Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (237)

Aky 

všechny recenze uživatele

Pátou hvězdičkou trochu přidávám, ale podle mne si ji film zaslouží pro výkon Brendy Blethyn v hlavní roli. Velice příjemná, mírně napínavá komedie o tom, že všechna stanovená pravidla je dobré dodržovat jen potud, pokud lidem slouží. Jestliže by se měla obrátit proti nim, pak je třeba je porušit, ať před takovým rozhodnutím stojí, dlužník, policicista, kněz nebo lékař, zkrátka každý, kdo se chce mít za hodného člověka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická anglická komédia so suchým avšak inteligentným anglickým humorom. Svižné a pozitívne. Na druhú stranu nemôžem si odpustiť jednu faktickú poznámku. Čaj z konopí nemá žiaden účinok, pretože THC je rozpustné v tukoch a nie vo vode (dôvod prečo sa pečú koláčiky), čiže to najlepšie by človek spláchol do záchoda. Scéna s "nahulenými" babkami po čajovej párty bola preto pritiahnutá za vlasy... všetko je však odpustené, bavil som sa veľmi dobre. Čo by človek nespravil pre svoju záchranu, však? Je veľkým šťastím mať okolo seba tak chápavých ľudí a priateľov akých mala hlavná hrdinka. To je na nezaplatenie. 70/100 ()

Reklama

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Já jsem tak trochu šmejd. Vy ne." - "To si vyprošuji, pocházím z rodu známých šmejdů, můj drahý nebožtík manžel byl největší šmejd pod sluncem!" Ovdovělá paní středního věku po smrti svého manžela musí začít zacelit zadlužený rozpočet svého vesnického sídla a vymění pěstování orchidejí za výsadbu konopí. A vy ji budete fandit! I s následným prodejem! Pro fanoušky seriálu "Black Books" - těšte se na hipíka Billa Bailyeho, který je ve filmu jak kdyby me zrovna skončila pracovní doba v knihkupectví... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavého a pro komedii přímo vítečného námětu vzešla nicneříkající, průměrná komedie. Brenda Blethyn je jako vždy skvělá. Bohužel zbylé herecké obsazení sice není špatné, ale nějak se sem nehodí (kromě hipísackého dealera). Bílá vdova měla v základu velký potenciál, ale nepodařilo se jejím tvůrcům film pořádně ukočírovat (scénarista nedokázal základní kostru námětu zajímavěji rozvést a režisér zas scénář pořádně uchopit-neustále rve do filmu malebné záběry anglické vesničky s příšerným dokolečka hrajícím hudebním motivem, co mě po chvíli začal srát).Bílá vdova je film na jedno podívání, který bude divákovi líto. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

S trávou nějaký zkušenosti mám a to je důvod, proč už jsem jí pár let nevtáhnul do plic. Celkově mi hulení i huliči vaděj. V týhle komedii šlo zase jednou o to, že se po trávě člověk hihňá jako osel (což se mně ani jednou nestalo). Námět celkem dobrej, ale jinak to bylo podle mě dost nepropracovaný. Herecký obsazení dobrý, teda až na hlavní roli. Brenda mi přijde jako typická postarší hloupoučká pani. Z Ostrovů už vylezly lepší komedie, než je tahle. Pro mě je to průměr, znova už to jaksi vidět nemusim. Ani Bill Bailey to jako drogovej dealer nezachránil. Potenciál to mělo větší. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama