Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Ano, dnes je již jiné století a loupení bank nejde tak okázale a gentlemansky, jak prezentovali třeba Butch a Sundance. Dnes, v době agresivnější, ale i elektronické a softwarové, pomůže jediné - větší ráže. Nejlépe raketomet s naváděnými střelami. Líbila se vám přestřelka ve filmu H.E.A.T.? A jste odkojeni pc hrami DOOM či QUAKE (já ne, i když jsem si je taky občas zahrál v době studií - jé, to byly časy....) a přitom máte rádi filmy, které majií spád od počátku do konce a nevadí vám fandit raději drsnému charismatickému zločinci, než jestě drsnější policejní svini (i když ji výborně hraje Tchéky Karyo)? Tohle je film pro vás. Jste-li ale hlava vylízaná, která umí jen krmit svého pitbulla nebo něco podobného (psy mám ale rád), myslet bicákem a pérem a střílet po ostatních kuličkovou pistolkou, tak tenhle film není pro vás, coby vzor. Není ani o psech, spíš o drsnejch chlápcích a rázných akčních scénách. Avšak pozor - jde o perfektně natočené akční odlehčení, (o různá poselství se stará fůra jiných filmů) navíc s výborným hereckým obsazením - i když hlavní roli měly přeci jen ty zbraně. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

S výnimkou extrémne trápnej kreácie Moniky Bellucci, strašne cool blbosť s niekoľkými bezmála kultovými scénami (granát, Soňa, finále) a ultradrsným Karyom. A hlavne z doby, keď to ešte bolo relevantné. Dnes už ritchieovky dokurvili žáner do tej miery, že musíme sledovať karikatúry typu nájomný zabijak s obsesiou na Vláčik Tomáš, lol. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +efekty, originální, drsný, šílený a zábavný -hnusný, šílený, takže jen pro někoho/// Film který si hraje na drsňáka a drsným taky je, avšak dokáže si ze sebe dělat i legraci. Těžko hodnotit takový film. Obsazení je relativně slušné, herecké výkony působivé, ale ty postavy, značně šílené. Děj má aspoň rychlí spád a faktem je, že jsem se nenudil a to hlavně díky tomu, že film hraje na efekt a celé to dokresluje dinamická hudba./// Celkem 65%/// Pozn. Mám chuť film zhlédnou znovu a podívat se na něj z jiného úhlu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od PARKERa LEWISa, mi tentokrát Rex Mundi ("...ja osobne som sa fajnovo bavila... drsňáreň ako málo iných, ale s nenormálnym francúzskym šarmom! A nechýba ani romanticko-ochraniteľská dvojka Cassel-Bellucci (ktorá mi trochu asociuje film Irréversible). Proste neserte sa do Moniky, keď nechcete mať do činenia s nabrúseným Vincentom ;-)") vzala slová z úst. Ja len dodám, že PULP FICTION upgradeovalo. (15.7.2005) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vinco Kašel je jeden odporne nesympatický herec! - Nenávidím tie lacné pozy, ked' buchty olyzujú kvére naznačujúc feláciu. (I ked' Bellucci bola fantastickaá!! ) - Tomu vypatlancovi so žuvačkou v hube a dlhým delom bych prial, aby si odstrelil hlavu! Alebo prinajmenšom gule! - Tcheky Karyo bol pekelne pijúci mi krv, ale nakoniec ho pekne oholili , a tak mi padol kameň zo srdca. - Samozrejme, všetkým som držal a toto bola jedna namakaná ,extramegajeba gangsterská kriminálka! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama