Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo zbožňuje kreslení a je natolik dobrá, že získá stipendium na speciální umělecké škole ve městě. Doufá, že se zde naučí malovat jako její největší hrdina Vincent van Gogh. Když si jednoho dne skicuje tváře, setká se se záhadným obchodníkem s evropským uměním, který koupí pár jejích kreseb a objedná si u ní ještě další. Za její práci ji skvostně odmění a odjíždí zpátky do Amsterdamu. Zanedlouho se k Jo dostane článek v časopise o „objevu" a prodeji některých kreseb mladého Vincenta Van Gogha za milion dolarů. Jde o kresby, o kterých jenom ona a její věrný přítel Felix vědí, že jsou její. Jediné, co mohou Jo a její přátelé udělat, je vypravit se do Amsterdamu a najít záhadného muže. Anebo vydat se přímo ke zdroji, do 19. století, a promluvit si v Arles přímo se samotným Vincentem. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (5)

TO 

všechny recenze uživatele

Dívka Jo je již od dětství velmi zdařilou malířkou a velkou obdivovatelkou Vincenta Van Gogha. Když studuje na výtvarné škole, prodá několik svých obrázků záhadnému obchodníkovi. Ten je začne vydávat za skutečná ranná díla Van Gogha, aby na nich vydělal milióny. Jo se spolu s přáteli pokouší podvodníka vypátrat a usvědčit ho z podvodu. Nakonec se dokonce přenese v čase zpět do roku 1890, kde se setkává se samotným Vincentem. Jeden z mnoha dětských fantasy filmů producenta Rocka Demerse, od kterého je u nás nejznámější Arašídová pomazánka (The Peanut Butter Solution) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Berúc do úvahy slabosť kanadskej TV produkcie, rok vzniku a žáner filmu, dávam 80%. Nehľadiac na kopu logických chýb a zlý dabing. ()

Reklama

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Ano, jak jsem četl v dalších komentářích, ze začátku to tak nevypadá zle, ale pak se to zvrhne v klasickou dětskou detektivku, která je hrozná. Ale zase na druhou stranu viděl jsem mnohem víc horších dětských kravin. Nejradši bych tomu dal jen dvě hvězdičky, ale tu jednu si film zaslouží jen za 5 minutovou scénu úplně na konci, kde vystupuje Vincent van Gogh, kvůli kterému jsem si film pustil a čekal na něj celou dobu. ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako zajímavý rodinný film pro mládež se zajímavým nápadem - holčičkou, která malovala jako Vincent van Gogh. Postupem času se to rozvinulo v klasickou dětskou detektivku a hraním to velmi připomínalo německou koprodukci. Ke konci už to bylo přehnané a setkání s opravdovým van Goghem, darování obrazu a jeho podpis přenesený do současnosti už byl přes čáru. Na konci holčičce ku podivu všichni uvěřili a konal se happy end. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Jeanne Louise Calment byla v době natáčení filmu jediným žijícím člověkem, který se potkal s Vincent van Gogh. Její otec vlastnil obchod kam si malíř chodil kupovat plátna. (TheSlezy)
  • Jeanne Louise Calment film natočila ve svých 114 letech, čímž se stala nejstarší herečkou,která kdy promluvila na stříbrném plátně. (luxik007)

Reklama

Reklama