Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zabijácká komedie, kde je bývalý policajt na stopě sériového vraha i starostovy sexy dcery! Kevin Kline stojí v čele hvězdného obsazení, kde najdeme Susan Sarandon, Mary Elizabeth Mastrantonio, Harveyho Keitela a Roda Steigera. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Roztodivné dílo, které, ač je nazýváno komedií, zde tuto složku ve větší míře jaksi postrádá. Až na pár vydařených úsměvných momentů, se jedná spíše o čistě kriminální záležitost, o níž jsem po celou dobu sledování přemítala nad tím, jestli se snaží pohybovat více v té zábavné, či té vážné rovině. Po většinu času mi připadalo, že se spíše zaměřila na tu druhou stránku a vtipné momenty se dostavovaly jen zřídka. A mnohdy zcela nečekaně a jakoby už do čistě "důležité" linie příběhu ani nezapadaly. Sledovala jsem krimi příběh a najednou po chvíli, jakoby si někdo vzpomněl: "Aha, ona to vlastně měla být taky trochu komedie! Honem tam něco šoupneme." Tento poněkud nevyvážený styl na mě zapůsobil rozporuplně. Ve výsledku se jedná o film, u kterého jsem se sice párkrát zasmála, ale neřekla bych, že se jednalo o komedii. Stejně jako nemůžu říct, že jako kriminálka obsahuje něco jiného než čistý průměr. Ta nejsilnější část se skrývá v hereckém obsazení. Ta úspěšně vyvažuje slabší stránku příběhu. Noblesní Susan Sarandon, půvabná Mary Elizabeth, "prostě" Harvey Keitel:) či podivínský umělec Ed v podání Alana Rickmana. "Řek jsem ti, abys něco vyhrabal, ne abys do toho šťouchal špičkou boty." ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá krimi/komedie se čtyřmi výbornými herci a to Alanem Rickmanem, Susan Sarandon, Kevinem Klinem a Harveyem Keitelim. Představuji si, že se na tento film podívám, když budu večer sama doma s vínem, když venku sněží :-). Je to příjemné koukání. Není to složitý film, ale i tak vás donutí chvíli přemýšlet. Není to nic velkolepého, ale klidně se na něj podívám častěji. U mě lepší Trojka ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Detektiv na stopě vraha - to nezavání nějakou zvláštní originalitou, ale přesto tento snímek rozhodně nemohu označit za tradiční. Neznám totiž jiného detektiva, který by začal vyšetřování tím, že obsadí malíře do role policejního asistenta, zabruslí si, osouloží starostovu dceru a další postup stanoví po moudrém čučení do hvězd. V normálním filmu by mi patrně vadilo, že vyšetřování je založeno na náhodě a závěrečné zatýkání by bylo ozdobou leckteré parodie, ale tady je mi to jedno, protože Kline zaválel a Rickmanův jedinečný malíř Ed mi jen tak nezmizí z paměti. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Celkem "v klidu" komediální krimoška s opravdu netradičním rozuzlením, které se vymyká jakémukoli detektivnímu klišé a přitom má docela blízko pravdě. Každopádně jde o výsměch do ksichtu všem překombinovaným mordům, vraždám podle krkolomných vzorců a vrahům skrývajícím svou tvář. Lednový muž je v podstatě film, který mezi řádky nabízí satirický pohled na detektivní žánr a ve finále tomu nasadí krutě „fuckovací“ korunu. Sice jsem se nijak extra nebavil, ale závěr mě přinutil přitlačit na pilu a přihodit jeden bodík navíc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jediny poriadny film co som videl od O´Connora bol Tanec na konci leta 1998. Teraz este aj toto. Ale je to strasne slabe, urobit komediu z toho ze policajt je na stope vraha je podla mna scenaristicka bezradnost, rezisersky je to amaterizmus a film pravom skoncil v sivom, sedivom priemere. kevin Kline bol zbytocny . 30 % ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama