Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Douglas 

všechny recenze uživatele

První půlka slabota, ale musím se se vší upřímností přiznat, že od začátku kvalifikace na Le Mans, kdy začnou kulminovat podrazy a sabotáže, jsem se docela bavil. A to nejsem žádným fanouškem automobilizmu a za volantem jsem nikdy neseděl :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou tři nejzajímavější fakta na celém filmu: je to komiksová adaptace, produkoval to Luc Besson, natáčelo se během skutečného závodu Le Mans. Ale stojí kvůli některému z nich za vidění? Ani ne, stačí si oživit vzpomínky na Bouřlivé dny a Formuli. I když závodních filmů o Le Mans je poskrovnu a úvodní Rallye „intro“ vypadalo velmi nadějně, milovníci rychlých kol nechť si raději zahrají na kompu nejnovější díl Colina, kde je nebudou otravovat zbytečné kecy okolo. 55% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle příběhu by neuvěřili ani ti, co na vánoce vysedávaj u okna a čekaj na ježíška. Jako ok, je to film a ten by neměl mít hranice, ale když ono se to tváří vážnejc než shadwellovi komentáře. Dianka super, do očí mý milovaný germánky bych se koukal nonstop, kdyby byla celej film v záběru jen ona, dal bych plnej počet hvězd, ale takhle je to hold hvězdičkovej úspornej balíček. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, kterých příliš není, a proto si minimálně tři hvězdičky zaslouží. Začátek je nabušený, ale potom to upadne do lehce zavánějící nudy a jediné co z toho chytne, tak akční závody, kterých je ale ve filmu dostatečné množství, a tak se za to rozhodně stojí podívat. Tak trochu bych to přirovnal k Formuli se Stallonem. Stejná podstata, jediné zajímavé na filmech jsou závody, a ty jsou opravdu supr. Na bouračky člověk vždycky rád kouká, a kdo tvrdí že ne, tak lže. Na plný plyn je taková jednohubka. Film, na který si vzpomenete, ale jen ohledně závodů. Proč taky ne. Ten film podle mě k ničemu jinému dělaný ani není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Spěcháme. Zaplatí ten z helikoptéry." Tankování závodních monopostů na benzínce bylo skvělý, závodní jízda po okruhu se zavřenejma očima mě inspirovala a slečna Wongová byla tak nádherně zlá, že by mě snad i bavilo ji trochu týrat. A ještě bych si to odpustil. Tím ovšem pozitiva končí. Děj je totiž ve svý jednoduchosti neskutečně překombinovanej, závody jsou parádně odtržený od reality a kdyby se Le Mans jelo čestně, tak by tým Vaillant bez problémů ujel těch 24 hodin za 16 hodin. Taková to byla hovadina. A stejně mě to celkem bavilo. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

He he, další z těch cool filmů, u kterých jsem nevěděl, jestli se smát na celé kolo nebo plakat...Tak jsem tomu nechal volný průběh a ono se to tak nějak střídalo...Uvědomte si jednu důležitou věc - tohle není film pro milovníky automobilových závodů!!! Právě naopak - žaludek mi dělal nepředstavitelné věci při pohledu na destruction derby vydávanou za rallye nebo legendární závod v Le Mans. K tomu naprosto šílený scénář a nechtěně směšné dialogy - jediné pozitivum jsou pěkná auta (akce s nimi už ne), zvuk vytáčeného dvanáctiválce v Pagani Zondě S, a koneckonců i pohled na Lisu Barbuscia v roli majitelky konkurenční stáje byl příjemný. Toť opravdu vše. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Francouzský závodní film, kde se jede vítězství za každou cenu. Největší hrdina Michel Vaillant se musí vypořádat se spiknutím rivalů a navíc si musí vybrat mezi vítěstvím a nebo rodinou. Rychlá auta a průměrní herci. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Videoklipová směs něčeho,co občas drží pohromadě ale většinou se to rozpadá na několik kousků nepovedené automobilové podívané.Ale i přesto za 3 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vizuálna žranica akú dokáže natočiť aj Bay. Toto je však film natočený podľa KOMIXU a preto kto chce vidieť reálne závody tak ruky preč. Už úvodná nadupaná, adrenalínová, nezmyselná scéna ma patrične napružila a na záver potešila pretože vo filme má svoju opodstatnenosť. Takýchto scénok je tu však neúrekom, no aj napriek tomu že sú po technickej stránke dokonale zvládnuté je tu jedno mínus - scenár. Dej nieje vyložene debilný, veď je to podľa komixu však, no niekedy som nevedel kam film smeruje. 4* sú možno veľa, no je to Francúzsky film, milujem komixi a automobilové naháňačky vo filmoch a Colin McRae Rally - hru. No a ak dostane tento režisér ponuku z Hollywoodu a natočí tam nejaký podobný film, určite nebude ani takto zábavný. Hudba: Archive. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nudnejsi zacatek? No a co? Film se pomalinku rozjizdel a na konci byl v plne rychlosti, tak jako auto, pomalinku se rozjizdi, akceleruje a uz to frci... Pro mne jeden z nejlepsich "automobilovych" filmu, jaky jsem kdy videl i tou skvelou kamerou. Jen nechapu originalni nazev, ten mi trosku unikl. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +kamera, efekty, zpracování, zvuky, hudba -pomalý rozjezd, od francouzkých tvůrců/// Tenhle film se řadí mezi ty efektní. Já osobně je mám rád, ale ostatním doporučuji vypnou mozek a jen se kochat. Pokuď by vám tohle dělalo problém, není to film tak úplně pro vás. Film vznikl jen o něco dřív než Torque: Ohnivá kola, který osobně v tomto žánru řadím mezi ty nejlepší. Tak právě tomuto filmu se to nevyrovná. Přesto to není špatná podívaná. K závěru to bylo navíc hodně zajímavé a napínavé. Jen mě dělá trošku problém francouzská mentalita. Tedy herci a jejich postavy i samotná tvorba filmů a jejich výsledek je rozdíný oproti té americké. A s tímto problémem jsem se asi u tohoto snímku potýkal nejvíc. To ale každý asi vnímá jinak./// Celkem 64%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Režisér Couvelaire si myslí, že tým najdôležitejším cool faktorom súčasných akčných filmov je farebný filter a rôzne kameramanské hókusy pókusy. Lenže nie je Tony Scott (u ktorého to tiež funguje na preskáčku), takže vznikol vizuálny bordel, podtrhnutý ešte tým pre filmy základným na papieri. Iba pre najväčších fanúšikov Diane Kruger, ktorí potrebujú vidieť každý jej film. Hlavnou postavou ale nie je, takže aj v tomto smere je film sklamaním. Ak by to bolo natočené oldschoolovo, bol by som relatívne spokojný. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobrý film. Celkovo pozerateľný bez obrovského ,,amerického" hrdinu. Hlavné postavy stáli za to. Oplatí sa pozrieť. 60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přesnější by sice bylo 2 a 1/2, ale je to natočené opravdu docela slušně. Nenáročná oddychovka s přehnaně černobílými postavami – když nebudete čekat nic víc, můžete se dobře pobavit. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Francouzká závodní slátanina odehrávající se při závodu Le Mans 24 hours s jedním napínavým momentem. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podobně třeba jako Formule se Stallonem je i tohle motoristická zábava, u které se nedoporučuje, opakuji nedoporučuje přemýšlet nad obsahem, ale spíš se jen kochat atraktivním vizuálním zpracováním, popřípadě sympatickým hereckým osazenstvem. Určitě musím zmínit "nápaditou" pointu (podrazy a sabotáže) a hodně zajímavý způsob vítěztví v závěrečném závodu 24h Le Mans, který mi přivodil nechtěný smích. Bohužel se nedalo čekat nic jiného, než stokrát obehraný scénář a hromada profláklých klišé, ale koukat se na to ještě vcelku dalo. 50% ()

Reklama

Reklama