Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potápěč Igor Sobolev (G. Poloskov) dokáže vydržet pod vodou osm minut. Jeho přítelkyně Lotta (I. Azer) nedávno doplatila na svou vášeň a zahynula při havárii na motocyklu. Sobolev je navelen na podmořskou základnu, kde všichni pozorují podivné chování obrovského rejnoka. Jak se později ukáže, letadlo převážející čip se záznamem Lottiny paměti spadlo do moře, manta čip objevila a spolkla. (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh o akvanautech vyšetřujících na podmořské základně zajišťující energii pro pevninu je i přes svoji krátkou stopáž poměrně ubíjející. Plusem je zdařilá vizuální stránka, solidní jsou podmořské záběry, velmi slušná je hudba a I. Azerová byla půvabná. Tím ovšem klady tak nějak končí. Se skutečnou mantou je jen pár záběrů, většinou se jedná o maketu byť vcelku povedenou. Očekával jsem jakési spojení manty a Lotty, což by mi dávalo větší smysl. Ač staré sovětské filmy příliš nevyhledávám, páč jsem si jich kdysi užil vrchovatě, přeci jen jsem očekával lepší příběh. A směrem k závěru nechybí scéna pro sovětské filmy tak typická, kdy ani dumajut, dumajut, dumajut.... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet s nečakane sa vyvíjajúcou zápletkou. Slušné vizuálne stvárnenie v podvodných sekvenciách, vrátane dizajnu podmorských laboratórií a ponoriek. Lenže príťažlivý dej je prerozprávaný trochu zmätočne, krátka stopáž tomu taktiež nenapomáha a značne dolu ťahá celú atmosféru hudba, ktorá sa podľa mňa k takémuto typu filmu vôbec nehodila, ale to môže byť iba otázka vkusu. Potešia krásne ruské herečky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nebyť skvelých podvodných záberov a slušnej výpravy, asi by sa pri tomto ´´easteurope scifičku´´ zívalo s veľkou pravidelnosťou. Zrejme pri hodnotení ostatnými užívateľmi panovala veľká nostalgia. Chápem, stáva sa to i mne. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Šlo to v kině a já na to jako kluk koukal s otevřenou hubou.Spolužáci,když jsem jim o tom nadšeně vyprávěl,se mi posmívali,že prý jsem ideologicky na výši. Šeredně se spletli,-tehdy jeden z mála dostupných čistokrevně dobrodružných filmů.Jako by nekoukali třeba na Jen počkej,nebo na něco. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Popravdě příliš nechápu tak vysoké hodnocení filmu. Coby fanoušek starších i východoevropských sci-fi bych měl mít možná pro film větší pochopení, ale nejde to. Pozitivní byla maximálně tak krátká stopáž filmu. Což se bohužel ale odrazilo ve velmi chaotickém a zrychleném ději zejména v první třetině filmu, kam tvůrci museli nacpat všechny důležité informace, aby pozdější děj odehrávající se pod vodou dával smysl. Hlavní postava akvanauta Soboleva je nesympatická, asi stejně jako jeho podmořský kolega. Než se stačíte s postavami seznámit a trochu je pochopit, už je konec filmu. Vědecko-fantastický prvek filmu je opravdu směšný a skoro bych se zdráhal film označit za sci-fi (viz. stručný obsah uvedený výše, s malým upřesněním, manta čip nespolkla ale "strčila hlavu do kopírovacího zařízení a to překopírovalo záznam do jejího mozku"). Dvě hvězdičky jsou tedy za hudební složku a za vcelku realistickou umělou mantu. Pokud chcete zajímavější podmořský film, pusťte si radši klasiku Člověka obojživelníka. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Je uznavam, ze podmorska rise neni zrovna to, co by me bavilo... Takze bohuzel, me tento film o potapeci a motorkarce nezaujal. :-( ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Sice mám pro filmy s "podvodní" tématikou slabost, ale toto nebylo úplně povedené. Nejvíc to na mě působilo jako nepovedený sestřih z něčeho značně delšího. Jako dítě jsem to neviděl, takže mě k tomu ani nostalgie neváže. Tři. ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nostalgická retro vzpomínka, pro novodobého diváka spíše utrpení a trpké pousmání se nad tehdejšími představy, jak má vypadat sovětské "sci-fi". Ne, že by na tom USA byla lépe v 50-60-tých letech, ale v 70-tých už vesměs točila zajímavé filmy, na které se dá dívat i s odstupem času. ()

Reklama

Reklama