Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nezapřený komiksový původ, těkavá kamera podporující agresivní audiovizuál, dlouhé hlavně kvérů a postavy se stopovým množstvím dobra. Cassel stylizující se do Michaela Madsena měl dostat mnohem víc prostoru, protože kromě abbého žehnajícího granátem ti ostatní za moc nestáli. Samozřejmě vyjma zkaženého pana Karyo, který se po všech těch špatnostech rozhodl na konci udělat něco dobrého a pařížským silničářům nově namaloval středovou čáru.. P.S.: Monica Bellucci se sklony k nymfomanii je asi vysněná manželka každého muže. To že neslyší, když chcete podat z lednice lahváče k fotbalu v TV, vám asi začne vadit až postupem času.. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Ano, dnes je již jiné století a loupení bank nejde tak okázale a gentlemansky, jak prezentovali třeba Butch a Sundance. Dnes, v době agresivnější, ale i elektronické a softwarové, pomůže jediné - větší ráže. Nejlépe raketomet s naváděnými střelami. Líbila se vám přestřelka ve filmu H.E.A.T.? A jste odkojeni pc hrami DOOM či QUAKE (já ne, i když jsem si je taky občas zahrál v době studií - jé, to byly časy....) a přitom máte rádi filmy, které majií spád od počátku do konce a nevadí vám fandit raději drsnému charismatickému zločinci, než jestě drsnější policejní svini (i když ji výborně hraje Tchéky Karyo)? Tohle je film pro vás. Jste-li ale hlava vylízaná, která umí jen krmit svého pitbulla nebo něco podobného (psy mám ale rád), myslet bicákem a pérem a střílet po ostatních kuličkovou pistolkou, tak tenhle film není pro vás, coby vzor. Není ani o psech, spíš o drsnejch chlápcích a rázných akčních scénách. Avšak pozor - jde o perfektně natočené akční odlehčení, (o různá poselství se stará fůra jiných filmů) navíc s výborným hereckým obsazením - i když hlavní roli měly přeci jen ty zbraně. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film bez jediného kladného hrdinu, účelový kalkul chladný ako psí čumák. Nulové symatie, kreatúry na n-tú a nezachraňuje to ani hluchonemá Belluci, ktorá je pre zmenu počmáraná ako šašo. Zbytočne hrotený film, brutalita chvíľami nechutná a scénar ako sito na halušky. Jediný klad je tradične ďabelský Tchéky Karyo, ktorý je tradićne odporný a slizký. Áno Dobbermana Leon s prehľadom válcuje a ešte ma prst vo výfuku. Ja ho ukladám do šuflika "raz a dosť" hneď vedľa podobne blbých Purpurových riek 2. 45% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzsky pokus o drsny akcny film ........ ked sa toto povie, tak ma po 1. napadnu francuzske kriminalky 70. rokov. Po 2. Napadne ma film Leon so Jean Reno. Toto nie je drsny akcny film. Toto je drsne sa tvariaci akcny film s kopou drsnych kecov a dristov. Pricina Angazmanu vyborneho Cassela mi je neznama. 20 % ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Očakával som menší francúzsky krimi kult, no nedostal som ho. Udalosť typu Leon sa nekoná. Namiesto toho mi bol naservírovaný mix drsnej krimi a komédie, ktorý sa nevedel rozhodnúť, ktorou cestou sa vydať, a tak všetko vyznelo polovičato. Vincent Cassel v hlavnej úlohe toho veľa nepredvedie a jeho postava je jedna z tých nudnejších, no aspoň sa už tu dokázal vžiť do postavy verejného nepriateľa č. 1, čo zužitkoval neskôr. Viac vynikajú vedľajšie postavy. Tchéky Karyo a jeho odporne zákerný policajt sa hravo vyrovnajú tomu z Deux hommes dans la ville a je gangu zdatným súperom. Ostatní členovia gangu sú vďaka svojim bizarným vlastnostiam zaujímavé postavy, no ich charaktery ostali len slabo načrtnuté a vôbec sa nerozvíjali, čím by mohli obohatiť drsnú krimi, ako aj absurdné situácie čiernym humorom. Film, čo neurazí, ani veľmi nenadchne. Ale primerane pobaví. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama