Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zabijácká komedie, kde je bývalý policajt na stopě sériového vraha i starostovy sexy dcery! Kevin Kline stojí v čele hvězdného obsazení, kde najdeme Susan Sarandon, Mary Elizabeth Mastrantonio, Harveyho Keitela a Roda Steigera. (oficiální text distributora)

Recenze (40)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Roztodivné dílo, které, ač je nazýváno komedií, zde tuto složku ve větší míře jaksi postrádá. Až na pár vydařených úsměvných momentů, se jedná spíše o čistě kriminální záležitost, o níž jsem po celou dobu sledování přemítala nad tím, jestli se snaží pohybovat více v té zábavné, či té vážné rovině. Po většinu času mi připadalo, že se spíše zaměřila na tu druhou stránku a vtipné momenty se dostavovaly jen zřídka. A mnohdy zcela nečekaně a jakoby už do čistě "důležité" linie příběhu ani nezapadaly. Sledovala jsem krimi příběh a najednou po chvíli, jakoby si někdo vzpomněl: "Aha, ona to vlastně měla být taky trochu komedie! Honem tam něco šoupneme." Tento poněkud nevyvážený styl na mě zapůsobil rozporuplně. Ve výsledku se jedná o film, u kterého jsem se sice párkrát zasmála, ale neřekla bych, že se jednalo o komedii. Stejně jako nemůžu říct, že jako kriminálka obsahuje něco jiného než čistý průměr. Ta nejsilnější část se skrývá v hereckém obsazení. Ta úspěšně vyvažuje slabší stránku příběhu. Noblesní Susan Sarandon, půvabná Mary Elizabeth, "prostě" Harvey Keitel:) či podivínský umělec Ed v podání Alana Rickmana. "Řek jsem ti, abys něco vyhrabal, ne abys do toho šťouchal špičkou boty." ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

U tohoto vcelku nenápadného snímku překvapí velmi silná herecká sestava v čele s výborným Kevinem Klinem. Na to, že jde v podstatě o thriller o sériovém škrtiči, překvapí velké množství humoru - skvělou postavou je v tomto směru Alan Rickman. Ovšem řešení resp. systém výběru obětí je až trochu směšný, nebo to byl další humorný prvek? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Detektiv na stopě vraha - to nezavání nějakou zvláštní originalitou, ale přesto tento snímek rozhodně nemohu označit za tradiční. Neznám totiž jiného detektiva, který by začal vyšetřování tím, že obsadí malíře do role policejního asistenta, zabruslí si, osouloží starostovu dceru a další postup stanoví po moudrém čučení do hvězd. V normálním filmu by mi patrně vadilo, že vyšetřování je založeno na náhodě a závěrečné zatýkání by bylo ozdobou leckteré parodie, ale tady je mi to jedno, protože Kline zaválel a Rickmanův jedinečný malíř Ed mi jen tak nezmizí z paměti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Půl filmu před námi schovávají, jaké má Klineův do služby povolaný detektiv extra schopnosti (víme jen, že umí dostat ženu do postele v průběhu prvního rande) a pak se konečně vyjeví, že je to newyorkský Monk, který na to jde přes prvočísla, hvězdnou oblohu a hasičskou náturu (když všichni vybíhají ven, on jde dovnitř). Žánrově i svou povahou je to podivně neukotvené a rozhodně to není čistokrevná komedie. Způsob vedení vyšetřování je spíše úsměvný a akt dopadení pachatele má blízko k frašce, nicméně jako jednorázová zábava s kvalitním obsazením to poslouží dobře. Z postav nejvíc zaujal Aiello jako standardně ukřičený policejní šéf, který šel proti dvěma klišé. Nebyl černý a v častém stavu rezignace ani vlastně ukřičený.. P.S.: Co by to byly za osmdesátky, kdyby jste u hudby při závěrečných titulcích nepoznali, že jsou to osmdesátky.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když scénárista zakomponuje do příběhu dějové linky, které se později neobtěžuje rozvíjet, a když se režisér nedokáže rozhodnout, jestli točí krimi thriller nebo parodii na krimi thrillery, nezachrání to ani skvělé obsazení. A bohužel ani sexy Alan Rickman. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pohodovy nenarocny kriminalny film s nadychom humoru a nepodareneho napätia, ale uz len kvoli tomuto hviezdnemu obsadeniu sa oplati ten film vidiet. Mimochodom Mary Elizabeth Mastrantonio si zahrala spolu s Alanom Rickmanom este v jednom filme a to hned o 2 roky neskor vo filme KRAL ZBOJNIKOV: ROBIN HOOD (1991)... 01.01.2009 ____ Kevin Kline - (Nick Starkey) +++ Harvey Keitel - (Policajný komisár Frank Starkey) +++ Susan Sarandon - (Christine Starkey) +++ Mary Elizabeth Mastrantonio - (Bernadette Flynn) +++ Rod Steiger - (Primátor Eamon Flynn) +++ Danny Aiello - (Kapitán Vincent Alcoa) +++ Alan Rickman - (Ed) +++ Bill Cobbs - (Detektív Reilly) +++ Produkcia: Norman Jewison +++ Hudba: Marvin Hamlisch +++ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hasič, malíř a starostova dcera na stopě sériového vraha v krimi komedii, která si kouzelně ležérním způsobem utahuje z různě překombinovaných, na hlavu postavených vražedných plánů filmových psychopatů. Zápletku sice tlačí do kouta kouzelně zábavná dvojka Kline – Rickman (ten především), podivný účes Sarandonové a jako třešnička snaživá Mary Elizabeth, nicméně závěrečná půlhodinka, se zřejmě nejujetější scénou zatýkání vraha, je něco, na co asi jen tak nezapomenu. No, možná ještě na výborný popis práce hasičů (“No, dům hoří, všichni běží ven, jen já dovnitř.“). ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vyžaduje určité "vkoukání se". Pokud se člověk prokouše pomalejším rozjezdem s místy podivnými dialogy, získá ten správný nadhled a může si užít docela příjemnou zábavu se skvělým obsazením. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jako thriller velmi špatné. Jako komedie vynikající a v tomto ohledu nemá film chybu. Duo Kline - Rickman místy doslova exceluje. Zdatně jim potom sekundují Rod Steiger a Danny Aiello. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

January man mě překvapil...a to hodně. Na škrtiče zapomeňte, ten vlastně nebyl vůbec důležitý. Zato Kevin Kline společně s Alanem Rickmanem byli úžasný párek "beatniků". ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Pohodová komediální detektivka u které se divím, proč se o ní více nemluví, protože za to opravdu stojí... ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

V tom filmu nebylo nic. Všechny postavy typizované a nerozvinuté, hlavní zápletka chabá a ztrácí se za vedlejší. Proč se film jmenuje tak, jak se jmešnuje, se dozvídáme ke konci příběhu, a to bez jakékoliv odvoditelné souvisloti. Vše je v tom filmu řečeno a nezbývá nic k odhalování - co řečeno není, není už nijak podstatné a hlavně není možné jakkoliv odhalit. Vrcholem je závěrečná scéna chytání vraha, která se změnila z thrillového napětí, snažící se držet po většinu filmu, v natvrdlou grotesku. Nutí mě to srovnat se Smrtonosnou zbraní a pastí, kde, třebaže se drží ta komická rovina po většinu filmu, ve scénách, kde má dojít k nějakému rozřešení akce více převládá akce nad vedljšími zápeltkami rodinného a vztahového typu, je komika upozaděna a je kladen důraz na správě položenou hudbu, kamru střihy a celkové vyznění boje; taky je tomu právě naopak a jednoduše to nefunguje. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Pro mne je tento film jeden z favoritů. Shlédl jsem ho alespoň 10x a nikdy jsem se nenudil. Jak čtu ty vaše komentáře mám dojem , že tu máme mnoho budoucích rejžů a scénaristů. Doufám , že se nedožiji filmů, které natočí!!!!!!!! stále nevím co ten šek asi jsem blbec stále to nechápu :-) ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké obsazení, dobrá zápletka, ale zcela absurdní "rozpletení" a závěrečná "štvanice". Z kriminálky se to nechtěně stalo komedií bez vtipu. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Celkem "v klidu" komediální krimoška s opravdu netradičním rozuzlením, které se vymyká jakémukoli detektivnímu klišé a přitom má docela blízko pravdě. Každopádně jde o výsměch do ksichtu všem překombinovaným mordům, vraždám podle krkolomných vzorců a vrahům skrývajícím svou tvář. Lednový muž je v podstatě film, který mezi řádky nabízí satirický pohled na detektivní žánr a ve finále tomu nasadí krutě „fuckovací“ korunu. Sice jsem se nijak extra nebavil, ale závěr mě přinutil přitlačit na pilu a přihodit jeden bodík navíc. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Proboha !! Zůstává mi záhadou, proč v této přiblblé kriminálce vzali úděl herci jako Kevin KLINE, Susan SARANDON,Harvey KEITEL,Rod STEIGER. Stále se tam řeší seriový vrah, aby nakonec bylo konstatováno, že je to "niemand", že jej nikdo nezná. No takovou blbost bych ve scénaři musela prokouknout okamžitě. No cesty režisérů a scénaristů jsou nevyzpytatelné. Vůbec nevím, proč je to komedie. Ničemu jsem se tam nezasmála. K smíchu je jedině výběr tématu. Orlau32 ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl opravdu výborný film, kašlu na škatulkování thriller nebo komedie, prostě se mi to líbilo, Alan Rickman byl skvělý jako vždy, tak co víc chtít? Ne, u každého filmu o vrahovi musí být člověk podělaný strachy. Humor rozhodně neuškodí. ()

Reklama

Reklama