Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yann má strach z lietania predurčený takpovediac od narodenia. Na svet totiž prišiel kdesi nad Pacifikom a jeho matka na to doplatila životom. Od tej chvíle Yann nikdy nesedel v lietadle. A iba irónia osudu chcela, že Yann je dnes letový inštruktor na simulátore. A aj keď sú možnosti prekonania dávnej traumy pre Yanna neobmedzené, neexistuje nič, čo by Yanna prinútilo opäť si sadnúť do skutočného lietadla. Až do momentu, kedy nestretne Alice... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzká komedie plná netuctového, konverzačního humoru, který tolik postrádám v současných amerických komediích - "Co s tím chlapem děláš, nedokáže říct dvě slova za sebou".."Moc toho nenamluvíme". Podpořená výbornými hereckými výkony všech a především zlatovlásky Alice (moje zbožňovaná Marion Cotillard - která jednoduše zahrát nepřirozeně, či dokonce špatně neumí). Prostě pohodový filmový zážitek, kterému do plnému počtu chybí jen málo, možná to, že jsem film viděl v dabingu, který byl ovšem celkem vydařený. 85% ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarená romantická komédia na francúzsky spôsob. Váhal som medzi 3 a 4 hviezdičkami, ale prikláňam sa k 4, lebo som sa počas pozerania filmu zopárkrát schuti zasmial. Film má aj svoje slabé miesta, ale to dobré prevažuje. Navyše hlavný hrdinovia sú sympatický a Marion Cotillard ma ešte nikdy nesklamala. Odporúčam. ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda to bylo mým momentálním rozpoložením nebo pozdní hodinou, popřípadě kombinací těchto dvou faktorů, ale mě to prostě moc nebavilo. Sám mám neskutečnou fóbii z létání, takže jsem to prožíval v tomto ohledu s hrdinou, který pouze kvůli té pravé nastoupí do letedla a odletí si pro ni. Než ale odletí, uplyne hodina a půl, ve které není ani moc míst k zasmání, ani jedinci chtiví romantiky si na své příliš nepřijdou. Pár režisérských vychytávek a dobré obsazení rolí to bohužel nespraví. Bezançonovi více sedí drama, jak předvedl o tři roky později v Le Premier Jour du Reste de ta Vie. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Fajne :-D! Smiesne, rezke, inteligentne, cierny humor, dobra hudba, vyborna kamera, dobry strih, simpaticki herci: proste vydarena francuzska romanticka komedia, ako ma byt! Aspon obcas sa da konstatovat, ze to skatulkovanie "romanticka komedia" sedi jak rit na serbel ;-). Filmu niet vela co vycitat, i ked na 5* by to muselo na moj vkus menej vtipkovat o pruserovych koncoch z rychloviek, ale na 4* je to s prehladom v pohode! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych si mohl létat po světě zadarmo, tak si vyšlápnu na nejednu pyramidu, nechám se očarovat od kdejaké indiánky a postavím si víkendovou chatrč na Havaji. Takový Yann má však drobné výhrady k občasným pádům letadel, proto nelétá a řeší své trable výhradně na zemi. Nic proti tomu, je přitom poměrně hodně dobrá zábava, ale kdybych si měl vybrat mezi jeho osudovými Alicí a Charlotte, tak raději půjdu s Ludem na nějakou trapnou párty, protože ani jedna z holek mne nezaujala a to je u romantické komedie poměrně problém. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu srovnává vypravěč díry v sýru Gruyere a letecké nehody (pravděpodobnost, že najdete v sýru díru skrz naskrz je stejně malá, jakože se stane letecké neštěstí), ale Gruyére žádné díry nemá, to Emmental je proslulý sýr s velkými dírami. (PogoJoe)

Reklama

Reklama