Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Polibek draka" Jet Limu vyloženě sedl, a mně se velmi líbil. Považuju ho za jeden z jeho nejlepších. Perfektní prostředí - Francie, kam přijíždí asijský agent, který má vypomoci tamní zkorumpované francouzské policii... Akce na sebe nenechá dlouho čekat a film se rozjíždí v úžasném tempu a sledu fantastických akčních scén, soubojů a honiček. Jet Li dává od začátku svým pronásledovatelům jasně najevo, že nebude žádný naivní začátečník a že je schopen všeho a připraven na všechno. Naprosto úžasný hlavní záporák Tchéky Karyo podává přímo skvostný herecký výkon a je svými triky, podvody, ochrankou, uměním měnit a skrývat důkazy, Jet Limu rovnocenným soupeřem. Trochu mi vadilo sklouznutí děje k naprosto šílené Bridget Fondové jako prostituce, které se nakonec Li rozhodne pomoci, ovšem tento pro mě trochu zádrhel ve scénáři a vůbec celá špatně podaná postava prostitutky byl vyvážen úplným závěrem, kdy Jet Li Karyovi předvede "polibek draka", aby tak z jeho náruče dostal dcerku prostitutky, která při odchodu z kanceláře naprosto naivním a nevinným hláskem pozdraví vyřízeného a znehybněného Karya na rozloučenou... "Good bye mister..." Naprostý skvost v oblasti akčních filmů. /85%/ ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Ak jedna z najväčším akčných hviezd súčasnosti nakrúti takýto film, tak potom je jasné, že akčný film je úplne v prdeli. Niečo strašné. Neznášam ten súčasný trend, že sa z prázdnych béčkových sračiek snažia videoklipový režiséri nasilu spraviť nejaké umenie s použitím rôznych filtrov a podobne. Snažia sa zakryť, že scenár je o ničom. Je to ako pozlátené hovno - stále to je hovno. V osemdesiatych rokoch si tvorcovia uvedomovali, že majú zlý scenár a nesnažili sa to zakryť. Pridali tam ešte pár výbuchov, nejakých 10-20 vrážd, predĺžili vlasy hlavného hrdinu a dali mu dole tričko. A ľudia sa bavili, pri Kiss of the Dragon som sa neskutočne nudil. Príbeh je strašný, na hranici s nepríbehom. Poetika Hong Kongu tu nie je a ani vedomá béčkovitosť amerických filmov. Herci sú strašný, akčném sekvencie nezaujímavé, príbeh nezaujímavý, gradácia o ničom a hlavne NUDA. Nepamätám si veľa filmov, pri ktorých som sa tak nudil. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Akce nadupaný film, konečně se objevil i talentovaný Cyril Raffaelli, samozřejmě, že Jet má lepší filmy, nebylo to špatné takový klasický průměrný akční film, kterej neurazí a užijete si to s plnou parádou, je v tom vše, co byste čekali v akčních filmech. Tedy je v tom vše, co chybí v akčních filmech za posledních deset let. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že je to slušný film. Alespoň pokud se v něm nebudeme nimrat, což bych dělal jen velmi nerad. Má děj, povedené akční pasáže a pár skvělých scének (kulečníková koule), které jej vytahují z těch nejhorších bažin průměrnosti. Přesto se však jedná jen o slabě nadprůměrný kousek, který nijak výrazně neutkví v paměti. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nabušený akupunkturista Jet Li ve své vrcholné formě postupně zbouchá desítky chlápků, úplatný poliše, specnazy, pasáky, aby vše završil vyboucháním celé jedné pařížské fízlárny včetně tělocvičny plné bouchačů v kimonech. Jelikož na scénáři pracoval zběsilec Besson, připravte se na totálně šílenou jízdu, ve které příslušníci francouzské policie (prolezlé dealery, vrahouny a psychopaty) střílí běžně po městě ze samopalů a granáty hází jako rajčata bez ohledu na civilní (i vlastní) oběti. Film sice není tolik zábavný jako některé nejlepší Chanovky, ale zábavný je přesto nadprůměrně a oproti Chanovkám je i krvavější (i když ne výrazně). Bridget Fonda v roli příliš upovídané sentimentální flundry je svým žvaněním trochu otravná, ale vyšinutý magor Karyo válí a v jedné z vedlejších rolí mě potěšil "žlutá opice" Kato, hned jsem toho legendárního rákosníka poznal! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)
  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)
  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)

Reklama

Reklama