Reklama

Reklama

Chtěli jenom dobrou práci. A skončili v temném lese.
Zkušený televizní producent Gunnar připravuje drsnou reality show a potřebuje sehraný filmařský tým. Proto zorganizuje svérázný team building a odjíždí se čtveřicí vybraných kandidátů do divočiny, kde mají dokázat totéž, co čeká účastníky připravovaného pořadu. Vydržet v hlubokých lesích bez jídla a odkázáni jen sami na sebe čtyři dny. V neznámém prostředí se pod vedením autoritářského Gunnara začnou dít podivné věci. Když skupina objeví na břehu jezera opuštěný stan, skryté konflikty propukají naplno. Je to, co se odehrává, jen rafinovanou hrou, nebo se v lesích opravdu skrývá něco smrtelně nebezpečného?
Snímek režiséra Pala Oieho vyniká skvěle gradovanou atmosférou všudypřítomného ohrožení a narůstající hrůzy, k jejímuž navození nepotřebuje téměř žádnou krev, zato skvěle využívá drsné severské přírody. Film bývá srovnáván s prvními počiny Sama Raimiho nebo slavnou Záhadou Blair Witch, ve skutečnosti je mnohem více poctou klasickému norskému filmovému hororu De dodes tjern (Jezero mrtvých) režiséra Kare Bergstroma z roku 1958. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel Norzog smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Luckafilm

Luckafilm (hodnocení, recenze)

Nechápu tu kritiku...já se po dlouhé době celkem i bála. Herecké výkony sice na Oscara nebyly, ale taky to nebylo nejhorší. Takže *** si zaslouží :)

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

V konečném výsledku slušný horor, i když herecké výkony se na tom nějak moc nepodílejí. Nádherná severská příroda, škoda, že se více nerozpracovalo téma s mrtvolou dívky v jezeře. Jediné, co mi tam vysloveně nesedělo byla ta holka z Janova, je mi úplně jedno co na to multikulti, ale tihle lidé do skandinávského lesa prostě patří jedině na výlet s cestovkou, to musel vidět i slepý.

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

jamesjimbo: (spoiler) Jestli u stanu fakt někdo pískal (to jsem asi zrovna byla na záchodě), tak to třeba má znamenat, že vraždili oba. A možná lesník tehdá nastražil "past" na tu jeho ženu, chlapovi dal do čaje Troška rulíku, a pak se koukal, jak hezky magoří a vraždí. Což ale nic nemění na tom, že ten závěr je pěkně na hovno.

heyda

heyda (hodnocení, recenze)

Pokud se chcete bát, tak rozhodně nedoporučuju-slabota. Pokud však chcete vidět malinko neobvyklý snímek z Norské produkce, tak doporučuju.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Ztráta času - ale možná je to jistý pokus o záchranu norských lesů před návaly turistů

Silvana

Silvana (hodnocení, recenze)

Názov filmu "Temné lesy" ma vystrašil viac ako celý film. Takže tak... Očakávala som od toho viac.

petero

petero (hodnocení, recenze)

bouncer: ...no tak to je dosť smutné, po tých rokoch čo som to videl si na to pískanie, ako vynikajúci zvuk naháňajúci strach, pamätám asi najviac.

jamesjimbo

jamesjimbo (hodnocení, recenze)

no nevím, jako soundtrack mi to nepřišlo :) zvlášť když byl ten blonďák ve stanu, tak na to pískání reagoval a myslel si, že to je jeho kamarád. nu a pak ho někdo začal škrtit, pískání nepískání :)

bouncer

bouncer (hodnocení, recenze)

jamesjimbo: nebyl to soundtrack? :-D Já si nějak žádný zvláštní pískání nevybavuju...

jamesjimbo

jamesjimbo (hodnocení, recenze)

bouncer: oki, to zní rozumně, akorát mi tam nesedí to pískání... lesník pískal nu a než vrah začal škrtit toho frajera ve stanu, tak taky někdo pískal a vlastně pořád tam někdo pískal :D a to mi nedává smysl...

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

Slusna atmosfera ,priemerna kamera ,divny scenarik a pekna priroda. Inak da sa nato pozriet ked je nuda. Tot vse________6K

bouncer

bouncer (hodnocení, recenze)

Mě teda ten záver přišel fajn. Možná až moc vysvětlující, ale já byl rád, že jsem se dozvěděl kdo vraždil. A k vysvětlení pro Efreet_EU -spoiler pochopil jsem to tak, že šlo o to, že chata byla na fotce otevřená včetně okenic, které byly po měsící opět zadělané. Tudíž ten lesník o tom musel něco vědět a stejně je tam pustil. Nebylo to nic zásadního, ale zase úplně nesmyslné taky ne.

Efreet

Efreet (hodnocení, recenze)

Mno teda neviem .... Mohol by mi niekto vysvetliť ten záver? <SPOILER!!! Proste ich fotil ten "lesník". No a čo? Čo na tom bolo také strašné? Čo to vlastne dokazuje? Absolútne mi to nedáva zmysel  /SPOILER>

matestlust

matestlust (hodnocení, recenze)

Nebýt toho konce,tak jde snad o nejlepší horor za poslední pul rok,co sem viděl..Ale ten konec to rozhází strašně"!

Vojtino

Vojtino (hodnocení, recenze)

Skvělý film! V něčem až moc podobný Záhadě Blair Witch... Ale to mi nevadilo! Akorát ten konec... Nooooo, nějak sem nepochopil co tam dělal ten chlápek na tý fotce...

Taškář

Taškář (hodnocení, recenze)

Skvělý film,který bohužel nakonec skončí jako "Televizní noviny"".Naštěstí se vše zhroutí až v posledních 2 minutách.

Reklama

Reklama