Reklama

Reklama

Chtěli jenom dobrou práci. A skončili v temném lese.
Zkušený televizní producent Gunnar připravuje drsnou reality show a potřebuje sehraný filmařský tým. Proto zorganizuje svérázný team building a odjíždí se čtveřicí vybraných kandidátů do divočiny, kde mají dokázat totéž, co čeká účastníky připravovaného pořadu. Vydržet v hlubokých lesích bez jídla a odkázáni jen sami na sebe čtyři dny. V neznámém prostředí se pod vedením autoritářského Gunnara začnou dít podivné věci. Když skupina objeví na břehu jezera opuštěný stan, skryté konflikty propukají naplno. Je to, co se odehrává, jen rafinovanou hrou, nebo se v lesích opravdu skrývá něco smrtelně nebezpečného?
Snímek režiséra Pala Oieho vyniká skvěle gradovanou atmosférou všudypřítomného ohrožení a narůstající hrůzy, k jejímuž navození nepotřebuje téměř žádnou krev, zato skvěle využívá drsné severské přírody. Film bývá srovnáván s prvními počiny Sama Raimiho nebo slavnou Záhadou Blair Witch, ve skutečnosti je mnohem více poctou klasickému norskému filmovému hororu De dodes tjern (Jezero mrtvých) režiséra Kare Bergstroma z roku 1958. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (304)

Smashed 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší, poměrně vysoké hodnocení. A proto jsem asi očekávala víc, než film Temné lesy dokáže nabídnout. Navíc k mé nespokojenosti jsem se na to dívala v originále s titulkama a protože norsky fakt neumim, tak jsem z toho byla po pár minutách tak mimo, že se divim, že jsem to vůbec dokoukala. Ke všemu postavy jsou příjemný, jako hovno na botě... ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

Nápad neoriginálny pretože s takýmto príbehom sa často stretávam, herci nehrajú podľa mojich predstáv a spracovanie, za mňa trocha amatérske. Je to všetko také že, rýchlo musíme to natočiť čím skôr. Úvod nudný a veľmi rýchly, zápletka, celkom dobrá ale mohlo byť lepšie, vyvrcholenie je tiež na hovno pretože vraždy tam skoro ani niesu, obrat veľmi slabý a záver bol nudný, bez akcie a poriadneho boja. Sklamanie a už nikdy nechcem vidieť. 2/10 ()

Liya 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je horor, jak má být... civilně zahraný a proto uvěřitelný, ale hlavně nesmírně strašidelný... bála jsem se většinu doby, napětí se skoro dalo krájet. Pustit si tohle někdy v noci na chatě, tak nevím nevím :)). Rozhodně doporučuji vidět... ()

limited 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně z těch případů, kdy nechápavě kroutím hlavou nad tak vysokým hodnocením, takové slátaniny. Příběh sám o sobě je hrozná hovadina, což by u tohoto žánru nevadilo, ale atmosféra. Proboha, vždyť tu byly tak maximálně dvě-tři skutečně atmosférické scény. Zbytek filmu je divák nucen dívat se na nanicovaté herecké výkony a hloupý scénář, který vrcholí jednou z nejhloupějších point ever. ()

1DRAGON1 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní psycho s nesympatickými herci, ale výbornou atmosférou a pěknou norskou přírodou. Tento nízkorozpočtový kousek mne mile překvapil a pro fanoušky hororového žánru naprostá nezbytnost. ()

bronik 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že mi ty postavy přišly tak strašně cizí, že jsem se s nimi neztotožnila natolik, abych to alespoň trochu prožívala. Některé komentáře zmiňují Blair which, což mi srovnatelné moc nepřijde, kamera je zde klidnější a nebezpečí mnohem hmatatelnější. Zajímavostí je konec, kde vysvětlí vše do puntíku, což naprosto odebere jakýkoliv prostor pro fantazii, naopak se snaží dát příběhu uvěřitelný základ. ()

Booman 

všechny recenze uživatele

Slabota slabota, a to to vypadalo tak dobře. Atmosféra metodicky stavěná v první polovině filmu hutnou ponurou atmosférou, prapodivným chováním vedoucího teamu a nevysvětlitelnými událostmi, se v druhé polovině filmu kde jí bylo potřeba nejvíce najednou vytratila a následovala šiškovaná a bububu v nočním lese. Tísnivost filmu byla tu tam a pocit, že potenciální oběti neznámého zabijáka mohou vlastně kdykoliv odejít, protože je na mistě absolutně nic nedrží a auto je co by kamenem dohodil a zbytek doběh, na atmosféře samozřejmě taky moc nepřidalo. O tom, že mezi počáteční a finální počet živých aktérů by se dalo téměř vložit znaménko = ani nemluvě. ()

