Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yann má strach z lietania predurčený takpovediac od narodenia. Na svet totiž prišiel kdesi nad Pacifikom a jeho matka na to doplatila životom. Od tej chvíle Yann nikdy nesedel v lietadle. A iba irónia osudu chcela, že Yann je dnes letový inštruktor na simulátore. A aj keď sú možnosti prekonania dávnej traumy pre Yanna neobmedzené, neexistuje nič, čo by Yanna prinútilo opäť si sadnúť do skutočného lietadla. Až do momentu, kedy nestretne Alice... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rémi Bezançon .. Tak trochu jakoby Francouzský Yes Man (kterému americký vysoko nesahá) aneb poučná cesta k dospělosti jednoho muže. Chytře napsaná a především výborně vyprávěná romantická komedie se spoustou příjemných režijních nápadů a jedním testem (ala Bronx Tale). Velice osvěžující podívaná s příjemným výstupem. 90%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych si mohl létat po světě zadarmo, tak si vyšlápnu na nejednu pyramidu, nechám se očarovat od kdejaké indiánky a postavím si víkendovou chatrč na Havaji. Takový Yann má však drobné výhrady k občasným pádům letadel, proto nelétá a řeší své trable výhradně na zemi. Nic proti tomu, je přitom poměrně hodně dobrá zábava, ale kdybych si měl vybrat mezi jeho osudovými Alicí a Charlotte, tak raději půjdu s Ludem na nějakou trapnou párty, protože ani jedna z holek mne nezaujala a to je u romantické komedie poměrně problém. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Zdravej rozum by si řekl: "Dobře, je to komedie, nebudu očekávat průkopnický scény a raději se budu bavit." No jo, jenže můj mozek je magor, a ten když nedostane potřebnou dávku překvapení, tak jde všechno do háje. A i když tady tryská zápal pro věc, zůstal jsem netečnej. Až na scény s Marion Cotillard, která by si měla pořídit zbrojní pas na svůj úsměv! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Galský kohout vříská na celé kolo, aby oznámil, že Francouzi stále ještě umí natočit neotřelou romantickou komedii s nezměrným šarmem, chce se mi až říci se sexepílem. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době jsem si pustil francouzskou komedii v originále (naposledy snad Drž hubu) a nelitoval jsem ani vteřinku. Dala mi neotřelý životní moudra, skvěle vrstvenej příběh, ohromně přirozený herecký výkony a pořádnou dávku neodolatelnýho úsměvu Marion, kterou jsem dneska tolik potřeboval. Merci beaucoup! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzká komedie plná netuctového, konverzačního humoru, který tolik postrádám v současných amerických komediích - "Co s tím chlapem děláš, nedokáže říct dvě slova za sebou".."Moc toho nenamluvíme". Podpořená výbornými hereckými výkony všech a především zlatovlásky Alice (moje zbožňovaná Marion Cotillard - která jednoduše zahrát nepřirozeně, či dokonce špatně neumí). Prostě pohodový filmový zážitek, kterému do plnému počtu chybí jen málo, možná to, že jsem film viděl v dabingu, který byl ovšem celkem vydařený. 85% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie s nádhernou Marion Cotillard, u které se člověk aji chvílema zasměje. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

3.8/5 || Příjemná francouzská romantická komedie s milým obsazením, zajímavým povoláním hlavního hrdiny a příliš mnoha náhodami, nad kterými ale můžeme mávnout rukou, ne? Vždyť je to jen nenáročná komedie s předvídatelným koncem, ne reálný život... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* po delší době jsem viděl příjemnou romantickou komedii, která byla docela originální a potěšila mě. Tentokrát přišla z francouzských luhů a hájů a od režiséra, který má už pár slušných komedií na triku. Není nijak bláznivá a spíš baví svým příběhem, který není zase tak úplně předvídatelný. Sice žádné hvězdné herecké obsazení a provedení, ale dostačující a možná o to více to působilo přirozeněji. Za dobrý pocit si proto odnáší čtyři hvězdičky a můžu doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] … A zase nějaké to BLA BLA BLA nakonec kvůli zdejším novým nepochopitelným pravidlům pro recenze ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od dvoch nasledujúcich filmov Rémiho Bezançona to nebolo až tak silno realistické, ale typický štýl podania príbehu bol aj v tomto prípade jasne v Rémiho réžii. Trochu mi prekážala tá absurdnosť vývoja deju a niektorých scén, no ako celok to bol veľmi príjemný a v podstate aj napínavý film. Tá letecká zápletka v podobe traumy a strachu tam zohrala veľkú rolu, no a potom samozrejme romantická zápletka s dilemou o tom kto je "tá pravá". Ale rozhodne to bol nadpriemerný film. Francúzi to proste v tomto žánri vedia a americká kinematografia môže len a len závidieť, pretože väčšina komédií z USA vyznieva dosť trápne a chýba im ten príjemný dôvtip. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda to bylo mým momentálním rozpoložením nebo pozdní hodinou, popřípadě kombinací těchto dvou faktorů, ale mě to prostě moc nebavilo. Sám mám neskutečnou fóbii z létání, takže jsem to prožíval v tomto ohledu s hrdinou, který pouze kvůli té pravé nastoupí do letedla a odletí si pro ni. Než ale odletí, uplyne hodina a půl, ve které není ani moc míst k zasmání, ani jedinci chtiví romantiky si na své příliš nepřijdou. Pár režisérských vychytávek a dobré obsazení rolí to bohužel nespraví. Bezançonovi více sedí drama, jak předvedl o tři roky později v Le Premier Jour du Reste de ta Vie. ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Úprimné, romanticke, vtipne, inspirujuce, jednoducho francuzske. Muzi zaiste ocenia dverovy test, ktory im ulahci vyber zivotnej lasky....a zeny sa zase dozvedia vyhody prehltania :) Dalsi z tych filmov, ktory vo mne nieco zanechal. No a neda mi nespomenut tuto milu definiciu postele: '' The bed is something private. You make love, dream and there you take your last breath. You run to bed, when you are a kid to cry yourself out. You share your deepest secrets with it. The bed is blessed.'' ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Kdyby tak člověk věděl, v jaký okamžik má udělat ten správný krok do úspěšné budoucnosti po boku s tou nejlepší osůbkou, co kdy potkal... která to ale byla? Přijda na to snad hlavní hrdina filmu Můj život ve vzduchu .... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na francouzskou komedii velmi povedené - nikdo tam nepadá, neřve ani se tam neuráží, proto přidávám jednu *.. Hlavní hrdina mi moc sympatický nepřišel, ale všechno herecky vynahradila (tentokrát blonďatá) úžasná Marion Cotillard.. Celé se odehrává kolem letectví, ale krom trenažéru se ve filmu moc nelítá.. Jedná se především o milou romantickou komedii plnou paradoxů :-) Smíchy se neřežeš, ale celý film se usmíváš :-) ()

Reklama

Reklama