Reklama

Reklama

Divoká Brazílie

(seriál)
  • Velká Británie Wild Brazil
Velká Británie / Brazílie, 2014, 3x51 min (Director's Cut: 105 min)

Režie:

Adam White

Kamera:

Ted Giffords

Hrají:

Stephen Mangan (vypravěč), Erik Thompson (vypravěč), Adam White, Ted Giffords
(další profese)

Obsahy(1)

Malpy hnědé, jaguáři, nosálové a další zvířecí obyvatelé se musí přizpůsobit zemi plné extrémů. Této zemi se říká divoké srdce Jižní Ameriky. Je domovem více živočišných a rostlinných druhů, než najdete kdekoli jinde na světě. V jednotlivých příbězích třídílného cyklu budeme sledovat první rok života mláděte malpy hnědé, jedné z nejchytřejších opic na světě, vydry obrovské, jejíž rodina je nucená postavit se místním jaguárům, a malé nosály učící se samostatnosti. Jsou obklopeni pestrobarevnou směsí živočichů, jako jsou kajmani a papoušci arové, kapybary, mravenečníci nebo jaguáři. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Ripley 

všechny recenze uživatele

"Brazílie-země s největší koncentrací živočišných druhů na světě".Takto začíná komentář třídílného dokumentárního seriálu.Ten seriál měl vzhledem k rozmanitosti a přírodnímu bohatství této země veliký potenciál.Bohužel se ve všech třech dílech soustředí pouze na tři živočišné druhy.To mě zamrzelo.Jinak jde samozřejmě o stagnující vysokou kvalitu od BBC. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Málokdo si uvědomuje, že Jižní Amerika má k australskému rostlinnému a živočišnému skanzenu nejblíže. O to zajímavější je pohled na její floru a faunu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaměřeno na faunu. Pár záběrů až romanticky. Je to taková "last chance" turistika, protože Brazilci všechno přeměňují na pastviny pro dobytek na chov masa nebo na palmové plantáže. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další úchvatný a překrásný dokument, tentokrát o fauně nádherné Brazílie. Opět fantastická práce kameramanů a samozřejmostí je i zde úžasný komentář. Nelze dát jiné hodnocení. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Životné príbehy troch zaujímavých zvieracích druhov v brazílskom pralese. Zháňanie potravy, starostlivosť o bezbranné mláďatá, úteky pred nebezpečenstvom sú s pútavým hudobným podmazom veľmi príjemným relaxom. Vždy ma vie prekvapiť, aké inteligentné vedia byť malpy, ako dokážu používať nástroje a koľko toho tieto malé opice majú spoločného s nami. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Jakmile se BBC Earth pustí do práce, vyprodukuje vždy dokumentární nadstandard, i kdyby to bylo 5x2 hodiny statické nigerské pouště, kde jen v závěru epizody coby monumentální cliffhanger foukne vítr a z duny odvane 20 smítek písku, v produkčním zázemí BBC by i takto koncipovaný materiál vypadal naprosto famózně a esteticky natolik laškovně, že by z té pláně jeden nespustil oka po celých deset hodin. Ovšem při srovnání například se stejně pojatým cyklem z Ruska bych si (zrovna u tak bohaté země jako Brazílie) dokázal představit mnohem více panoramatických záběrů a celků, kterými by šlo prokládat tuto zoo exkurzi klidně každých pět minut. To je samozřejmě čistě subjektivní výtka člověka, který bez panoramat nedokáže žít, ovšem v rámci cestopisných / zoologických dokumentů BBC těžko hledá rovného soupeře. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z výborných současných dokumentů, u kterého hrají roli barvy a nádherná příroda v souvislosti s moderní technikou. A to nemám ani tu nejmodernější televizi a nejsytější barvy. Mimochodem, jak jinak s barvami u Brazílie, že? A my máme možnost vidět Brazílie trochu jinak. Určitě by mi nevadilo více dílů a divočejší jihoamerický stát. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak takový film může mít 20 hodnocení ??? Skvělý BBC má skvostné dokumenty. Koukněte se někdo na ČT2 večer;) 90% ()

Reklama

Reklama