Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $11,578,059Tržby Celosvetovo $11,900,000║ v celku v pohode sci-fi, herci to utiahnu, plus je tam sympatická Saffron Burrows, nenudil som sa, vytíkať nie je čo, občasné zjednodušené alebo poslabšie triky sa dajú prepáčiť, lebo prevažne trikovo je to solídne zvládnuté /60%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

U 20th Century Fox boli ale koumáci! Na rok 1999 chystali premiéru snáď najočakávanejšieho filmu všetkých čias, a to SW : EPIZÓDA I. Prečo teda nevyslať dva mesiace pred tým do kín snímok, ktorý je podobne strihnutý ako najslávnejšia space opera v histórii? Pomôžu si navzájom, WING niečo splaší na hype SW, no a Skywalkerovská sága získa možno ešte viac fanúšikov. Toľko ekonomická úvaha. WING COMMANDER je záchvev, ktorých sa na prelome tisícročí rojilo snáď až príliš veľa ( hlavne brané zo strany kritikov ). Je to rýchle, je to občas aj zbesilé, má to vtípky, sympatických hrdinov, akurátny rozpočet ( nie až tak zbytočne veľký a je to vidno ) a stal sa veľkým prepadákom. Čas mu ale doprial. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Logika šla sice při psaní scénáře na vejlet do sousední galaxie, takže celá pozemská vojenská mašinérie se až na jeden otřískaný křižník jako na potvoru toulá bůhví proč na opačné straně vesmíru než nepřítel, který se právě zmocnil supertajného zařízení pro výpočet prostorových skoků se souřadnicemi Země (jestli to Asimov nedělal líp, když dal postavám místo počítačů logaritmické tabulky), ale z toho jsem morální újmu neutrpěl. Ba dokonce ani že kosmický lodě ve vákuu vydávají zvuky jako proudové stíhačky mi nějak nevadí, ostatně Star Wars za to taky nikdo nekritizuje. Navíc mám radši i ve scifi staré dobré palné zbraně, než nějaké laserové srágory, a hudba byla více než slušná. Ovšem intelektuální obsah je zhruba na úrovni Lucasovy hexalogie, dialogy bych radši ani nerozebíral, hrát při nich není co, naštěstí triková stránka dost zachraňuje (30 milionů je v hollywoodských poměrech pakatel, přesto film vypadá dost slušně). Původně jsem psal komentář po paměti (viděno cca před 6 lety v kině), ovšem po novém shlédnutí chca nechca musím trochu upravovat. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka a ponorkový válačný film, to je zhruba Wing Commander v kostce. VELMI osobitý devadesátkový design lodí, obleků, a vůbec všeho dnes působí poněkud bizarně...nic nemá ovšem na stíhačky, které vypadají jako letadla z druhý světový, jejich motory vydávají podobný zvuk, a ostatně střelba a manévry jsou taky podobné. V kontrastu s tím souboje velkých křižníků jsou jak vytrženy z ponorkového filmu - pálí se torpéda z boku, dodržuje radiový klid, a ani šeptat se na palubě nesmí..Do toho se nesmí zapomenout na naprosto hroznej příběh, škoda..Nemluvě o hlavních dvou hereckých představitelích, tedy Prinze Jr. a Lillard, kteří u vás skoro celý film soutěží o to, který z nich je víc na pěst (spoiler: je to Lillard). Za co teda tři hvězdy? Tak za prvé, nějakým zázrakem se na to dá koukat. Dále, něco tak neskutečnýho se prostě nevidí. Za další...moje oblíbená Saffron Burrows, tehdy ještě mladá. Ostatně jména jako Suchet a Prochnow taky nejsou marný, škoda že nemají co hrát. No a pak tedy nostalgie, ten film byl natočen v době, kdy byly vesmírné simulátory na vrcholu popularity a já je tehdy měl moc rád (hlavně Conflict : Freespace) A na závěr? Navcom značky Nokia..koho by tehdy napadlo, že půjde holka do kopru.. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Se všemi výtkami tu vyřčenými souhlasím a přidávám ,že hudba za moc nestojí a i ty efekty jsou na dnešní poměry už jen legrační. Opravdový brak, jenže nešlo se nebavit nad tak zpackaným filmem a snad nejhorším hereckým výkonem v dějinách v podání Prince Jr. :-D (ta jeho věčně otevřená tlama vstoupí do dějin). Užít si Wing Comander jde, jen pokud ho berete jako parodii na vesmírné sci-fi.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Chris Roberts se na okamžik objevil ve filmu. Zahrál si cameo roli pilota, který na konci filmu vyzvedává hlavní postavu Blaira. (Caszidy)
  • Natáčelo se od 5. února do 14. července 1998 v Lucembursku. (BMW12)
  • Ve filmu učinkuje i Mark Hamill, ač není uveden v titulcích. Daboval palubní počítač Merlin ve stíhači hlavního hrdiny Christophera Blaira (Freddie Prinze Jr.). Tuto postavu si mimochodem zahrál v animacích samotné počítačové hry. (Caszidy)

Reklama

Reklama