Reklama

Reklama

Chtěli jenom dobrou práci. A skončili v temném lese.
Zkušený televizní producent Gunnar připravuje drsnou reality show a potřebuje sehraný filmařský tým. Proto zorganizuje svérázný team building a odjíždí se čtveřicí vybraných kandidátů do divočiny, kde mají dokázat totéž, co čeká účastníky připravovaného pořadu. Vydržet v hlubokých lesích bez jídla a odkázáni jen sami na sebe čtyři dny. V neznámém prostředí se pod vedením autoritářského Gunnara začnou dít podivné věci. Když skupina objeví na břehu jezera opuštěný stan, skryté konflikty propukají naplno. Je to, co se odehrává, jen rafinovanou hrou, nebo se v lesích opravdu skrývá něco smrtelně nebezpečného?
Snímek režiséra Pala Oieho vyniká skvěle gradovanou atmosférou všudypřítomného ohrožení a narůstající hrůzy, k jejímuž navození nepotřebuje téměř žádnou krev, zato skvěle využívá drsné severské přírody. Film bývá srovnáván s prvními počiny Sama Raimiho nebo slavnou Záhadou Blair Witch, ve skutečnosti je mnohem více poctou klasickému norskému filmovému hororu De dodes tjern (Jezero mrtvých) režiséra Kare Bergstroma z roku 1958. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (304)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělá hororová chuťovka z Norska. Atmosférické a strašidelné...trochu připomínající vynikající Blair Witch. Temné a hluboké severské lesy jsou ideálním prostředím pro horor s tísnivou a dechberoucí atmosférou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pětice lidí se vydá do hlubokého lesa aby se zocelili jako nový televizní tým a aby našli společnou pracovní nótu. CITÁT - Budeme mrznout, hladovět a blíže se poznáme......... Abych napsal pravdu, čumím na to asi hodinu a strašně se nudím. Dobrý námět, ale nulová dramatizace a příšerný hudební doprovod. A ano, to nejdůležitější se odehrává ve tmě. CITÁT - Dříve či později půjdeme všichni do pekla....... Zase jedno nádherné místo na naší planetě. kam člověk dotáhl smrt. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Další norský horor, který u mě obstál. Tma v lese byla uvěřitelná a naháněla strach. Herecky sice průměrné, závěr mě trochu zklamal, ale jestli jde o to, zda jsem se bál, tak ano. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť hnidopich, ale tento thriller ma zaujal rovnako, ako asi prehliadka nudných dovolenkových fotografií. Je to prehliadka všemožných nudných klišé hororového ( nefantastického ) žánru. Bomba pre niekoho, kto lesný survival žáner nepozná. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ hororov ktore mozem.....s minimom krvi, zato vsak s hutnou atmosferou a gradujucim zaverom. Nori opat nesklamali. 70% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám rád lesné vyvraždovačky a videl som už nejaké z Nórska a aj podstatne lepšie.Osadenstvo nesympatické a aj postavy sa chovali dosť nezmyselne .Atmosféra niekedy bola slušná ale to bolo asi to jediné čo mi film ponúkol.Lebo vrážd bolo málo a ani nič neukázali čo by som už nevidel niekde inde.Scenár bol mizerný a prenieslo sa to do filmu v podobe nudy. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Nórsky Dark Woods sa skutočne snaží presadiť a pripomenúť fanúšikom 80-tych rokov žáner slasher, trochu v inej podobe. Na rozdiel od iných filmov pôsobí Dark Woods amatérsky. To ale není na škodu, pretože nám režisér dobre ukazuje atmosféru, strach z niečoho neznámeho a dokonalú finálnu podobeň, ktorá zanecháva odkazy na rôzne iné filmy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Severský horor asi není severský thriller, který mám moc ráda. Tenhle podivný počin mě nebavil, sotva šel dokoukat a konec úplně zazdil celý nevalný dojem. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Film začína typickými hlúpymi rečami, ako to už v podobných hororoch býva zvykom. No priebehom filmu (cca od 20 minút) chytí všetko, čo mu chýbalo - t.j. atmosféra, náhly twist v deji, napätie či strachu z nebezpečia, ktoré môže byť hneď za rohom. Tie hlúpe dialógy si film síce zanechal až do konca a celkovo ani scenár nie je napísaný bohvie jak (nikto nedá svojim kamarátom vedieť, že videli mŕtvolu?), no technicky je to spracované veľmi dobre, sledovať tie trdlá je zábava a na okolité prostredie sa pozerá príjemne. Za posledných asi 15 minút (ktoré mimochodom mnohým môžu pripadať plné klasických klišé) však hodnotenie trochu zvyšujem, a to najmä za vtipný twist v závere. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film v sobě nese potenciál, který absolutně nedokáže využít. Norský lesy jsou k natočení hororu jak vyšitý a zezačátku to i trochu děsivě vypadá. Jenže pak se to začne čím dál tím víc kazit. Máme zde postavu Gunnara, který se od začátku chová jako psychopat, přestože s hlavním záporákem nemá nakonec nic společného a jeho chování není nijak vysvětleno. Zbytek postav se chová jako parta mladejch blbců. Jasně najdou v jezeře mrtvolu, a přesto se jeden z nich v pohodě nechá spoutat, pak zmizí, ale další dvě postavy si jdou potmě na vycházku lesem, páč měli pocit, že po nich hází šišky. A pak se KONEČNĚ začnou bát, když uvidí mrtvolu svého druha a úchylák je začne honit po lese. A závěr je podělanej úplně nejvíc. Shrnuto a podtrženo, i v norským filmu se najdou sračky. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Hodne rutinérsky horor (teda skôr thriller), ktorý neurazí, ale že by ma nejako nadchol nemôžem tiež povedať. Perfektné využitie severskej prírody (tak pôsobivo temné zábery lesa som už dlho nevidel), remeselne zdatný režisér (zopár slušných lakačiek a optika) a nórsky ´´veterán´´ Bjorn Floberg patria k plusom, mizerný scenár i príbeh plný tradičných klišé, záver a typovo slušne vybraní mladí herci skôr k mínusom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Norský snímek „Temné lesy“ je zajímavou ukázkou toho, že i v zemi, která není hororem vyloženě vyhlášená, je možné natočit snímek, který bude mít hodně z found footage, ale přitom bude svébytný a bude mít velmi dobrou atmosféru. Filmu „Temné lesy“ neskutečně pomáhá prostředí, kdy norské lesy jsou pro horor skutečně jako stvořené. Tady se nechcete ztratit. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Po delší době sem se u filmu fakt bál. Hlavně ze začátku je vše pěkně v náznacích a člověk neví co se děje a bude dít. První dvě třetiny jsou fakt velice působivé. Pak už postupně hororová klišé a nelogické chování postav ubírají na kráse. Ale konec, i když má své mušky, mě dost příjemně překvapil. Každopádně doporučují na večero-noční projekci. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Výborný horor s velmi hutnou gradující atmosférou... neušel jsem lehkému mrazení v zádech po takové 2/3 filmu... temný les, praskání větévek, světlo baterky... a nepříjemné krátké popískávání... vše s velmi efektivní hudbou (spíš zvukové efekty) a jemnými působivými motivy na piáno. Vzpomněl jsem si na Evil Dead, Blair Witch Project... zmíněné hodnotím lépe, ale i tento horor doporučuji všemi deseti. ()

Reklama

Reklama