Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Glover (Smrtonosná zbraň, Grand Canyon, Maverick) a Ray Liotta (Zhoubná vášeň, Útěk z Absolomu) v hlavních rolích válečné komedie se skutečně originální zápletkou! Dobrosrdečný černošský kapitán Sam Cahill (Glover), jenž to má „za pár”, a jeho přezíravý nástupce T. C. Doyle (Liotta) jsou pověřeni provedením supertajné operace. Musejí do vzdálené horské vesnice dopravit obrovského slona. Nesnadná cesta vede po souši, po vodě i vzduchem, číhají na ní nejrůznější nástrahy i zákeřný nepřítel. Nebezpečí na každém kroku však členy stmelí a s trochou nezbytného štěstí nakonec společně dokáží, že nic není nemožné! Tato skvělá komedie, natočená podle skutečné události, pobaví určitě celou rodinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (35)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem jít s davem a hodnotit to jako průměr, ale nakonec to neudělám. I když začátek působí dobře a občas se objeví něco humornějšího, tak je to nuda. Ten slon je navíc úplné dřevo. Nejhorší herec. U památné scény skoku slona z letadla, jsem si musel klepat na čelo, jestli tohle myslí vážně. Blbina. 2+* ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

"Groteska, v hlavních rolích slon, frantík a čtyři kašpaři"... netradiční film z prostředí války ve Vietnamu, bohužel jsem se ale poměrně nudil (což se dalo ale od Disneyovky, která je určena jiné věkové kategorii, čekat). Tři hvězdičky za pěkné exteriéry, povedený soundrack a pár vtipných momentů (ten nejvtipnější si tvůrci nechali na konec: "inspired by a true story " :-)) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak nějak o ničem. V podstatě si zde dali dostaveníčko známí herci, kteří asi věděli v čem hrají a hodně rychle svoje party strojově odehráli a k výsledku se už asi ani raději nehlásili. Nevěřím, že nějaký chcíplý slon, i když posvátný, by ve vietnamské válce trhal žíly americké armádě. Ta by tak maximálně vesnici nakrmila olovem a ne, aby pracně sestavovala kdo tam těm primitivům dopraví nového slona. Jenže ani jako válečná komedie tenhle film moc neobstojí. Gagy se úplně vytratily a možná ani v ději nebyly nijak zakomponované, protože nevím v kterém úseku nudného a roztahaného děje vystačícího si se zápletkou na pár minut, by pro ně mělo být rezervované místo. Je to zkrátka těžkotonážní nuda, která neutkví moc dlouho v paměti. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná komédia o strastiplnej ceste amerických vojakov a jedného slona. U tejto komédie sa zasmeje temer každá veková kategória a je tiež skvele herecky obsadená. Dodnes si pamätám, ako som ju raz v televízií videl prvý krát niekedy koncom tisícročia a pamätám si aj presne čo som pri tom filme robil a kde sedel, čo sa často nestáva. Tak sa mi vryla do pamäte. Možno to síce nieje dobrý znak, pretože som sa asi na ňu až tak nesústredil, ale pamätám si z nej dosť, takže mňa nesklamala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, u které jsem se často smál i když měla občas slabší scény. Danny Glover a Ray Liotta zde hrají celkem slušně a výsadek se slonem ke konci filmu byl celkem zdařilý. Celkově vzato slušná komedie, která byla natočena v době kdy Disney točil ještě dobré filmy a takové nízké hodnocení si zde nezaslouží. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Chiang Mai, v Mae Hong Son a v Kanchaburi v Thajsku, v Miami na Floridě a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Během přepravy slona po řece můžeme z rádia na lodi slyšet úryvek z „Prodané nevěsty“ od Bedřicha Smetany. (Lumberjack)

Reklama

Reklama