Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

tron 

všechny recenze uživatele

Mať štrnásť, Kounenovho DOBERMANNA - VOJNU GANGOV milujem. Takto, na staré pirátske kolená, už to ale také horúce nie je. No stále je tu charizmatický modrooký francúzsky démon Vincent Cassel, rovnako šialený inšpektor Tchéky Karyo a osobitý vizuálny štýl (podporený nekorektným scenárom). Ostré. Veľmi ostré. Ale na môj vkus je audiovizuálna stránka miestami až odpudivá. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se tenhle film tváří, že na svém konci ukáže bombasticky natočenou akci alá John Woo a nakonec se ukáže, že všechny ty zajímavé záběry byly samoúčelné. Není to špatné, ale Leon tenhle film válcuje... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pokus francouzu o drsny akcni film nedopadl sice uplne nejlepe, ale divat se na nej da - hlavne diky nadprumernym hereckym vykonum. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Snad u žádnýho filmu se mi ještě nestalo, abych šel na záchod a nezmáčkl pauzu. Je to možná jen akční zábavná jízda, ale tentokrát mi do noty nesedla... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"UŽ MI NEMUSÍŠ DÁVAT VŠECHNY TY LÉKY, MAMI. PRDÍM, PROTOŽE SE NECHÁM MRDAT DO PRDELE." Brutální klipovito-komiksová francouzská gangsterka hongkongského střihu spojující fetišistickou přehlídku luxusních bouráků a monumentálních kanónů s návštěvou panoptika gangsterů pojmenovaných po bojových psech, gestapáckých poldů, zrádných transvestitů a mimin hrajících si s granáty. Když jsem to viděl poprvé, extrémnost toho filmu mě nadchla, chtěl jsem být frajer jako Dobermann a slintal jsem nad Mončou až do úplné dehydratace. Dnes už na to hledím s chladnou hlavou a vidím, proč ten film zdaleka nefunguje na 100 procent - mj. je za tím samotný Dobermann, kterému je věnován nedostatečný prostor a i o vedlejší postavě jako je Soňa se dozvíme víc než o něm. Jinak ale Kounenovi nutno přiznat, že i když nestvořil takovou klasiku jako BRUTÁLNÍ NIKITA, s přehledem dává na prdel současné Bessonově akční produkci a nudě typu VOSÍ HNÍZDO. DOBERMANNA si budu navždycky pamatovat díky geniálnímu časovému přechodu na začátku filmu, díky drsné scéně výslechu u rodinného oběda ("CO TO SLYŠÍM? MÁ NAROZENINY? TAK JÁ BRZDÍM. NECHCI, ABY MĚ LIDI OBVINILI Z TOHO, ŽE JSEM NĚKOMU POKAZIL NAROZENINY.") a hlavně díky tomu nejodpornějšímu filmovému policajtu-hajzlovi všech dob Tchéky Karyovi, kterého na konci Dobermann během automobilové honičky "oholí zadarmo" o vozovku... "WELCOME TO REALITY, BABY." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nezapřený komiksový původ, těkavá kamera podporující agresivní audiovizuál, dlouhé hlavně kvérů a postavy se stopovým množstvím dobra. Cassel stylizující se do Michaela Madsena měl dostat mnohem víc prostoru, protože kromě abbého žehnajícího granátem ti ostatní za moc nestáli. Samozřejmě vyjma zkaženého pana Karyo, který se po všech těch špatnostech rozhodl na konci udělat něco dobrého a pařížským silničářům nově namaloval středovou čáru.. P.S.: Monica Bellucci se sklony k nymfomanii je asi vysněná manželka každého muže. To že neslyší, když chcete podat z lednice lahváče k fotbalu v TV, vám asi začne vadit až postupem času.. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

hodně dobrej film a scéna "broušení obličeje Tcheky Karya o silnici" byla tak hustá, že jsem se musela schovavat pod deku :-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film bez jediného kladného hrdinu, účelový kalkul chladný ako psí čumák. Nulové symatie, kreatúry na n-tú a nezachraňuje to ani hluchonemá Belluci, ktorá je pre zmenu počmáraná ako šašo. Zbytočne hrotený film, brutalita chvíľami nechutná a scénar ako sito na halušky. Jediný klad je tradične ďabelský Tchéky Karyo, ktorý je tradićne odporný a slizký. Áno Dobbermana Leon s prehľadom válcuje a ešte ma prst vo výfuku. Ja ho ukladám do šuflika "raz a dosť" hneď vedľa podobne blbých Purpurových riek 2. 45% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

...ja osobne som sa fajnovo bavila... drsňáreň ako málo iných, ale s nenormálnym francúzskym šarmom! A nechýba ani romanticko-ochraniteľská dvojka Cassel-Bellucci (ktorá mi trochu asociuje film Irréversible). Proste neserte sa do Moniky, keď nechcete mať do činenia s nabrúseným Vincentom ;-) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Otravně křečovitý pokus o něco, co asi měla být cool kultovka syntetizující bizarní postavy a černý humor a la Tarantino a silně stylizovanou akci a la Michael Bay. Svým vzorům ovšem Jan Kounen nesahá ani po kotníky, a tak je nakonec Dobrman jednou z těch zpackanin, u nichž si člověk připomene, že natočit přímočarou akční žánrovku tak, aby byla opravdu zábavná a vzrušující, zdaleka není tak jednoduché, jak si to představují diváci, kteří tímto typem filmů automaticky pohrdají. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci francuzsky drsny filmik.Nieco na sposob Bonnie and Clyde,alebo Taki normalni zabijaci .Hlavni protagonisti su vsetko velmi podivne osobky a kazdy ;-) si najde svojho oblubenca.Tcheky Karyo v ulohe svihnuteho komisara nema chybu. Vicent Cassel je jednoznacne jeden z najlepsich europskych hercov (ktorych samozrejme poznam, hoci je pravda, ze ich nepoznam vela ;-D ) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jan Kounen spravil z malej drsnej kriminálky veľkú podívanú. Palce držíme viac zločincom v podaní Vincenta Cassela a Moniky Belucci pretože Tchéky Karyo ako šialený policajt je neskutočný bad motherfucker. V hlavnej úlohe veľké búchačky, drsné hlášky a šialené postavy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +efekty, originální, drsný, šílený a zábavný -hnusný, šílený, takže jen pro někoho/// Film který si hraje na drsňáka a drsným taky je, avšak dokáže si ze sebe dělat i legraci. Těžko hodnotit takový film. Obsazení je relativně slušné, herecké výkony působivé, ale ty postavy, značně šílené. Děj má aspoň rychlí spád a faktem je, že jsem se nenudil a to hlavně díky tomu, že film hraje na efekt a celé to dokresluje dinamická hudba./// Celkem 65%/// Pozn. Mám chuť film zhlédnou znovu a podívat se na něj z jiného úhlu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film docela šílený v mnoha ohledech a vesměs prázdný, pokud jste milovníkem filmů s myšlenkou. Koncepce je jasná a úderná. Ničím se nezdržovat a rovnou přijít s cool scénami násilí a s dialogy ostrými jako břitva. Zběsilé tempo zakryje nedostatky a o ostatní se postará vhodně vybraný herecký ansámbl, z něhož vyčnívá nejvíce Tchéky Karyo. Mužské oko si zase smlsne na Monice Bellucci a Vincent Cassell v hlavní roli dokazoval, že ho v budoucnu další šílené role gangsterů rozhodně neminou. Hodně ujeté akční scény mají navrch a divák se vzpamatuje až po téhle šílené jízdě, protože během ní nemá velkou šanci pobrat, co se na něj valí. Dobermann vás zkrátka převálcuje. Mé hodnocení: 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vinco Kašel je jeden odporne nesympatický herec! - Nenávidím tie lacné pozy, ked' buchty olyzujú kvére naznačujúc feláciu. (I ked' Bellucci bola fantastickaá!! ) - Tomu vypatlancovi so žuvačkou v hube a dlhým delom bych prial, aby si odstrelil hlavu! Alebo prinajmenšom gule! - Tcheky Karyo bol pekelne pijúci mi krv, ale nakoniec ho pekne oholili , a tak mi padol kameň zo srdca. - Samozrejme, všetkým som držal a toto bola jedna namakaná ,extramegajeba gangsterská kriminálka! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Na Dobrmanna jsem se rozhodl podívat kvůli velice cool traileru. Bohužel veškeré to COOL se odehraje v prvních deseti minutách a potom se film dost vleče. Na akci si musíte dost počkat a až k ní dojde (scéna z diskotéky), tak nestojí za řeč. Navíc takové hnusné filmy, kde zkažený policajt strká batolátkům granát do postýlky místo hračky, opravdu nemusím. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Priblblá a už dosť obstarožná frantícka drsáreň s partičkou záporákov tak dementných, že to miestami až bolelo. Zase mi raz chýba v popise k filmu žáner komédia, lebo ak toto bolo myslené vážne, tak potom som hodne mimo. Dohromady samoúčelne pozliepané akčné scény s minimálnym scenárom a navyše v "gangsta" póze by som možno zožral režisérom s inými menami, Kounen však k nim nepatrí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuální divočina, která už v prvních pěti minutách, ukáže co bude následovat a zda divákovi sedne.  Hlavní plus filmu je Tchéky Karyo, který ukazuje, že ne každý policajt je klaďas. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Ako malý som bol z toho hotový. Teraz som to videl po rokoch a až taká pecka to nie je. Ale Monica, Vincent a Tchéky sú výborní. ()

Reklama

Reklama