Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurel a Hardy se za nelegální prodej piva ocitají ve státním nápravném zařízení. Jsou přátelsky přijati místním ředitelem, ale Stanův vykotlaný zub způsobující pohrdavé syčení je příčinou mnoha konfliktů. Oba smolaři se v pruhovaných mundůrech ani neohřejí a jako účastníci vzpory se stávají uprchlými trestanci. V civilu se převlečou za černochy a spokojeně pracují na bavlníkové plantáži, než je k jejich smůle pozná ředitel věznice. Putují zpátky za katr, kde se vězni vedení zvlášť nebezpečným recidivistou Tygrem zrovna připravují na další útěk. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouhé, takže tu 96 minut verzi si neumím představit. Přechod z němé éry je ještě hodně znát, někteří komici ještě hrají jako dřív a kamera jim v tom hodně napomáhá, za všechny učitel zvláštní třídy James FInlayson. Zvláštní je část, kdy L+H žijí na plantáži maskovaní za černochy, a spolu s nimi zpívají a stepují (téhle části je věnováno hodně času). V době, kdy film vznikl, byl asi hodně aktuální (prohibice, nouze o práci). Laurelovo sykání je laciný, ale fungující fór. Zabijáka Tygra hraje Walter Long. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ani si neuvedomia a Laurel a Hardy sedia v base. Znepriatelia si postupne riaditeľa, profesora i spoluväzňov. Po vydarenom úteku sa skrývajú medzi černochmi na bavlníkovej plantáži. Vcelku priemerný celovečerný snímok vyniká azda len záverečnou akčnou scénou a jej situačnou komikou, inak stojí za zmienku len hra na černochov. www.video.google.com ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jen dokazuje genialitu Charlieho Chaplina při jeho zavrhnutí zvukového filmu u grotesek. Pardon Us na zvuk neuvěřitelně doplácí a mění tak 68 minutový filmeček v utrpení. Což je také způsobeno laciným humorem Laurela a Hardyho a především pak na svou dobu lacinou filmařinou a vyprávěním. Od tohoto komediálního dua si další film již nejspíš nedám. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Klasický L&H je pryč. Komedie má sice dobrý děj, ale „peprné“ gagy skoro chybí, ovšem hlavně že se zde bohatě zpívá. Hodnotím hodně ty dva jako černochy, byli vskutku neodolatelní. Z klasiky je tu toho použito skutečně velmi málo. Ani scéna u zubaře, opakovaná z filmu „Leave 'Em Laughing“ neměla „grády“. Prostě, celovečerní film dvojici zazdil více než přechod na film mluvený. Přesto se na to podívat dá. Walter Long zde opět exceluje. ()

Reklama

Reklama