Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to ještě není tak dávno, co jsem to viděl - nevybavím si už jedinou scénu - vyjma (jako vždy skvělýho) mega čůlisnýho Tchéky Karyo v roli totálně vyšinutýho uchylnýho policejního komisaře! Zbytek byla jen hromada nesouvisejících samoúčelných akčích scén, pospojovaných hromadou vaty v podobě rádobydrsnejch, rádobyvtipnejch a rádoby"cool" žvástů... Pokus o "Podfuck" či "Sbal prachy a vypadni" po francouzsku - nevyšel! Totální ztráta času ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to blazniva, nekorektna a neskutocne zabavna akcna jednohubka, ktoru som si dal uz niekolkokrat a kedykolvek si ju dam znova. Ale nic svetoborne to nie je, takze pokial od toho nebudete vela ocakavat, tak sa dobre zabavite. Asi najlepsie na filme su herecke vykony charizmatickeho Cassela a psychopatickeho a neskutocne odporneho Karyoa. Ale ani ostatne sialene postavicky v zabavnosti za nimi nezaostavaju. 7/10. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film bez jediného kladného hrdinu, účelový kalkul chladný ako psí čumák. Nulové symatie, kreatúry na n-tú a nezachraňuje to ani hluchonemá Belluci, ktorá je pre zmenu počmáraná ako šašo. Zbytočne hrotený film, brutalita chvíľami nechutná a scénar ako sito na halušky. Jediný klad je tradične ďabelský Tchéky Karyo, ktorý je tradićne odporný a slizký. Áno Dobbermana Leon s prehľadom válcuje a ešte ma prst vo výfuku. Ja ho ukladám do šuflika "raz a dosť" hneď vedľa podobne blbých Purpurových riek 2. 45% ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Takovou hrůzu jsem už dlouho neviděl (a to mám za sebou veškeré Lundgrenovy i Seagalovy novinky). Film je zvrhlým pokusem o akční příběh, který nemá ani hlavu ani patu, není ani dobře řemeslně udělán a fanatický Karyo je až nechutně záporácký. Vše dohromady to tvoří jeden z nejstrašnějších zážitků, jaký jsem z filmů měl. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Yann (Vincent Cassel), známý jako Dobrman, je nehledanějším zločincem v celé Paříži. A zvlášť nyní, když kolem sebe shromáždil gang všehoschopných hrdlořezů, a bere jednu banku za druhou. Po jeho krku touží každý polda v Pařiží, a nejvíce komisař Cristini (Tchéky Karyo), který se neštítí vůbec ničeho, jen aby svoji oběť dostal - a pro svůj cíl obětuje cokoliv a kohokoliv. Kdo z těch dvou je ale větší gauner? ... Francouzský film, a francouzské detektivky obzvlášť, mají vždycky něco do sebe. I Dobrman, ač vím o tisíci zábavnějších, lépe natočených, nebo i lépe obsazených filmech, ani chvilku nenudí a docela jede od první do poslední minuty. Zvlášť závěrečná půl hodina je ničím nepřerušovaná přestřelka. Leč i v oné přestřelce něco málo chybí, to něco, co dělá z dobrého filmu výjimečný a nezapomenutelný film. U tohohle filmu mám obavy, že zůstane jen u zaprášeného dévédé na poličce, aniž by mne cokoliv nutilo jej oprášit a pustit si znovu. Ale Vincent Cassel palec nahoru, a Tchéky Karyo dva palce! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama