Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný třicátník Bob Jones (Michael Keaton) natáčí videozáznam pro dosud neznámého diváka. Záhy zjistíme, že na obrazovce rozmlouvá se svou ženou Gail (Nicole Kidmanová), a že natáčí kazetu pro své ještě nenarozené dítě. Bob má totiž rakovinu a asi se nedožije narození svého dítěte. Chce zanechat svému dítěti o sobě zprávu a přitom přehodnocuje celý svůj život. Jeho lékař mu oznamí, že mu již nemůže pomoci, ale Gail mu poradí, aby vyhledal pana Ho, čínského lékaře. Ten mu ukáže cestu, jak se má vypořádat se svým životem i smrtí. (Intersonic)

(více)

Recenze (22)

tron 

všechny recenze uživatele

Civilné, komorné, svieže, nežné a (vzhľadom na nevďačne emočnú zápletku s video denníkom, ktorý nakrúca umierajúci muž pre svojho ešte nenarodeného synai) aj prekvapivo nesentimentálna snímka o nádeji a zmierení, to všetko z produkcie Jerryho Zuckera. Výslednú kvalitu dotvárajú sympaticky neafektované herecké výkony Nicole Kidmanovej a Michaela Keatona (ona hrala v treťom BATMANOVI, on v prvých dvoch). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Rubin, Keaton a Kidmanová z nás ždímají emoce jako Vincent Vega krev z trika a ani se tím netají. Nic objevitelského a nic geniálního na diváka nečeká, ale to nečeká ani on sám, takže je vlastně všechno v pořádku. Jestli je na konci tunelu nějaké světlo (a nejedná se o světla protijedoucího vlaku, jak praví známý vtip), budeme muset nakonec stejně zjistit každý sám. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, na kterém je od počátku jasná snaha vyždímat na vás svůj emocionální potenciál. Ale i díky této upřímnosti jeden z filmů kterým to můžete bez problémů dovolit. Film nevyniká nápaditým scénářem či hereckými výkony, vše plyne v pomalu budované atmosféře ke svému nevyhnutelnému a očekávanému konci. Ten je ale podle mě zároveň největší slabinou filmu a ubírá celému hodnocení tak jednu hvězdičku. Pro milovníky zvlhlých kapesníků však i tak jednoznačné doporučení. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Predstava že sa človek nedožije vlastného dieťaťa je priam zdrcujúca. A emocionálne zdrcujúci mohol byť aj tento film, žiaľ darí sa mu to tak na 50% a väčšinu pocitov nútí diváka si domyslieť. Ale keď si zvyknete na to tempo, bude to celkom príjemný zážitok. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Malý film o velkých věcech a výtečné sólo Michaela Keatona. Samozřejmě v půvabné dvojici s Nicole, která Michaelův výkon skvěle podpořila. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Má solidní kariéru, hezkou ženu a na cestě prvního potomka. Jenže má rakovinu, která prorůstá jeho tělem a zdá se, že už definitivně zvítězila. Lékaři nemají moc dobré zprávy, čínský lékař zázraky rovněž nesvede, alespoň však Michaela Keatona navede na cestu, která má mít za cíl nalezení rovnováhy a pojmenování jeho menších či větších bolístek. Vezme do ruky kameru a začne nenarozenému synkovi radit – jak má chlap chlapovi ideálně podat ruku, jak se má správně holit a hlavně, kdo je/byl vlastně jeho otec. A sám sobě ukáže věci, které by si jinak jen těžko přiznal. Ač se pochopitelně držíme hollywoodských pravidel hry, nejednou nás tvůrci mile překvapí a i to domácí video je poměrně osvěžujícím prvkem. Zatímco Nicole Kidman je krapet upozaděná, Keaton je slušně uvěřitelný. Natočené citlivě, emočně funkční. Takže ty čtyři hvězdy nakonec vlepím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočený snímek na staré dobré otřepané téma o muži trpícím zákeřnou nemocí. Smrt se neodvratně blíží a Bob Jones ve skvělém podání Michaela Keatona se rozhodne poslední okamžiky svého života natočit na kameru, aby tak o sobě zanechal důkaz o své existenci pro své nenarozené dítě. Nezvyklým způsobem zpracované téma nachází oporu v bezchybné herecké kreaci Michaela Keatona, který je natolik výrazný, že zde zastinuje doslova vše, i Nicole Kidmanovou v roli jeho manželky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z filmu som sa dozvedel, ako sa nemám holiť. Keaton mal pravdu. Viac si už napamätám ani ťuk. To by tento komorný filmík museli niekedy dávať na našich prekomercializovaných televíziách. Pritom na takej Doma by to mohol byť film víkendu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušné drama na téma umírání, kde se hlavní hrdina se svým osudem smíří aby později zjistil, že chce žít. Slušný Keaton a standardní hra na city. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomenul jeden článek otištěný v Blesku před pár měsíci, kdy malá holčička před tím než zemřela, psala svým rodičům vzkazy a schovála je na nejrůznějších místech domu. Dávala je jim třeba i do oblečení. Po její smrti nacházeli rodiče vzkazy na všech možných i nemožných místech. Oba dva si přáli, aby nenastal den, kdy najdou ukrytý poslední, protože pak jim odejde navždy a bude jen v jejich vzpomínkách. Ta malá musela být neskutečně silná a chytrá osobnost. Michael keaton žádné vzkazy nepsal. Nahrál je svému synkovi na video. Při scéně, kdy si malý hraje a Michael mu čte dětskou říkanku mi vždycky tečou slzy po tvářích. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kvalitna drama od rezisera Rubina o nadeji a zmiereni. Je to kvalitny vodopad slz, takze kto ma taketo filmy rad, nech si posluzi. Ja ano. 69 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dvaja hlavní predstavitelia, Michael Keaton a Nicole Kidman, tú hrajú manželský pár. Keaton umiera na rakovinu a natáča svoje posledné mesiace na zemi so svojou manželkou na video, aby zanechal spomienky pre svoje nenarodené dieťa. Film je na škodu miestami až príliš sentimentálny. Ale vďaka talentu hercov sa dokáže povzniesť nad to a priniesť niečo zábavné a dojemné. 6/10 ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého.Sem hold citovka a rodinné vztahy na filmovém plátně jsou něco pro mě.Příběh byl geniální a už jenom si přečíst děj filmu musí dámské publikum rozplakat lítostí.Ztvárnění zase ta geniální nebylo,ale nadprůměr to je,a silnej.Škoda jeno té moc velké přecitlivělosti,krapet bych ubral a bylo by to o.k. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě natočený snímek o umírání, hledání smyslu života a o smíření se nejen se smrtí. Obava, že půjde o velký útok na city jak sliboval obsah filmu, se naštěstí nenaplnila. Mohly tak vyniknout opravdu zajímavé pohnutky a myšlenky člověka očekávajícího smrt a jeho blízkých. Takto citlivě a bez zbytečné dojemnosti ztvárněné téma umírání jsem dosud neviděla. O čem, że ten život vlastně je a jakou máme każdý moc a jak se to chováme? Stačí mít několik týdnů či měsíců života a vše je jinak, vidíme hlouběji a jasněji než když jsme zdraví, najednou nic nechybí, stačí jenom žít.... ()

route60 

všechny recenze uživatele

Můj źivot útočí na city ale nepřekračuje dobrý vkus? Michael Keaton prokázal že dovede zahrát aji vážnou roli a Nikol Kidman jen potvrdila svuj herecký talent a Bruce Joel Rubin odvedl skvělou práci. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

Priznávam sa, tento film ma dojal. Padla aj nejaká tá slza. Je to trocha pateticky melodramatické, ale výkony protagonistov to nemohli pokaziť. Plus charakteristický sem-tam humor bravúrneho čierneho koňa mainstreamu Keatona dokázal diváka odpútať od hlboko melancholickej nálady filmu. Silný kúsok. ()

Reklama

Reklama