Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádky tisíce a jedné noci jsou jedním z nejkrásnějších příběhů, které kdy byly napsány. Pojďte si s námi poslechnout královnu Šeherezád, jak vypráví svému muži o Ali Babovi a 40 loupežnících, Aladinovi a spoustu dalších příběhů plných kouzel, statečných hrdinů a krásných žen (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené podání pohádek Tisíce a jedné noci v záplavě několika příběhů a filmových efektů, které mají svůj osobitý děj. Oba díly provází hlavní příběh s vyprávěním Šeherezády a nápravy sultána. I po letech jsem s chutí viděl znovu a příběhy pro mě neztratily nic ze svého kouzla. Také nechápu zdejší podhodnocené známkování, jsou horší a nudnější filmy, které dostaly lepší hodnocení. Asi šlo o špatné načasování uvedení v době, kdy kina plnila Mumie a podobné velkofilmy. Ale já dávám čtyři a půl hvězdy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tuším na Hallmarku viděný film, který byl podobný všem ostatním fantasy laděným dobrodružným filmům na této stanici. A stejně jako většina ostatních mě dokázal oslovit vizuálním pojetím stejně jako nenáročností. Samozřejmě, že lze najít mnoho chyb, ale na druhou stranu jsem se vcelku dobře bavil a jako pouhou televizní zábavu jsem nehledal více. Krom toho obsazení není zrovna špatné... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mně to připadalo docela povedené a zejména po druhém shlédnutí se mi zdá, že je zde film podhodnocený. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná jenom o samotnou Šeherezádu a sultána, je všechno v pořádku. Některé Šeherezádiny příběhy taky (zvlášť ten o vtipálkovi, co umřel v jednom domě, a přehazovalo si ho deset dalších lidí), ale třeba Aladin je vážně fo pa (nejde ani tak o humor a to, že je to Asiat, ale o režisérské přehmaty, které měli Americkým dětičkám tuhle klasiku přiblížit). Suma sumárum hodnocení nemohlo vypadat jinak. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Kvalitné spracovanie napínavých príbehov, ktoré sú plné fantázie a poučenia. Film má v závere veľmi pekné sekvencie s lietajúcim kobercom. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Aby vyliečil princove vražedné šialenstvo, rozpráva mu Scheherezada sériu úžasných príbehov. 5/10 ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Místy hodně dětinské a slabé. Místy zábavné. Djin [v podání Johna (konkrétně Leguizama)] a jeho názory na rodinný život však zasluhují jednu velmi speciální hvězdičku :-). ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy se mi líbily, zejména ten o mrtvém šaškovi, ale některé příběhy zaváněly průserem. Celkově se jedná o slabší tři hvězdy. I na hallmarku by se našli lepší fantasy snímky ()

imados 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale zvláště první půlka byla zdlouhavá a místy nudná. Naopak Aladinova lampa byla poměrně poutavá. Tři hvězdičky jsou adekvátním ohodnocením. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Barron umí za střídmé rozpočty televizních filmů zrealizovat velmi zajímavé projekty.Žel bohu,Tisíc a jedna noc si k Merlinovým kvalitám ani nečuchne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování známé Šeherezády a její vyprávění příběhů králi Šahrijárovi rozdělené do dvou celovečerních dílů a v multikulturním provedení. Rasový kodex je hold rasový kodex. Tímhle zprzní snad všechno. Převyprávění do této podoby je očekávaně volné a uchopené k pochopení i pro malé diváky. Na dramatičnosti a kouzlu to však neubralo. Tvůrci si dali velmi záležet a je to vidět hlavně na vizuální stránce, která je na televizi v oblasti fantasy hodně na výši. Výběr nejznámějších arabských pohádek přináší zábavu i ponaučení v odpočinkové atmosféře. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem to viděla na Hallmarku pokaždé, když to běželo. Možná to není úplně ideální, ale zbožňovala jsem to. :-) ()

JoKKeR 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Jáson a Argonauti další nadpruměrný Hallmark film, skvěle spracované:-) a John Leguizamo jako Dzin prostě boží:-D ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Parádní snůška klasických pohádek, která je vtipná, napínavá, atmosferická i dobře obsazená. Hallmark opět trefa, škoda že počátkem nového milenia jim asi už docházel dech nebo rozpočet a brutální pecky typu Odysseus nebo Merlin se už neopakovaly. ()

Reklama

Reklama