Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka a ponorkový válačný film, to je zhruba Wing Commander v kostce. VELMI osobitý devadesátkový design lodí, obleků, a vůbec všeho dnes působí poněkud bizarně...nic nemá ovšem na stíhačky, které vypadají jako letadla z druhý světový, jejich motory vydávají podobný zvuk, a ostatně střelba a manévry jsou taky podobné. V kontrastu s tím souboje velkých křižníků jsou jak vytrženy z ponorkového filmu - pálí se torpéda z boku, dodržuje radiový klid, a ani šeptat se na palubě nesmí..Do toho se nesmí zapomenout na naprosto hroznej příběh, škoda..Nemluvě o hlavních dvou hereckých představitelích, tedy Prinze Jr. a Lillard, kteří u vás skoro celý film soutěží o to, který z nich je víc na pěst (spoiler: je to Lillard). Za co teda tři hvězdy? Tak za prvé, nějakým zázrakem se na to dá koukat. Dále, něco tak neskutečnýho se prostě nevidí. Za další...moje oblíbená Saffron Burrows, tehdy ještě mladá. Ostatně jména jako Suchet a Prochnow taky nejsou marný, škoda že nemají co hrát. No a pak tedy nostalgie, ten film byl natočen v době, kdy byly vesmírné simulátory na vrcholu popularity a já je tehdy měl moc rád (hlavně Conflict : Freespace) A na závěr? Navcom značky Nokia..koho by tehdy napadlo, že půjde holka do kopru.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodnes nechapem preco je toto sci-fi tak nedocenene, hlavne ked z novych Star Wars je taky gigahit. Pritom atmosferou to ma k Star Wars dost blizko. Tiez je to tak roztomilo naivne. Mne sa najviac na tomto filme pacia vesmirne suboje, ktore mi pripominaju suboje ponoriek vo vojnovych filmoch. Vesmirne plavidla tu nie su neznicitelne, ale prave naopak dost krehke a vesmirne suboje obsahuju taku tu typicku klaustrofobicku atmosferu. Dokonca aj dizajn interieru lodi ma k ponorkam dost blizko a ceresnickou na torte je, ze tu jedneho z velitelov hra Jürgen Prochnow z legendarnej Ponorky. Ale nesklame ani zvysok skveleho obsadenia. Ci uz starsej generacie na čele s charizmatickym Karyom tak aj sympaticka stvorica mladikov. Jedinou slabinou je dizajn mimozemstanov, ktori su dost smiesny. Nastastie vysmirne suboje vyzeraju stale dostatocne pôsobivo a vsetky akcne sceny su dokonale prehadne ako bolo v 90tych rokoch zvykom. Takze kedze mam slabost pre ponorkove filmy, tak som si toto sci-fi s netradicne pojatymi subojmi aj po rokoch vychutnal a je mi luto, ze nikdy nevznikol dalsi diel. 8/10. ()

Reklama

MadChick 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to neviděl tak tragicky jak někteří zde, ano bylo to rozhodně SCI-FI Béčko, ale poctivé Béčko. Akce, na svou dobu velice slušné efekty , docela přijemné herecké výkony a hudební doprovod . Ano byla zde opravdu veliká spousta logických chyb a ano mimozemská rasa vypadala spíš na to, že utekla z nějakáho sci-fi z šedesátých leta a ano interiéry hvězdných lodí a stíhačky byly asi postavené ze zbytku vojenských ponorek a migů 21 ( ale docela to sem pasovalo :D ) ale kdo by to mohl mít takovémuto filmu za zlé. Navíc na mě velice sympaticky zapůsobila Saffron Burrows alias "Angel" :D . Upřímně řečeno chvílemi jsem se i docela slušně bavil... 65% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Logika šla sice při psaní scénáře na vejlet do sousední galaxie, takže celá pozemská vojenská mašinérie se až na jeden otřískaný křižník jako na potvoru toulá bůhví proč na opačné straně vesmíru než nepřítel, který se právě zmocnil supertajného zařízení pro výpočet prostorových skoků se souřadnicemi Země (jestli to Asimov nedělal líp, když dal postavám místo počítačů logaritmické tabulky), ale z toho jsem morální újmu neutrpěl. Ba dokonce ani že kosmický lodě ve vákuu vydávají zvuky jako proudové stíhačky mi nějak nevadí, ostatně Star Wars za to taky nikdo nekritizuje. Navíc mám radši i ve scifi staré dobré palné zbraně, než nějaké laserové srágory, a hudba byla více než slušná. Ovšem intelektuální obsah je zhruba na úrovni Lucasovy hexalogie, dialogy bych radši ani nerozebíral, hrát při nich není co, naštěstí triková stránka dost zachraňuje (30 milionů je v hollywoodských poměrech pakatel, přesto film vypadá dost slušně). Původně jsem psal komentář po paměti (viděno cca před 6 lety v kině), ovšem po novém shlédnutí chca nechca musím trochu upravovat. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Sociální drama a na pozadí bitva o osud lidstva. Proč mě nikdo nemá rád? Kdo jsou Pilgrimové? Je mi 25, proč jsem se na to nikdy neptal? Proč se teď ptám, jak začala válka mezi lidmi a lidmi, když patřím k oběma? V dobách začátků HBO Wing Commander dávali velice často, takže jsem na tom dá se říct vyrostl, a vždycky se mi to líbilo. Uběhlo 15 let a mám pocit, že koukám na Školu zlomených srdcí ve vesmíru. On je jinej, rasisticky urážený, ona jeho velitelka..a samozřejmě furt se všude prďolí nejlepší kámoš. Triky jsou samozřejmě úsměvný, ale na tu dobu mi přijdou celkem ok. Zlý paňďuláci, který chtějí vyvraždit lidstvo, už jsou horši, i kreatury ze Strážců vesmíru mi přijdou lepší než Kiletarové. PS - Jméno "Andílek" je fakt strašně wtf. "Andílku! Útočí na vás! Andílkůůůů! Andííílku jdu ti na pomoc".PSS - "zašifrujte zprávu" -- a z pc vyjede malý cd :-))) ať žije přenos dat. Nojo....1999. Jinak je to ale tak blbý, až je to vtipný. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Devět let po vydání kultovního vesmírného simulátoru „Wing Commander“ vstoupil tehdy hlavní grafický designér a programátor celé ságy Chris Roberts na plátna kinosálů coby režisér a scenárista v jedné osobě. Jeho první a poslední režijní zářez měl rozpočet 30 milionů dolarů a ve výdělcích celosvětově nedosáhl ani poloviny nákladů. Nepomohl ani fakt, že tato akční sci-fi byla vybrána jako jeden z pouhých tří titulů, před nimiž se v amerických kinech promítaly trailery na očekávaný návrat Hvězdných válekStar Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). Mnozí diváci zaplatili za vstupenky, jen aby viděli upoutávku a před začátkem filmu z kina odešli. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Ve filmu učinkuje i Mark Hamill, ač není uveden v titulcích. Daboval palubní počítač Merlin ve stíhači hlavního hrdiny Christophera Blaira (Freddie Prinze Jr.). Tuto postavu si mimochodem zahrál v animacích samotné počítačové hry. (Caszidy)
  • Režisér Chris Roberts se na okamžik objevil ve filmu. Zahrál si cameo roli pilota, který na konci filmu vyzvedává hlavní postavu Blaira. (Caszidy)

Reklama

Reklama