Reklama

Reklama

Ledové srdce

Obsahy(1)

Snímek těží z překvapujícího, a u nás takřka neznámého, bohatství archivních filmových materiálů natočených během Amundsenových cest (dobytí jižního pólu v roce 1911, expedice lodi "Maud" v létech 1918-1921, pokusy o letecké dosažení severního pólu v létech 1922, 1923 a 1925, přelet severního pólu vzducholodí "Norge", osudová mise na záchranu Nobileho výpravy v roce 1928), doplněného dotáčkami fotografií a dobového tisku. Autoři "Ledového srdce" se však neomezují na pouhé připomenutí základních faktů o Amundsenových objevitelských cestách. Snaží se o až překvapivě upřímnou a filmově působivou analýzu jeho složité osobnosti, hledají motivaci jeho činů, evokují Amundsenovy často komplikované vztahy s okolním světem a jedním z podstatných motivů filmu je i připomenutí role, jakou v životě velkého polárníka hrály ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

zette 

všechny recenze uživatele

Amundsen je skutecna legenda, nejen mezi cestovateli a polarniky a ma muj velky obdiv. Filmovy dobovy material v tomto dokumentu je velmi cenny, nikdy jsem podobne zabery v tak velkem rozsahu nevidel. Bohuzel jsem mel pocit, ze komentar k videu moc nepasuje a mnohdy mi chybely i popisky pro lepsi orientaci. Skoda nevyuziteho potencialu... ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Snahy bratrů Amundsenových o dobytí pólů jsou vyprávěny zcela lidsky. Za doprovodu černobílých archivních materiálů přináší zprávy o pokusu domestikace 2 domorodých holčiček, popisuje několikaleté uvíznutí na pólu s lodí, ukazuje pád letadla v pustinách, vypráví příběhy Amundsenových tajných lásek... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Komu nevadí sníh, zima a led a má rád tyhle výpravy bude překvapen zcela nepoznanými záběry. Těžko říci, kde je štáb vůbec vyštrachal. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dokument o polárníkovi Amudsenovi v sobě obsahuje spoustu zajimavostí a ukazuje strastiplnou cestu jak v osobním životě, tak k severnímu pólu. Nevěděl jsem, že to bylo tak těžké a že se mu to povedlo až na několikátý pokus. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama