Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase jsem po dlouhé době narazila na takový malý, hezký, inteligentní, vtipný, hodně anglický a moooooc příjemný film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Může první britská (a možná vůbec) komedie při jejímž natáčení bylo úředně povoleno použití skutečné marihuany vysloužit nižší než průměrné hodnocení?:) Z toho jak se přiblble usmívám, je vám asi odpověď jasná:) No a když přidáte famózní lady v nesnázích Brendu Blethyn a jejího věrného zahradníka Craiga Fergussona (nezapomenutelné Sebevědomí z Red Dwarfa), přimícháte klasický lehký British humor, francouzského maffiosa Tchékyho Karya a všechno osvítíte tajemnou září nad Atlantikem, je zaděláno na pohodovou čtyřhvězdičkovou záležitost. Jak říkával už Bob Marley - Do not drink and drive, smoke and fly.:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mírná, ale vtipná "huličská" komedie, která se bude líbit všem babičkám, potutelně se usmívajícím při otázce, cože to pěstují na té zahrádce. 80% Zajímavé komentáře: zputnik, El Loc ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě vydařená krimikomedie s vynikající Brendou Blethyn v hlavní roli. Tuhle dámu já beru jako jednu z nejlepších hereček starého kontinentu a v tomhle filmu to bezezbytku potvrzuje. Samotný příběh je zajímavě a mile humorně podaný a přestože se v něm jedná o pěstování trávy, což je činnost ilegální, mají pachatelé tohoto "zločinu" sympatie diváků jednoznačně na své straně. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Komedie asi není pro tento film tím nejlepším označením, i když k závěru zde komediální ladění jednoznačně převládá. Samotný příběh, většina dialogů i jednotlivých zápletek je spíše vystavena zdánlivě jakoby milý, inteligentní obraz staré Anglie, tak jak jsme si ji rozhodně nepředstavovali, avšak kdoví, zda tak už ve skutečnosti dlouho nevypadá. Hlavní účinnost zde zajišťuje ne tak neobvyklá konfrontace dvou, zdánlivě naprosto protichůdných prostředí, která se nakonec ukáží jako vcelku provázaná a spokojené koexistence schopná. Kultivovaná paní středního věku, šikovná zahradnice z anglického venkova jako pěstitelka marihuany a posléze dokonce dealerka: to sice zaručuje vydatnou porci možností k ztrapnění všech možných postav (i toho se tady dočkáme) , ale zase tu vyvstává patrné nebezpečí sklouznutí do tupé frašky,čehož se díky aplikaci jemného anglického humoru Bílá vdova celkem statečně vyvarovala. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem se takhle bavila snad u Island City. Jedna z mála komedií, na kterou se ráda podívám klidně ještě jednou. To krimi bych brala s velkou rezervou a zůstala bych u té komediální stránky se skvělou Brendou Blethyn, kterou znám zatím jen z filmů, kde hrála spíš takové hysterické ženušky. Tady si zahrála opět naprosto skvěle prozměnu dealerku marihuany. A Fergusson si svou roli zahradníka zahrál taky určitě s chutí. Ke konci se mi to sice zdálo chvílemi až moc ujetý, ale ty dvě konzumentky čaje to bohatě vynahradily. Jen víc takových pohodových a vtipných anglických komedií. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Milý snímek o postarší dámě, která se vydala vyřešit jednu životní podpásovku poměrně nestandardním způsobem. Tichá podpora města je působivá, omylem zhulení jedinci jsou báječní a pohodové atmosféře sálající z monitoru zkrátka nešlo uniknout. Je fajn strávit čas s příjemnými lidmi. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Řeknu Vám své malé tajemství: mám nějakou zvláštní "úchylku". Film málokdy odpovídá tomu, co od něj očekávám nebo co o něm píší druzí. Možná je to dáno jakýmsi "nadhodnocováním" snímků ve svých očekáváních (a následná realita je pak jiná); možná je to vše dáno jakýmsi "citovým otupěním" ze všech těch "kulturních kusů", které jsem kdy viděl. Věci se mají prostě tak, že u hororu se málokdy bojím a u komedie se málokdy směji. Když tedy pak někdo napíše či řekne, že tento film mě tutově dostane nebo, že se u něho "počůrkám" strachy či smíchy, tak mu už (málokdy) věřím. Ke snímku BÍLÁ VDOVA jsem proto přistupoval s velkou opatrností - ale byl jsem záhy vyveden z omylu. Tato komedie mi fakt sedla. Několikrát jsem chytl záchvat smíchu. Tím však samozřejmě nechci říct, že BÍLÁ VDOVA osloví všechny... mě však tento britský způsob humoru děsně sedl. Snímku se musí uznat jeho velká kvalita - výborná práce s kamerou, výborné herecké výkony etc. Nejde sice o film, z něhož "zkultovní" 1.000 hlášek... jde (v tom nejlepším slova smyslu) o "prach-obyčejný" snímek o peripetiích ženy ve středních letech, která se snaží nezvyklým způsobem vypořádat s nepřízní osudu. Ale snad právě proto mě tento snímek tolik oslovil... Snímku sluší také to, že byl vyroben ve Velké Británii - humor, atmosféra a zpracování to na sobě nechávají citelně znát. Nedokáži si představit, že by tento film měl například nálepku "Made in USA". Shrnuto a podtrženo: Je to nádherné, britské, humorné, citlivé a dojemné. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Milý film. Na dané téma možná až zbytečně moc. Britsky korektní, téměř rodinné... Škoda. Tři a půl hvězdičky, leč přestože nejsem hulič, za střízliva zaokrouhulím v dobrém rozmaru nahoru... :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Říká se, že pokud chcete, aby si po vaší smrti na vás blízcí minimálně jedenkrát za měsíc vzpomněli, zanechejte po sobě dluhy. Manžel pěstitelky květin Grace tohle krédo vyznával, ona zase „komu se nelení, tomu se zelení..“ Dobrácký pohled na cornwallské způsoby výroby a distribuce omamných látek, který z toho konopného výluhu určitě nedostal maximum a navíc končí poněkud bezradně.. Brenda Blethyn ovšem ve své roli výborná. Takový distingovaný mix Tonyho Montany a botanika Václava Větvičky.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jaká zranění má člověk, když spadne z takové výšky?“ - „Velmi vážná.“ - „Proč to udělal?“ - „To nevíme.“ - „Možná myslel, že jde na toaletu a spletl si dveře.“ - „Ano, pravděpodobně.“ Poté, co si manžílek „pravděpodobně“ spletl dveře, Grace zůstala sama. Jako čerstvá vdova u všech naráží na solidaritu (obchod, dobročinná sbírka) a pak se dozví, že jí zůstaly pouze velké dluhy. Ale Grace to umí s rostlinkami, takže by tu jistá možnost byla…Bílá vdova se hodně opírá o nadsázku, ale také drobné vtípky a pohodovou atmosféru. Nechybí svérázné postavičky (krom páru prodavaček nejvíc potěšil Baileyho hipík, který musí vyzvednout dceru a hrát se ženou oblastní finále Dračího doupěte), o Grace a její snaze „udat matroš“ či setkání s milenkou nemluvě. Konec je naivní, ale příjemný, ostatně jako celý tento ryze britský film. Za mě slušné 4*. „Kdo je ten pán?“ - „To je můj lékař.“ - „A tenhle?“ - „Můj zahradník.“ - „Pěkné. Čekáme ještě někoho?“ - „Ne.“ - „Třeba vaši uklízečku?“ - „Ne. Už nikoho.“ - „Dobře. Tohle je Čína. Mlátí za mě lidi…“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná záležitosť, ktorá sa spočiatku tvári ako dráma, no postupom času sa z nej vyvinie usmievavá komédia, plná bláznivých situácií. Nechýba typický anglický humor - o všetko sa postará babka so skleníkom plného konope, policajt, Škót a Bill Bailey. 80%. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

Vytecny film s vytecnou Brendou Blethyn. At zije britsky humor u ktereho se clovek muze od srdce zasmat, jako to bylo v tomto pripade.. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Úsměvná komedie, jak se dá vybřednout z bryndy.Vybroušený anglický humor, hned v úvodních pasážích mi něco říkalo, bude to třída, něco jako Šest v tom. A nakonec to bylo ještě lepší............ ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi jemná a výborná komédia pre celú rodinu. Oooops ! Naozaj pre celú rodinu ? Veď sa tam nepriamo propagovali drogy ..... Takže takmer pre celú rodinu. A výsledný dojem po skončení filmu ? "...... eeeeej ale by som si jednu dal ....." )))) ()

Reklama

Reklama