komiksový rytmus, ale rámečky s bublinami na papíře jsou přeci jen něco jiného než filmová okénka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama