Reklama

Reklama

4:0 pro Táničku

  • Sovětský svaz 4:0 v polzu Taněčki (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Čerstvá absolventka pedagogického ústavu statočne čelí rade skúšok, ktorými žiaci 5.B preverujú jej ľudské i odborné kvality. (dyfur)

Recenze (3)

Braddy

všechny recenze uživatele

To bych netušil, že tady po asi 25 letech najdu film, na kterém jsem byl jako malý se školou v přírodě v úžasném venkovském kině v Harrachově! :-) Netroufám si po té době film nějak hodnotit, protože mi z něj uvázlo v paměti krom názvu jen pár scén. Ale děj filmu se trochu podobal české Botě jménem Melichar. Parta třídních výrostků se snažila vyvádět lumpárny nové mladé soudružce učitelce, ale ta jim to ve smyslu názvu filmu vracela i s úroky. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Mladá absolventka pedagogického institutu Taťána Ivanovna Kolosovová nastoupí na základní školu a vyfasuje třídnictví v 5. B, na níž se kupí stížnosti učitelů. Žáci nejprve navštíví její prarodiče a pak se rozhodnou mladou učitelku otestovat. Jeden bude zlobit a vyrušovat během vyučování, jiný zjistí, jak je zapálená do literatury a další předstíráním nemoci prověří její soucit. Dětem se ovšem prověrka jejich nové třídní poněkud vymkne z rukou a málem zapřičiní, že si Taťána zažádá o zbavení třídnictví v 5. B. V průběhu těchto prověřovacích akci se do Taťány zamiluje školní lékař (a především kontrolor čistých rukou) Jurij Maximovič Dimov. Docela příjemný a zábavný sovětský rodinný film, jenž probruselská a proamerická kavárenská verbež z Kavčích hor zaručeně již nikdy z archivu nevytáhne a neuvede do vysílání, proto třebaže je film objektivně spíš na 3 *, mírně nadhodnotím na 4 * a 70%. P. S. Koktejl Botanika bych si ale dle zmíněných ingrediencí nedal, na mě by byl příliš sladký a já jsem spíš na kyselé nápoje.:) ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

...áále vcelku sympatické,taká sovietska veselohra pre žiakov 1.-4. triedy , myslel som,že to bude horšie....malo to svoje retro čaro.... ()

Zajímavosti (1)

  • Představitelka Taťány Ivanovny (Natalya Florenskaya), třídní učitelky vyučující ruský jazyk a literaturu, sama pochází z učitelské rodiny. Dokonce její matka byla shodně učitelkou ruského jazyka a literatury. (chamonix)

Reklama

Reklama