Pierpa 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale na mňa to nezabralo... Pomaly sa rozbiehajúci sa film, ktorý sa fakt rozbehne posledných 20min z celkovej minutáže... Nahánačky po lese v tme, kde neni skoro nič vidieť ma fakt neberú...A to chovanie postáv, tak to ma dorazilo...Štyria ludia si pokojne sedia v zrube, pričom ich priateľ je tam niekde v lese sám a ich ani nenapadne ho ísť hladať a takýchto vecí tam bolo viac...Proste pre mňa osobne dosť sklamanie... ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Jestliže vám nevadí, že se po celou dobu filmu snažíte rozšifrovat jednotlivé scény v dobré víře, že začnete alespoň lehce tušit, co se v temných norských hvozdech děje, abyste nakonec zjistili, že po bleskovém závěrečném "rozuzlení" toho chápete ještě méně, než dřív, jsou pro vás Villmark jasnou volbou. ()

Lumpicek1979 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem velmi dlouho sháněl a hodně se těšil, jenže nakonec po shlédnutí jsem byl zklamán, čekal jsem mnohem drsnější horor, opravdu to byla docela nuda, napřed to vypadalo, že to bude hodně nadpřirozené, ale pak se z toho vyklubal vyšinutý přítel zesnulé dívky, při hledání svého otce a závěr filmu byl také nedotažený, škoda. ()

subo.psycho 

všechny recenze uživatele

Hmm..tento horor som mal odložený už dlhšie v mojom počítači,dnes som saku nemu konečne dostal :) Je to a-tipický horor , nečakal som taký dej. Skoro celý film som so zatajeným dychom sledoval čo sa bude diať a myslím si že pôsobiť husto sa tomuto filmu podarilo. Nepáčil sa mi len scenár a fakt blbý koniec, inak by to bol jeden z top hororov u mňa..takto to hodnotím ako slabší nad priemer . ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Poplematenost a schíza v norském lese. Gunnar je místy úplně mimo, myslím si, že ani neví, co tam dělá. Podivný důvod pobytu v chatě, kde ještě podivněji chcípou malí savci, je prostě divný. Větší savci jsou pak vesele vrháni vrahem na návštěvníky a vylepanému klukovi se to líbí. Pak příjde podivná bondáž a svazování u mraveniště a vše je završeno chaotickým pobíháním po lese s baterkama a mrtvolama. Divák místy přemýšlí o zombie-vrahovi z Luftwave, poněvadž ze zvukové nahrávky je souvislost s minulostí jeho dcery a rybníku,ale jde jen o neškodného árijského turistu. Co na to říct? Možná bych se měl omluvit za opětovné slůvko divný-podivný, ale tento film si tuhle nálepku zaslouží. ()

violik 

všechny recenze uživatele

Norové mi opět nezklamali. Přesně tento typ jim opravdu sedne. Chladná psychoatmosféra vetkaná v kouzelné severské krajině. Pro někoho opravdu trochu zmatené ale mě vtáhla právě ta zmatená záhada, která se dočkala rozuzlení až těsně před titulkama ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

A ja som si tak prial nech to nedopadne tak ako si myslím že to dopadne...ale dopadlo. Dá sa povedať, že prvá polovica, možno aj trištvrtina filmu je ešte ok, celá pointa visí vysoko vo vzduchu, nikto nevie čo sa deje a kto alebo ČO sa po nociach prechádza lesom... no bohužiaľ, keď sa to začne celé vyfarbovať, poctivo budovaná atmosféra ide krásne do hajzlu, do toho všetkého idiotské správanie postáv a tona scén, ktoré mi teda absolútne nedávali žiaden zmysel. Odhalenie vraha je komické. Ale prostredie pekné, to jo ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Dostala se mě pod ruku dvojka a tak sem vlítnul na čsfd a zjistil že tu vychvalují jedničku. Takže nejdřív k jedničce. Slaboduchá pičovina, většina postav se chová jak mentálové. Je to špatně napsané, natočené a zahrané. Atmosféra temného lesa trestuhodně nevyužita. Nebál sem se, ani nejtrpnější hororové kokotiny jako jsou lekačky, nebo nejrůznější nechutnosti k zblití tu nejsou. Rejža ani nepoužil k odvedení pozornosti nějakou tu nahotu a to přitom obě slečny vypadali celkem solidně.Proste NIC. A to to od takového fajnšmekra jako je Verbal dostalo za 5. Asi měl zrovna přes hlavu přetaženou svou oblíbenou pemprsku. ()

Lord_Okurka 

všechny recenze uživatele

Prapodivná záležitost působící velmi amatérsky. Nezajímavé, zmatené, bez nápadu. Záhada Blair Witch ani Evil Dead se prostě nekonají, ať si distributor uvádí, co chce. Asi jediné, co na filmu stojí za zmínku, je krásná norská příroda. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Film měl fajn napětí, ale bohužel mu chyběl nějaký děj. A to se nabízela spousta možností. Třeba jen to místo bylo naprosto dokonalé. Finální rozuzlení mě trochu zklamalo, ale bohužel se tak od půlky dalo čekat. Škoda, rozhodně to mělo na víc. ()

Reklama

Reklama