Reklama

Reklama

Červený medvěd

(festivalový název)
  • Argentina Un oso rojo (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina, ve filmu přezdívaný Medvěd (Oso), je po sedmi letech propuštěn z vězení. V den prvních oslav narozenin své dcery Alicie se podílel na loupežném přepadení, při kterém byl v přestřelce zabit policista. Nyní se vrací zpět, aby získal od šéfa gangu Turka svůj podíl na loupeži, ale tím nejdůležitějším pro něj je navázat vztah s dcerou Alicií a začít žít normální život. Režisér Adrián Caetano ve filmu mistrovsky zachytil boj muže toužícího vyrovnat se s křivdami z minulosti a spáchanými zločiny. Děj se odehrává v drsném prostření předměstí Buenos Aires. (Cine Argentino)

(více)

Recenze (3)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Roztomilý macho film někde na pomezí westernu a Bollywoodu o alfasamci chainsmokerovi s pomotaným žebříčkem hodnot. Všichni lejou pivo 24h denně, život těch mimo neighborhood nemá hodnotu a prachy jsou ultimátním štěstím. Nejzajímavější tak bylo sledovat místní reálie, jako je pivo z litrový lahve, plot od zahrádky rodinného domku, který spíš připomíná vojenské zátarasy, nebo stejnokroj na základní škole v podobě lékařského pláště. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

"Medvěd" je po několika letech propuštěn z vězení, kde byl za zabití několika policistů. Jeho žena si mezitím našla někoho jiného, který je docela dlouho bez práce. "Medvěd" se snaží navázat kontakt se svoji dcerou, kterou naposledy viděl, když jí byl právě rok. ()

Související novinky

4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015.… (více)

Reklama

Reklama