Reklama

Reklama

Malý Nicky - Satan Junior

  • USA Little Nicky (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nicky (Adam Sandler) se svému tátovi Satanovi moc nevyvedl. Síra mu smrdí, páchání zla ho nebaví a víc než o kažení čistých panen se zajímá o heavy metal a pekelný hlas Ozzyho Osbourna. Jeho dva ďábelští bratři Adrian a Cassius jsou ovšem z jiného těsta. Jde jim o pekelný trůn, kterého se tatíček Satan (Harvey Keitel) ještě zdaleka nehodlá vzdát. Aby o pár tisíc let urychlili jeho odvhod do penze, provedou oba po čertech snaživí mládenci jisté velmi ošklivé věci, jejichž následkem zamrzne pekelná brána, vyschne přísun nových duší a táta Satan se začne rozpadat. Jediný, kdo může zastavit jejich řádění je malý Nicky - Satan junior. Aby to dokázal, musí se ovšem vypravit mezi lidi a tam způsobit opravdu pekelný zmatek! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (319)

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle nezachrání ani Reese Witherspoon ani Quentin Tarantino ani třeba Ozzy Osbourne. Ačkoli je mám rád, tak tady nemůžu jinak, protože jako film je to prostě blbost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna z typických raných sandlerovek, kde vládne nespoutaný humor, často nespoutaný tak, až to vtipné není. Království pekel je ohroženo - dva satanovi synové pronikli na Zem, takže zamrla cesta, kudy do pekla padaly hříšné duše. Peklo, svého otce i Zemi musí zachránit nejmladší sataůnv syn, takový blbeček s křivým úsměvem - samozřejmě v Sandlerově podání. Průvodcem po Zemi bude malému Nickymu mluvící pes, pěkný sprosťák a proutník. Problémy nastanou, když se Nicky zamiluje, a samozřejmě, když konečně natrefí na své bratry. Příběh, film i humor jsou hodně nevyvážené - objeví se vynikající gagy, aby je nahradil naprosto trapný vtip, podobně v příběhu se občas odehraje silný twist, aby byl vzápětí zabit naprosto podprůměrnou selankou. Stejně tak celý závěr, nakolik měl být asi vrcholem filmu, plný triků, soubojů i vtipných scének, osciluje mezi těmito trapasy a dobrými gagy. Ale zase pro oddech a skutečné milovníky Adama Sandlera, proč ne? U DVD rychle naběhne menu, jinak nic navíc nečekejte. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Starší komedie se Sandlerem prostě nemají chybu, pokud tedy tomuto jeho humoru přijdete na chuť. Malý Nicky je navíc svým námětem v lecčems výjimečný film, páč Sandlera jako Satana (byť mírně retardovanýho) bych si představit asi nikdy nedokázal. Je to prostě vodvaz, kterému navíc zdatně pomáhají různé cameo roličky v čele se samotným Ozzyjášem nebo slepým Tarantinem zvěstujícím apokalypsu (jak to ten Adam dělá, že do svých filmů dokáže pokaždé natahat tolik slavných lidiček i třebas jen na desetisekundovou pasáž. No jen jestli to nebude tím, že ty jeho komedie prostě maj něco do sebe). A když vám na poličce trůní vychytaná figurka Little Nickyho i s tím jeho tlustým buldokem, tak není co řešit :-) Jen škoda, že se ve filmu nakonec neobjevil původně zamýšlený a tehdy na vrcholu své kariéry se nacházející Marilyn Manson- to už by byla pro mě taková malá kultovka :-)) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o velice povedenou komedii s hororovým nádechem, tedy spíše pekelným prostředím, které je příjemným zpestřením sobotního večera. Pokud je vám ale odporná přesmíru neslušná mluva, tak se raději nedívejte. Protože hláška typu (Pepkovo kuře je kurevsky dobré) asi nebude tím co chcete slyšet. Na mě osobně udělal tento veliký dojem a jsem rád, že ho mám ve své sbírce. Je tam sice spousta naprosto trapných nebo nelogických scén, ale nad těmi rád přimhouřím oko, protože tohle není o tom, aby jste se báli, ale aby jste se smáli!!! A navíc nás celým filmem provází skvělá metalová a rocková muzika 80. let. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Spolu s Písní pro nevěstu tenhle film u mě bojuje o post nejlepší Sandlerovky. Zde Sandler svůj svérázně úchylný smysl pro humor pustil ze řetězu a udělal jen dobře. Baví mě to takřka nepřetržitě celej film. Pro mě velkým překvapením Rhys Ifans, od tohohle filmu ho mám rád a role mu sedí. Naprosto skvělé vystoupení Jona Lovitze, nekorunovaného krále humoru. "Mám tady míchač na pepř, stříbrný udělátko z Afriky!" :o) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Patrně jedna ze slabších Sandlerových komedií, řekl bych, že patřící k těm hraničích s bizarnostmi a absurdnostmi všeho druhu. Přitom má velmi silné obsazení. Rovněž mě celou stopáž iritoval Sandlerův výraz. Kolikrát jsem litoval, že mi tahle jeho starší komedie neustále unikala, ale nebyl důvod, stejně jako na Vodonoše, rychle zapomenu. Zato Machři, Kurs sebeovládání nebo Klik jsou nezapomenutelní, a proto Sandler nadále zůstává v mojí desítce oblíbených herců. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Komedie s Adamem Sandlerem mám opravdu moc rád, protože se vždy jedná o velmi příjemnou zábavu a tento film to jen potvrzuje. Už od první minuty to je vtipné, když úchylák šmíruje pěknou maminku na větvi stromu a přijde její malý syn. Po té se to přemístí do pekla ( které je mimochodem celkem dobře udělané ) a o zábavu ani tak není nouzi. Tatíček Satan v podání skvělého Harveye Keitela nemá chybu. Adam Sandler a jeho skřivená pusa mně opravdu bavili. Docela originální scénář s množstvím hlášek. Je jen velká škoda těch posledních 20 minut, protože konec mi přišel dost debilní. Ale nic to nemění na tom, že jsem se vskutku celých těch 90 minut parádně bavil!!! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Pokud mám použít slovo ÚLET, pak to přiřadím k tomuhle filmu. Protože tohle byl fakt HODNĚ VELKÝ úlet! :) Typická Sandlerovka, opět role ''debila'', ale pro mě prostě nesmírně vtipná podívaná. Tohle fakt můžu... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Za pochvalu stojí především vynikající písničkový doprovod, složený ze samých rockových pecek. Vzhledem ke své ikonce musím vyzdvihnout zejména kytarový rif písně "Runnin' With the Devil" od Van Halen, ale výčet dalších interpretů je neméně zajímavý (P.O.D., AC/DC, Scorpions, Ozzy Osbourne, atd.). Jinak příběh je docela o ničem, humor někdy na hraně dobrého vkusu, ale nadruhou stranu je tu několik kouzelných odkazů - mj. cameo role Ozzyho fakt neměla chybu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najväcsi prepadak v Sandlerovej kariere a pre mna je to jeho najoblubenejsi film. Mozno preto, lebo to nie je klasicka idiotska Sandlerovka. Edit 2020: Stále ma baví tá netradičnosť tejto komédie a užívam si všetky tie cameá, ale Sandler mi totálne lezie na nervy. Keby hral len normálneho naivku, ale on zase hrá toho svojho otravného retarda. Kvôli nemu znižujem hodnotenie o jednu hviezdičku na 3*. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nezapomeňte, Vaše Špatnosti, že v deset vrážíte Hitlerovi do zadku ananas !!" ;) Velká škoda, že vlastně Malej Nicky jako celek dost symbolicky připomíná právě Sandlerovu, který se podílel na scénáři, postavu retardovaného - Proč, prosatana ?? Proč ?? - satanáše, protože tak monstrózní rozpolcenost a rozporuplnost, kdy často naprosto geniální dialogy, vtípky či i třeba ta spousta cameí, jimž samozřejmě to luxusní Tarantinovo vládne, končí pod hromadou do prázdna vyznívajících pasáží bez point, megatrapných gagů a fekálních pseudohumorných prostředků, kterých se však drtivá většina amerických mainstreamových komedií zkrátka nedokáže vyvarovat, se jen tak nevidí.. Tohle mohl být kult jako kráva, zvlášť když se Harvey Keitel s Vykulvočkem Rodneyem Dangerfieldem se svými satanskými kreacemi řadí po bok, byť s uctivým odstupem, těch nejlepších filmových Ďáblů na čele s Karlem Heřmánkem a Alem Pacinem.. ()

ChArLeNe odpad!

všechny recenze uživatele

Ani dobrý sountrack, Tommy Lister, Quentin, Reese, Kevin Nealon, Ozzy to nezachránili pred odpadom. Rádoby "komédia", kde mi buď prišlo zle alebo som sa chytala za hlavu, než aby som sa smiala. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

"Komédia" pri ktorej som sa ani raz nezasmial. Ale raz som mal blízko k úsmevu - pri Hitlerovi. Každopádne jeden z najhorších filmov a výkonov Sandlera (aj keď tam je silná konkurencia). ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Tak Ozzyho a Quentina bych tady čekala možná až na posledním místě,.....ale role tady měli docela husté (obzvlášť pak Quentin). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento skvost mě úspěšně míjel po čtrnáct let, neb já se ráda míjím se Sandlerovic potomkem, jenže, co by jedna neudělala z lásky k bližnímu a ze zvědavosti, že? Počáteční obavy rozptýlilo hned prvních pár minut, jedná se totiž zcela překvapivě o vtipnou, zajímavou a tak nějak jinou komedii, tedy srozumitelněji a výstižněji, je to hustá ouchylárna prošpikovaná drsnou muzikou. Můj šálek kávy to sice není, přesto musím uznat, že je to dobré. ()

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama