Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádky tisíce a jedné noci jsou jedním z nejkrásnějších příběhů, které kdy byly napsány. Pojďte si s námi poslechnout královnu Šeherezád, jak vypráví svému muži o Ali Babovi a 40 loupežnících, Aladinovi a spoustu dalších příběhů plných kouzel, statečných hrdinů a krásných žen (oficiální text distributora)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu se Šahrijárovi (Dougray Scott) zdá noční můra o démonovi (John Hallam) a jeho ženě, kterou si žárlivě střeží v truhlici a která Šahrijárovi hrozí, že pokud s ní nepůjde na lože, tak svého manžela vzbudí a ten ho zabije. Úplně stejný motiv příběhu se můžeme dočíst v knize „Bohatýrské byliny“, konkrétně v pověsti „Ilja Muromec a Jegor Svatohor“. (Nick321)
  • Džin lampy (John Leguizamo) dle svých vlastních slov postavil i Tádž Mahal, monumentální pomník v Indii, postavený mezi roky 1631 až 1648. Ten je od roku 2007 zařazený mezi nových sedm divů světa. (Nick321)
  • Jméno zrádné královny, která se spikla se sultánovým bratrem Šahrzamánem (James Frain) a pokusila se zavraždit svého manžela Šahrijára (Dougray Scott), se ve filmu nedozvíme. (Nick321)
  • Tento TV film se natáčel v Singaporu. (Lynette)

Reklama

Reklama